Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σβήσ’ το!

Σβήσ’ το!

Ολα στυλιζαρισμένα, ατσαλάκωτα, χωρίς ψεγάδι, χωρίς ρυτίδα

Τις τελευταίες ημέρες ένα βίντεο κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο με τίτλο «L’ altra par» δημιουργώντας θόρυβο, διότι γράφτηκε ότι κέρδισε βραβείο στο Φεστιβάλ Βενετίας, στη συνέχεια διαψεύστηκε, κάποιοι αποκάλυψαν ότι είναι παλιότερο βίντεο, λίγη σημασία έχει. Οι εικόνες του είναι συγκλονιστικές και αξίζει κανείς να τις αναζητήσει. Ανθρωποι απομονωμένοι, απορροφημένοι από οθόνες κινητών, λάπτοπ, υπολογιστών. Περιφέρονται χωρίς να προλαβαίνουν να σκεφτούν, να κρίνουν, να αισθανθούν. Προβλέψεις ότι θα καταργηθεί το χαρτί, ενώ έχει ήδη καταργηθεί η σκέψη. Εικονικοί θεατές ακόμα και σε θεάματα που εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια τους. Προτιμούν αντί να τα παρακολουθήσουν, να τα τραβήξουν βίντεο στο κινητό.

Για να μπορούν μετά να το ανεβάσουν στο Instagram. Η διασκέδαση πλέον έχει μετατραπεί σε μία πηγή υλικού για stories. Που θα προσεγγίσουν followers. Που θα προσδώσουν λάμψη στα προφίλ των social media, που θα αποδεικνύουν σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε καν, ότι χθες βράδυ περάσαμε καλά. Ημασταν πρώτο τραπέζι πίστα, αφού τραβήξαμε κοντινό πλάνο τον τραγουδιστή. Κάποτε στις συναυλίες κρατούσαμε αναπτήρες. Πλέον κρατάμε κινητά.

Κάποτε ντυνόμασταν και βαφόμασταν στις βραδινές εξόδους για να προσελκύσουμε το άλλο φύλο. Τώρα για να βγούμε όμορφοι στις selfies. Που θα ανέβουν στο προφίλ, ώστε να μας βρει το άλλο φύλο και να στείλει dm. Ηλεκτρονικό φλερτ, εικονικές σχέσεις. Ταχύτητα, βαρεμάρα, παραίτηση, πριν προλάβει να υπάρξει η φυσική επαφή. Και πάνω από όλα illustration ευτυχία. Αναρτήσεις από πάντα χαρούμενες υπάρξεις, από ευτυχισμένες μανούλες που τα κάνουν όλα τέλεια.

Φωτογραφία ενώ μαγειρεύουν χαρούμενες γλυκά με (υπερ)επιμελώς τάχα ατημέλητες αμφιέσεις, φωτογραφία ενώ κάνουν trx στο γυμναστήριο και τραβιούνται με λάστιχα φορώντας sexy αθλητικά, φωτογραφία καλοντυμένες στο σπίτι τρώγοντας λουκούλλεια δείπνα αγκαλιά με συζύγους και παιδάκια.

Ολα στυλιζαρισμένα, ατσαλάκωτα, χωρίς ψεγάδι, χωρίς ρυτίδα. Το μόνο εύκολο με τόσες εφαρμογές στο κινητό. Αγχος και πίεση στον αποδέκτη που δεν έχει τόσο στυλιζαρισμένη ζωή, που βαριέται να μαγειρέψει, δεν έχει χρήματα για μοδάτα ρούχα, δεν βρίσκει χρόνο για beautyroutines, τσακώνεται με τον σύντροφο, δυσκολεύεται με τα παιδιά ή δεν ξέρει καν αν θέλει να αποκτήσει. Καταπιεστικά πρότυπα εικονικής ευτυχίας που μειώνουν τη διάθεση για πραγματική ζωή. Κλείσε τον υπολογιστή, σβήσε το προφίλ, σταμάτα τις selfies, μίλα. Μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις. Αλλά σπαταλάει πολύ περισσότερο χώρο στον σκληρό.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024