Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
3.184 Δήμοι στην Ευρώπη το ήθελαν, ο Άλιμος το κατέκτησε

3.184 Δήμοι στην Ευρώπη το ήθελαν, ο Άλιμος το κατέκτησε

Η Ευρώπη ψήφισε. Ο Δήμος Αλίμου είναι στους 3 φιναλίστ ανάμεσα σε 3.184 Δήμους για το πρώτο βραβείο της κατηγορίας του στον θεσμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Μεγάλη διάκριση για τον Άλιμο αποτελεί η πρόκρισή του στους 3 φιναλίστ Δήμους, ανάμεσα σε 3.184 Δήμους από όλη την Ευρώπη και 90 Δήμους από όλη την Ελλάδα, για το Βραβείο της Ε.Ε. στην “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021”.

Η τελετή της απονομής των Βραβείων θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου 2022 στις Βρυξέλλες, οπότε και θα γίνει γνωστό εάν ο Άλιμος ήρθε πρώτος, δεύτερος ή τρίτος ανάμεσα στις χιλιάδες πόλεις της κατηγορίας του.

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης εξέφρασε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όλους τους συνεργάτες του, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και για αυτήν τη διοργάνωση, ώστε ο Δήμος Αλίμου να πρωτοτυπήσει, να κινήσει το ενδιαφέρον των κατοίκων και να διακριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι και πέρυσι ο Δήμος Αλίμου είχε διακριθεί πανελλαδικά, αποσπώντας το δεύτερο βραβείο στη χώρα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Πράσινο Ταμείο, για τις προσπάθειες που κάνει, ώστε να προωθήσει τη βιώσιμη κινητικότητα στην πόλη του Αλίμου.

Την Ελλάδα εκπροσωπεί αυτή τη φορά, επίσης επάξια, και η πόλη του Ρεθύμνου, που επίσης διακρίθηκε και έφτασε και αυτή στους 3 φιναλίστ Δήμους στην κατηγορία της, με αποτέλεσμα να υπάρχουν 2 Ελληνικές πόλεις σε σύνολο 12 πόλεων που βραβεύονται από ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Ανδρέας Κονδύλης συνεχάρη θερμά τον συνάδελφό του, Δήμαρχο Ρεθύμνης, Γιώργη Μαρινάκη και την ομάδα του.

Ο Άλιμος συνεχίζει ακαταπόνητα τις προσπάθειές του, για να γίνει πόλη-πρότυπο στη βιώσιμη κινητικότητα, με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και φροντίδα για την υγεία και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στηρίζει κάθε χρόνο την  Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (EUROPEAN MOBILITY WEEK – EMW) η οποία από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός της ΕΕ για την προώθηση της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Η εκστρατεία εντάσσεται στον πανευρωπαϊκό στόχο επίτευξης της κλιματικής ουδετερότητας και στηρίζει κάθε τοπική πρωτοβουλία ώστε οι πόλεις να γίνουν πιο ασφαλείς, πιο πράσινες, πιο συμμετοχικές και προσβάσιμες για όλους.

Το φετινό θέμα της είναι: «Είμαστε Υγιείς και Ασφαλείς με τη Βιώσιμη Κινητικότητα» και προτάσσει τέσσερα κεντρικά ζητήματα: την ψυχική & σωματική υγεία, την ασφάλεια και την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19. Στόχος είναι να αξιοποιηθεί ένα πολύ βασικό συμπέρασμα από την πανδημία του κορωνοϊού, ότι όσο αυξάνονται οι ήπιοι τρόποι μετακίνησης, τόσο πιο ελκυστικές για τους πολίτες και φιλικές προς το περιβάλλον γίνονται οι πόλεις.

Η Εβδομάδα Κινητικότητας έχει γίνει πλέον θεσμός και φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια ζωής, πραγματοποιείται από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου με 91 ελληνικές πόλεις έχουν εγγραφεί και ξεκινήσει το πρόγραμμά τους για να ευαισθητοποιήσουν  τους δημότες, την κοινωνία των πολιτών και την ιδιωτική πρωτοβουλία να επιλέξουν βιώσιμους τρόπους μεταφοράς, όπως το περπάτημα και το ποδήλατο.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024