Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιαννακοπούλου σε Σκουρλέτη: «Είστε άχρωμοι», «Μαθήματα δεν δεχόμαστε από εσάς που μας λέγατε γερμανοτσολιάδες»

Γιαννακοπούλου σε Σκουρλέτη: «Είστε άχρωμοι», «Μαθήματα δεν δεχόμαστε από εσάς που μας λέγατε γερμανοτσολιάδες»

Όλα ξεκίνησαν όταν το ΚΙΝΑΛ, μέσω της Ν. Γιαννακοπούλου, δήλωσε «παρών» στην επίμαχη ψηφοφορία για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τον ΕΦΚΑ.

Ένταση προκάλεσε πριν από λίγο στην Ολομέλεια της Βουλής, η άρνηση του ΚΙΝΑΛ να στηρίξει την ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τον ΕΦΚΑ.

Όλα ξεκίνησαν όταν το ΚΙΝΑΛ, μέσω της Ν. Γιαννακοπούλου, δήλωσε «παρών» στην επίμαχη ψηφοφορία, ζητώντας από το Σώμα να μην μείνει στον τύπο του Συντάγματος, αλλά να κάνει κριτική στην ουσία του νομοσχέδιου.

«Θέλω να πω στο ΚΙΝΑΛ ότι μέχρι τώρα ξέραμε ότι υπήρχαν οι πεδινοί, οι ορεινοί και τώρα μαθαίνουμε ότι υπάρχουν και οι Ελβετοί, οι άχρωμοι», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης και πρόσθεσε: «Έχετε ξεχάσει το ΑΣΕΠ, το οποίο καταστρατηγείται. Κάνετε την καλύτερη πάσα στην ΝΔ».

Η απάντηση της Νάντιας Γιαννακοπούλου σε Σκουρλέτη

«Κ. Σκουρλέτη μαθήματα πολιτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ το ΚΙΝΑΛ δεν δέχεται», απάντησε επιθετικά η Νάντια Γιαννακοπούλου και πρόσθεσε: «πάρτε το απόφαση ότι βολικά στηρίγματα σε μας δεν θα βρείτε τώρα που πιέζεστε από τις δημοσκοπήσεις! Θυμηθήκατε το ΠΑΣΟΚ του ΑΣΕΠ όταν μας κατηγορούσατε για γερμανοτσολιάδες και σιωπούσατε για τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή. Αν αυτό δεν είναι υποκρισία τότε τι είναι;».

Από κει και πέρα πάντως, η ένσταση αντισυνταγματικότητας που αφορούσε κυρίως τη δυνατότητα που παρέχεται στον ΕΦΚΑ να αντλεί διευθυντικά στελέχη από τον ιδιωτικό τομέα, απορρίφθηκε από τη Βουλή.

Υποστηρίζοντας την ένσταση η Μ. Ξενογιαννακοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για διορισμούς μετακλητών υπαλλήλων με φωτογραφικές διατάξεις που δεν έχουν κανένα εχέγγυο αξιοκρατικής επιλογής, ενώ χαρακτήρισε κόλαφο και την σχετική έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής.

Απαντώντας ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης τόνισε πως το ίδιο το Σύνταγμα (άρθρο103) προβλέπει ότι σε ειδικές συνθήκες μπορεί να υπάρξει πρόσληψη υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου.

«Σας ρωτώ όταν έχουμε έναν οργανισμό που μόνος του έχει εδώ και χρόνια το 48% των παραπόνων των πολιτών στον συνήγορο του πολίτη είναι ειδική περίπτωση ή δεν είναι; Να κλείνουμε τα μάτια μας στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι;», αναρωτήθηκε ο υπουργός και πρόσθεσε: «ειδικά για την περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο νόμος ο δικός σας για το κτηματολόγιο, προβλέπει προσλήψεις γενικού διευθυντή από τον ιδιωτικό τομέα! Εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα;».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024