Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - Δωρεάν για όλα τα παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Δωρεάν για όλα τα παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών

Δωρεάν πρόσβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για όλα τα παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών και για ένα χρόνο υιοθετεί ο Δήμος του Ρότερνταμ στην Ολλανδία. Μια πιλοτική εφαρμογή που έχει συγκεκριμένους λόγους που συμβαίνει. Γιατί αυτό δεν συμβαίνει και στη δική μας χώρα; Ίσως οι λόγοι που το κάνουν στην Ολλανδία να δημιουργήσουν εστίες εξέτασης τέτοιων πρακτικών και στην χώρα μας

Στο Δήμο του Ρότερνταμ στην Ολλανδία αποφάσισαν να δοκιμάσουν για έναν χρόνο την παροχή ελεύθερης πρόσβασης στα παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων λεωφορείων, τραμ και Μετρό, μεταξύ άλλων.

Οι λόγοι που ώθησαν στην καινοτόμα αυτή δράση είναι πολλοί και καλοί. Μπορεί το πρώτο που θα έρχονταν στο μυαλό του Έλληνα αναγνώστη να αφορά την οικονομική ωφέλεια μιας τέτοιας δράσης αλλά αυτό μάλλον έπεται για την Ολλανδική σχολή σκέψης.

Πως σκέφτηκαν λοιπόν στον Δήμο του Ρότερνταμ που γενικά θεωρείται προχωρημένος για τα ελληνικά γούστα; Πριν από αυτό και για να καταλάβετε πόσα έτη φωτός χωρίζουν την διακυβέρνηση του Δήμου εκεί με τους αντίστοιχους δικούς μας, είναι πως έχουν εισάγει στην καθημερινότητα τους – μεταξύ άλλων – την εξέταση πρωτοβουλιών των πολιτών που επιδοτούνται αρκεί να ωφελούν τον Δήμο.

Εκεί ο δημότης δεν είναι ένα πρόσωπο που απλά πληρώνει τα δημοτικά του τέλη, ψηφίζει και υποβάλλει παράπονα. Αλλά ένα πρόσωπο, που βρίθει ιδεών και δυναμικού και ανά πάσα στιγμή μπορεί να κάνει την διαφορά στην καθημερινότητα και να αλληλεπιδράει με ουσία με τις τοπικές αρχές. Ακριβώς αυτό είναι που ξεχωρίζει. Άλλο διακυβέρνηση και άλλο διεκπεραίωση.

Αρκετά φλυαρήσαμε. Πάμε στο προκείμενο. Την δωρεάν πρόσβαση των παιδιών 4 έως 12 ετών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στον Δήμο του Ρότερνταμ. Στην χώρα μας ισχύει η δωρεάν μετακίνηση για παιδιά έως 6 ετών και μειωμένο εισιτήριο για παιδιά μέχρι την ηλικία των 12

Οι λόγοι που αναφέρουν για την κίνηση αυτή:

  • Καθώς η πόλη μεγαλώνει και οι δημότες αυξάνονται ο δημόσιος χώρος μειώνεται και τα αυτοκίνητα καταλαμβάνουν χώρο. Αν τα παιδιά εξοικειωθούν με την χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς θα αποτελούν και την πρώτη τους επιλογή μεγαλώνοντας
  • Τα παιδιά που δεν θα πληρώνουν εισιτήριο προκαλούν αλυσιδωτή αντίδραση στο συνολικό κόστος μιας οικογένειας και έτσι δημιουργείται κίνητρο για επιλογή αυτού του τρόπου μετακίνησης
  • Η προστασία του περιβάλλοντος από τους ρύπους των αυτοκινήτων επιβάλλει νέους τρόπους μεταφοράς
  • Το Ρότερνταμ έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει προγράμματα βιώσιμης κινητικότητας και το κάνει πράξη
  • Ο Δήμος επιθυμεί για όλους τους δημότες προσβασιμότητα χωρίς αποκλεισμούς που δημιουργούνται λόγω κυρίως οικονομικής δυσχέρειας.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024