Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ικαρία: Ο κόκκινος κάδος της ανακύκλωσης και της αλληλεγγύης

Ικαρία: Ο κόκκινος κάδος της ανακύκλωσης και της αλληλεγγύης

Στην Ικαρία εδώ και λίγες ημέρες, μπορούνε οι κάτοικοι να ανακυκλώνουν τα ρούχα που δεν χρειάζονται προστατεύοντας το περιβάλλον αλλά και βοηθώντας όποιον έχει ανάγκη.

Εδώ και λίγες μέρες στην Ικαρία έκανε την εμφάνισή του σε κεντρικό σημείο του Αγίου Κηρύκου ένα νέο κι άγνωστο για τους Καριώτες αντικείμενο: o κόκκινος κάδος της ανακύκλωσης και της αλληλεγγύης.

Μετά από πρωτοβουλία και προσπάθεια του ίδιου του Δημάρχου Ικαρίας Νικόλαο Καλαμπόγια με γνώμονα πάντα τη μείωση των σύμμεικτων απορριμμάτων του Δήμου, ο Δήμος Ικαρίας προχώρησε στην τοποθέτηση κόκκινου κάδου ανακύκλωσης ρούχων, υποδημάτων, αξεσουάρ και λευκών ειδών σε συνεργασία με την ιδιωτική εταιρία στοχεύοντας στην επαναχρησιμοποίηση/ανακύκλωση των ρούχων και των υλικών τους.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, κάθε πολίτης αποσύρει από τη ντουλάπα του περίπου 15 κιλά ρουχισμού κάθε χρόνο, όμως, δυστυχώς, ένα μικρό μόνο μέρος επαναχρησιμοποιείται ή ανακυκλώνεται με αποτέλεσμα να καταλήγουν στα σκουπίδια επιβαρύνοντας το περιβάλλον.

Τα παλιά ρούχα, παπούτσια και κάθε άλλο ύφασμα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Από την ανακύκλωση των ρούχων φτιάχνονται γεμίσματα για καθίσματα αυτοκινήτων, στρώματα, υλικό που χρησιμοποιείται ως επίστρωση στα χαλιά, γέμιση για έπιπλα, υλικά για θερμομόνωση και ηχομόνωση κ.ά.

Τα ρούχα που συγκεντρώνονται και βρίσκονται σε καλή κατάσταση προσφέρονται δωρεάν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες ενώ ρουχισμός διατίθεται επίσης για την κάλυψη βασικών αναγκών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως οι φυσικές καταστροφές.

H χρήση και αξιοποίηση του νέου αυτού κάδου αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην προσπάθεια του Δήμου για αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης, νοικοκυρεμένη διαχείριση των απορριμμάτων και κοινωνική προσφορά.

«Ανάλογα με την ανταπόκρισή σας και τις ανάγκες, θα υπάρξει και επέκταση του δικτύου συλλογής και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες. Έως τότε κι αν αδυνατείτε να μεταφέρετε οι ίδιοι το ρουχισμό που δεν χρειάζεστε πια, μπορείτε με ένα τηλεφώνημα στο 2275350510 να το δηλώσετε και η υπηρεσία «Βοήθεια Στο Σπίτι» έρχεται και τα παραλαμβάνει. Αγκαλιάστε την προσπάθεια. Αξίζει!» είναι το μήνυμα της δημοτικής Αρχής σε σχέση με αυτή την προσπάθεια.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024