Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δολοφονία στην Κυψέλη: Έκκληση από την Κιβωτού του Κόσμου για την αδερφή του 7χρονου

Δολοφονία στην Κυψέλη: Έκκληση από την Κιβωτού του Κόσμου για την αδερφή του 7χρονου

Η οργάνωση παιδικής προστασίας Κιβωτός του Κόσμου ανέλαβε τη φιλοξενία και φροντίδα της αδερφής του 7χρονου Ανδρέα που έπεσε θύμα άγριας δολοφονίας

Η οργάνωση παιδικής προστασίας Κιβωτός του Κόσμου, με ανακοίνωσή της, ενημερώνει για τις συνθήκες απομάκρυνσης και μέριμνας της αδερφής του 7χρονου Ανδρέα που έπεσε θύμα άγριας δολοφονίας από τη «Μήδεια» μητέρα του και τον Πολωνό σύντροφο της στην Κυψέλη. Η ΜΚΟ ανέλαβε τη φιλοξενία και φροντίδα του κοριτσιού, ζητώντας παράλληλα το σεβασμό και την προστασία της από τα ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, η Κιβωτός του Κόσμου έλαβε αίτημα φιλοξενίας της ανήλικης αδερφής του 7χρονου αγοριού το 2019 από την Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών, στο οποίο, όπως αναφέρει, «ανταποκρίθηκε άμεσα και ανέλαβε τη φιλοξενία και προστασία της», καθώς «όπως σε κάθε άλλη περίπτωση, το εξειδικευμένο προσωπικό αγκάλιασε την ανήλικη και προχώρησε στην κάλυψη των αναγκών της σε όλους τους τομείς της ανάπτυξής της». Στη συνέχεια, με τελεσίδικη δικαστική απόφαση η οργάνωση ανέλαβε τη γονική μέριμνα της ανήλικης και φρόντισε «για την αναδοχή της από κατάλληλη οικογένεια, πράττοντας με αποκλειστικό γνώμονα το βέλτιστο συμφέρον της ανήλικης».

Έχουμε ευθύνη να προστατέψουμε την ανήλικη

Όπως σημειώνει η οργάνωση, «είναι αναμενόμενο να γίνονται αναφορές στη βιολογική οικογένεια του αγοριού και στα γεγονότα που συνταράξανε την κοινή γνώμη (οι οποίες αναπαράγονται διαρκώς)», και για αυτόν τον λόγο απευθύνει έκκληση προς όλους ώστε να λαμβάνεται κάθε δυνατή επιμέλεια για να «μη θίγεται το πρόσωπο της αδερφής του θύματος. Ως κοινωνία, έχουμε ευθύνη να προστατέψουμε την ανήλικη, τον ψυχισμό της και την ανάδοχη οικογένεια».

«Οποιαδήποτε αναφορά στο πρόσωπό της, στα βιώματά της και σε στοιχεία της δικογραφίας που την αφορούν άμεσα ή έμμεσα μόνο πόνο προκαλούν και φέρνουν σε δυσμενέστερη θέση την ίδια. Ας αναλογιστούμε όλοι τη σημαντικότητα των όσων λέγονται και γράφονται γύρω από το τόσο λεπτό και ευαίσθητο αυτό ζήτημα, και με σεβασμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης ας συμβάλλουμε στην προστασία της αδερφής του θύματος και της ιδιωτικότητάς της» καταλήγει η Κιβωτός του Κόσμου.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024