Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καναδάς: Στέλνει για πρώτη φορά όπλα στην Ουκρανία και νέο δάνειο εκατοντάδων εκατομμυρίων

Καναδάς: Στέλνει για πρώτη φορά όπλα στην Ουκρανία και νέο δάνειο εκατοντάδων εκατομμυρίων

Ο Καναδάς στέλνει για πρώτη φορά θανατηφόρο στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία και νέο δάνειο εκατοντάδων εκατομμυρίων στην Ουκρανία, με σκοπό να αποτρέψει τη Ρωσία από «τη συνέχιση της επίθεσής της» στη χώρα αυτή.

Ο Καναδάς θα στείλει όπλα στην Ουκρανία και θα της χορηγήσει νέο δάνειο 500 εκατομμυρίων καναδικών δολαρίων (347 εκατ. ευρώ), ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό (επάνω, φωτογραφία Reuters/Blair Gable).

«Να αποτραπεί η Ρωσία»

Είναι η πρώτη φορά που η Οτάβα ανακοινώνει πως στέλνει θανατηφόρο στρατιωτικό υλικό και πυρομαχικά στην Ουκρανία. Τα είδη που θα παραδοθούν στο Κίεβο έχουν αξία 7,8 εκατ. καναδικών δολαρίων, διευκρίνισε ο Τζάστιν Τριντό.

«Σκοπός της υποστήριξης αυτής του Καναδά και των άλλων εταίρων μας είναι να αποτραπεί η Ρωσία να συνεχίσει την επίθεσή της εναντίον της Ουκρανίας», είπε ο καναδός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η συνέντευξη ήταν κατά το μεγαλύτερο μέρος της αφιερωμένη στην κρίση των κομβόι εναντίον των υγειονομικών μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κοροναϊού, που συνταράσσει τη χώρα της βόρειας Αμερικής εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες.

Στα τέλη Ιανουαρίου, ο Καναδάς είχε ήδη χορηγήσει δάνειο 120 εκατ. καναδικών δολαρίων στην ουκρανική κυβέρνηση για να στηρίξει την οικονομία της χώρας.

Υποβάθμισε τις ελπίδες

Δυτικές κυβερνήσεις και η Μόσχα έκαναν λόγο χθες Δευτέρα περί πιθανότητας διπλωματικής λύσης για την αποτροπή του κινδύνου ρωσοουκρανικού πολέμου, με τις ΗΠΑ να σημειώνουν ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει λάβει την «οριστική απόφαση» να διατάξει εισβολή.

Με φόντο τη μεγάλη αύξηση των εντάσεων, η Ουάσιγκτον υποβάθμισε πάντως τις ελπίδες αυτές, ερίζοντας ότι η Μόσχα ενίσχυσε ακόμη περισσότερο τα στρατιωτικά της μέσα στα σύνορα με την Ουκρανία, όπου έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 100.000 στρατιώτες εδώ κι εβδομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024