Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δολοφονία Άλκη: Οι φίλοι του 19χρονου αναγνώρισαν τον 20χρονο που τους ρώτησε «τι ομάδα είστε»

Δολοφονία Άλκη: Οι φίλοι του 19χρονου αναγνώρισαν τον 20χρονο που τους ρώτησε «τι ομάδα είστε»

Ολοκληρώθηκε η ανακριτική διαδικασία της αναγνώρισης των κατηγορουμένων για τη δολοφονική επίθεση κατά του 19χρονου Άλκη Καμπανού και της παρέας του, από τα ίδια τα θύματα της επίθεσης.

Η διαδικασία έγινε στο Aστυνομικό Mέγαρο Θεσσαλονίκης, με εντολή της 7ης τακτικής ανακρίτριας, με στόχο να αναγνωριστούν τα πρόσωπα και προσδιοριστεί ο ρόλος και ο βαθμός συμμετοχής του καθενός από τους 12 κατηγορούμενους για την υπόθεση.

Στο Αστυνομικό Μέγαρο προσήλθαν, ως μάρτυρες, οι τέσσερις φίλοι του Άλκη, δύο εκ των οποίων είχαν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης.

Τα θύματα της επίθεσης οδηγήθηκαν, ο καθένας ξεχωριστά, μπροστά σε ειδικό χώρο με τζάμια για να αναγνωρίσουν τους δράστες και το ρόλο του καθενός. Οι δράστες παρουσιάστηκαν ανά τετράδες, ανάμεσα και σε πρόσωπα άσχετα με την υπόθεση, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναγνωρίστηκε μόνο ο 20χρονος Αλβανός ο οποίος ήταν εκείνος που είχε πλησιάσει την παρέα πριν τη δολοφονία και τους ρώτησε «τι ομάδα είστε». Οι φίλοι του Άλκη δεν αναγνώρισαν ποιος ή ποιοι ήταν εκείνοι που κατάφεραν το δολοφονικό χτύπημα στον 19χρονο.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων έκαναν λόγο για άψογη διαδικασία. «Ήταν το επιστέγασμα μιας υποδειγματικά ταχέως διεξαχθείσας ανάκρισης, η οποία διαμορφώνει τις προϋποθέσεις να πάμε σε μια δίκαιη δίκη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων.

Οργή Αλέξη Κούγια

Τα όσα είπαν οι συνήγοροι υπεράσπισης εξόργισαν τον δικηγόρο της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, Αλέξη Κούγια. Σε επίσημη δήλωσή του ο Αλέξης Κούγιας στρέφεται κατά των δικηγόρων των κατηγορουμένων, γιατί όπως λέει προχώρησαν σε θριαμβευτικές δηλώσεις μετά τη διαδικασία αναγνώρισης.

«Πληροφορήθηκα τις θριαμβευτικές δηλώσεις των δικηγόρων κάποιων κατηγορουμένων μετά τη διαδικασία αναγνώρισης και δεν μπορώ να αντιληφθώ για ποιο λόγο οι εκλεκτοί συνάδελφοί μου θριαμβολογούν», αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του.

Και συνεχίζει: «Αντιλαμβάνομαι ως δικηγόρος που σέβεται το τεκμήριο αθωότητος ότι αναζητούν μια ελάχιστη υπερασπιστική βάση για να αρθρώσουν έναν ευπρεπή υπερασπιστικό λόγο γι’ αυτούς τους στυγνούς εγκληματίες που αφαίρεσαν με τον πλέον σκληρό τρόπο τη ζωή του Αλκιβιάδη και προσπάθησαν να αφαιρέσουν τη ζωή και των δυο νεαρών παιδιών, που σήμερα τους είδαν απέναντί τους.

Θέλω να τους κάνω μια ερώτηση: Δηλαδή, τι περίμεναν;

Την ώρα που 12 στυγνοί εγκληματίες με δρεπάνια, με σκεπάρνια, με μαχαίρια καραμπίτ τους έσφαζαν και τους χτυπούσαν με σιδερένιους λοστούς να έχουν την δυνατότητα να αναγνωρίσουν κάποιον;

Γιατί θριαμβολογούν; Αφού όλοι όσοι συμμετείχαν και μόνο γιατί ήταν εκεί θα καταδικαστούν για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Αυτό δέχεται κι ο Ποινικός Κώδικας.

Σε λίγο που θα καθαρίσει το μυαλό τους, κι αν όχι τώρα στο δικαστήριο, θα πουν την αλήθεια για να βελτιώσουν τη θέση τους. Η δυσκολία δεν είναι στην τηλεόραση, η δυσκολία είναι ενώπιον της δικαιοσύνης και ειδικά ενώπιον του δικαστηρίου.

Λυπάμαι που πρέπει να κάνω αυτές τις δηλώσεις, αλλά υπάρχουν και δυο γονείς που δεν μπορούν να ακούνε και να διαβάζουν κάθε ημέρα ότι το σφαγμένο και με πολτοποιημένο το κεφάλι του παιδί τους, ούτε το μαχαίρωσε, ούτε το χτύπησε έστω κι ένας απ’ αυτούς τους 12 εγκληματίες».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Tον τόπο δολοφονίας του 19χρονου ‘Αλκη, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του άφησε ένα λουλούδι.

Νέο επεισόδιο οπαδικής βίας

Και νέο επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα ατόμων εντόπισε οπαδό που βρισκόταν εντός κομμωτηρίου, στην οδό Χανίων και του επιτέθηκε.

Συγκεκριμένα, οι δράστες έβγαλαν τον νεαρό από το κατάστημα και άρχισαν να τον χτυπούν αλύπητα. Μάλιστα, ένας από τους δράστες της επίθεσης έβγαλε πτυσσόμενο γκλοπ και χτύπησε το θύμα στα πόδια. Στη συνέχεια οι δράστες αποχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Τι θα προβλέπουν τα νέα μέτρα

Γνωστά αναμένεται να γίνουν τη Δευτέρα (21/2) τα μέτρα της Κυβέρνησης για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας στον ελληνικό αθλητισμό, μετά τη δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου του Άρη, Άλκη Καμπανού, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), μεταξύ των μέτρων που θα ανακοινωθούν, θα υπάρχουν πολύ αυστηρές προβλέψεις για τη λειτουργία των Λεσχών Φιλάθλων και των Παραρτημάτων τους (Σύνδεσμοι), άμεση σύνδεση των ΠΑΕ/ΚΑΕ και ερασιτεχνικών σωματείων με τη λειτουργία των Λεσχών και διοικητικές κυρώσεις, δημιουργία ψηφιακού μητρώου μελών των Λεσχών κ.λπ

Επίσης, βασικό μέτρο θα αποτελέσει τόσο η αυστηροποίηση του ιδιώνυμου (με κανένα παράθυρο για αναστολή έκτισης ποινής), καθώς και η απαγόρευση χρήσης κουκούλων από τους φιλάθλους και γενικότερα οτιδήποτε δεν επιτρέπει την απρόσκοπτη αναγνώριση των προσώπων.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024