Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Διάγγελμα Πούτιν: Ομοβροντία κυρώσεων από Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ενωση

Διάγγελμα Πούτιν: Ομοβροντία κυρώσεων από Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ενωση

Η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε τη συνεδρίαση του συμβουλίου διαχείρισης κρίσεων COBRA για να συζητηθούν οι εξελίξεις στην Ουκρανία και η αντίδραση του Ηνωμένου Βασιλείου ενώ η γαλλική προεδρία της ΕΕ προανήγγειλε κυρώσεις σε βάρος ρωσικών νομικών και φυσικών προσώπων.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον θα προεδρεύσει σήμερα το πρωί σε συνεδρίαση στενού κλιμακίου του υπουργικού του συμβουλίου αφιερωμένη στην κρίση στην Ουκρανία (φωτογραφία, επάνω, του Reuters).

«Μεγάλο πακέτο»

Κατά τη διάρκειά της αναμένεται να εγκριθεί η επιβολή «μεγάλου πακέτου κυρώσεων» σε βάρος της Μόσχας μετά την αναγνώριση από τον Πούτιν της ανεξαρτησίας των περιοχών που βρίσκονται στα χέρια φιλορώσων αυτονομιστών, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

«Ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση του συμβουλίου (διαχείρισης κρίσεων) COBRA στις 06:30 (τοπική ώρα· 08:30 ώρα Ελλάδας) για να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία για τον συντονισμό της αντίδρασης του Ηνωμένου Βασιλείου, ιδίως για να συμφωνηθεί μεγάλο πακέτο κυρώσεων που θα τεθεί σε εφαρμογή αμέσως», ανέφερε εκπρόσωπος του επικεφαλής της κυβέρνησης του Συντηρητικού Κόμματος.

«Αναλογικές» από την ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα επιβάλει κυρώσεις σε βάρος ρωσικών νομικών και φυσικών προσώπων, που θα είναι «αναλογικές», διεμήνυσε η γαλλική προεδρία.

«Ο κατάλογος βρίσκεται υπό κατάρτιση, θα βάλουμε στο στόχαστρο ορισμένο αριθμό δραστηριοτήτων στο Ντονμπάς (σ.σ. στην ανατολική Ουκρανία) που συνδέονται άμεσα με τα ρωσικά συμφέροντα και θα προσαρμοστούμε στις εξελίξεις της επικαιρότητας», ανακοίνωσε το Παρίσι, διευκρινίζοντας ότι οι κυρώσεις των Βρυξελλών θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024