Παρασκευή 10 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ήπια υβριδική τεχνολογία για τα Fiat 500X και Tipo

Ήπια υβριδική τεχνολογία για τα Fiat 500X και Tipo

Η ιταλική φίρμα προσθέτει στην γκάμα των μοντέλων της μια ακόμα πιο αποδοτική επιλογή με την μορφή ενός ήπιου υβριδικού συνόλου που εξασφαλίζει χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου

Tα Fiat 500X και Tipο προσθέτουν μια νέα επιλογή στο παλμαρέ τους επωφελούμενα από ήπια υβριδική τεχνολογία 48 Volt. Αναλυτικότερα, οι επίμαχες εκδόσεις εξοπλίζονται από τον τετρακύλινδρο κινητήρα Firefly με χωρητικότητα 1,5 λίτρου ο οποίος για την περίσταση συνδυάζεται με επικουρικό ηλεκτρικό κύκλωμα 48 Volt και μια compact μπαταρία.

Το σύνολο αποδίδει 130 ίππους και 240 Nm ροπής και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη το οποίο μεταδίδει την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς. Σύμφωνα με τις συστάσεις η μειωτική επίδραση της νέας τεχνολογίας στην κατανάλωση καυσίμου ΄και στις εκπομπές ρύπων διαμορφώνεται σε 11% σε σχέση με τις αντίστοιχες συμβατικές εκδόσεις των δύο μοντέλων.

Επιπλέον, όπως σημειώνει η Fiat το ηλεκτρικό μοτέρ παράγει αρκετή ροπή για να εξασφαλίσει κίνηση με ηλεκτρική ενέργεια για μικρές αποστάσεις.

Βελτιωμένα είναι και τα μεγέθη επιδόσεων καθώς η αντίστοιχη έκδοση του 500X επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 9,4 δευτερόλεπτα ούσα κατά ένα δευτερόλεπτο ταχύτερη σε σχέση με το παρελθόν. Στην περίπτωση του Tipo τα οφέλη είναι ακόμα πιο προφανή καθώς είναι κατά 2,0 δευτερόλεπτα ταχύτερη σε σχέση με την βενζινοκίνητη έκδοση με τον τρικύλινδρο κινητήρα 1,0 λίτρου, ολοκληρώνοντας το sprint των «0-100» σε 9,3 δευτερόλεπτα.

Τα δύο μοντέλα ξεχωρίζουν από την επιγραφή Hybrid που έχει προστεθεί στα διακριτικά τους ενώ, αμφότερα είναι διαθέσιμα στην ειδική εξοπλιστική έκδοση RED η οποία επιφυλάσσει επιπλέον εξοπλιστικές επιλογές και άφθονο κόκκινο καθώς σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τον ομώνυμο φιλανθρωπικό οργανισμό που επιθυμεί να ευαισθητοποιήσει σε σχέση με την πανδημία τις ασθένειες που μαστίζουν την ανθρωπότητα και να στηρίξει τα συστήματα υγείας και τους ανθρώπους που πλήττονται περισσότερο.

Η Fiat σημειώνει ότι οι νέες εκδόσεις ήπιας υβριδικής τεχνολογίας των 500Χ και Tipo επωφελούνται επίσης από μια ευρεία γκάμα συστημάτων ασφαλείας συμπεριλαμβανομένων συστήματος αυτόνομης πέδησης, αναγνώρισης οδικής σήμανσης, διατήρησης της πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας και ανίχνευσης της κόπωσης του οδηγού.

Sports in

Και θαυμαστά τα έργα σου

Ο ξεχωριστός άθλος του Ολυμπιακού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 10 Μαϊου 2024