Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Οι συμπτώσεις του θανάτου των τριών παιδιών – Το πόρισμα της Τζωρτζίνας θα δώσει απαντήσεις

Πάτρα: Οι συμπτώσεις του θανάτου των τριών παιδιών – Το πόρισμα της Τζωρτζίνας θα δώσει απαντήσεις

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα σχετικά με το θάνατο των τριων παιδιών της ίδιας οικογένειας μέσα σε λίγα χρόνια, στην Πάτρα.

Όλοι πλέον περιμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της μικρής Τζωρτζίνας και ευελπιστούν μέσα από αυτά να βρουν την άκρη και να εντοπίσουν πως πέθαναν τα τρια παιδιά.

Δυο γιατροί καρδιολόγοι μιλώντας στο MEGA εκτιμούν ότι οι τελευταίες καταγραφές στον απινιδωτή της 9χρονης Τζωρτζίνας θα ρίξουν φως στην υπόθεση του θανάτου της, λέγοντας μάλιστα ότι αν είχαν προηγηθεί αρρυθμίες που να δικαιολογούν τον θάνατο, αυτές θα έχουν καταγραφεί. Η οικογένεια από την πλευρά της ζητάει με ανακοίνωση να προστατευτεί η μνήμη των παιδιών τους.

Να προστατεύσουν την προσωπική τους ζωή, αλλά και τη μνήμη των παιδιών τους δια της δικαστικής όμως οδού επιχειρούν οι γονείς των τριων κοριτσιών που έφυγαν πρόωρα από τη ζωή.

Σε μια μακροσκελή ανακοίνωση αναφέρουν ξανά τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τα τρία αγγελούδια.

«Οι θάνατοι τριών παιδιών μέσα σε διάστημα 2,5 ετών, με διαφορετική ηλικία και χωρίς επιστημονικά να διακρίνεται σαφές αίτιο θανάτου, αδιαμφισβήτητα δεν αποτελούν ένα συνηθισμένο φαινόμενο και ευλόγως δημιουργούνται ερωτηματικά στο άκουσμα και μόνο μιας τέτοια είδησης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της οικογένειας.

Στο ίδιο κείμενο που ξεπερνά τις 1.000 λέξεις εξηγούν πως αναγκάστηκαν να καταφύγουν στην απαγόρευση δημοσίευσης των φωτογραφιών τους, επειδή τα ΜΜΕ δεν σεβάστηκαν την πρώτη δημόσια έκκλησή τους.

«Δυστυχώς η δημόσια έκκληση που απευθύναμε για να σταματήσει η οποιαδήποτε δημοσίευση ή αναπαραγωγή ανακριβειών δεν εισακούστηκε. Η συνειδητή αυτή στάση μας όμως διαπιστώνουμε ότι δίνει την αφορμή να δημιουργηθούν αυθαίρετοι συνειρμοί και γενικά μια περιρρέουσα κατάσταση μυστηρίου σχετικά με το θέμα».

Συνεχίζονται οι έρευνες

Όπως λένε το πένθος τους δεν τους επιτρέπει να μπουν στην ψυχοφθόρα διαδικασία να απαντούν σε κάθε κακοπροαίρετο άρθρο και κάθε κακόβουλη προσπάθεια ενοχοποίησής τους

Την ίδια στιγμή πάντως οι Αρχές κρατούν ανοιχτό τον φάκελο του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζινας, η οποία είχε υποβληθεί σε επέμβαση τοποθέτησης βηματοδότη, ο οποίος μπορεί να δώσει αποκαλυπτικά στοιχεία για τη λειτουργία της καρδιάς του άτυχου παιδιού.

«Χάρη σε αυτό το μηχάνημα και στους αλγόριθμους ο γιατρός μπορεί να δει αν υπήρξαν αρρυθμίες πριν τον θάνατο. Αν εχει προηγηθεί αρρυθμία το μηχάνημα το ανιχνεύει και οι δικαστικές αρχές μπορούν να το βρουν», δήλωσε ο καθηγητής καρδιολογίας Κωνσταντίνος Τσιούφης.

«Δεν είναι έτσι. Δεν βγήκε κάποιος εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ να πει κάτι. Πήραμε μια εντολή να κάνουμε μια έρευνα για να αποκλειστούν ενδεχόμενα. Το Ανθρωποκτονιών θα πάρει καταθέσεις από γιατρούς, μάρτυρες, νοσηλευτές για να βγάλει ενα συμπέρασμα», είπε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, Πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής.

Το πόρισμα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας αναμένεται να δώσει απαντήσεις, ννα κλείσει ή να ανοίξει περαιτέρω τον κύκλο των ερευνών, με τις γενετικές εξετάσεις να θεωρούνται απαραίτητες.

Οι καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών και ιατροδικαστών αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση. Τελευταίοι από όλους θα κληθούν να καταθέσουν οι γονείς.

Οι συμπτώσεις και τα νέα στοιχεία

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο αστυνομικό συντάκτη των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Βήμα», η αστυνομία εξετάζει τις συμπτώσεις που υπάρχουν σε αυτήν την υπόθεση προσπαθώντας να βρουν εξηγήσεις. Όπως ανέφερε οι συμπτώσεις αφορούν τον θάνατο των κοριτσιών από αιφνίδιο θάνατο, οι συνθήκες θανάτου χωρίς την παρουσία γιατρών, οι ενδείξεις από τον απινιδωτή.

Η σύμπτωση που ερευνούν τις αρχές

Μία ακόμα σύμπτωση που εξετάζουν οι αρχές είναι ότι και οι τρεις θάνατοι συνέβησαν Σάββατο ή Κυριακή όπως και άλλα ιατρικά περιστατικά που συνέβησαν στα κορίτσια. Όπως ανέφερε στο MEGA τα Σαββατοκύριακα υπάρχει μικρότερη παρουσία ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, με ό,τι και να σημαίνει αυτό.

Ακόμα υπάρχουν ιατρικά ζητήματα στο οικογενειακό περιβάλλον όπως και νοσηλείες που εξετάζονται. Ένα από αυτά τα σοβαρά ιατρικά ζητήματα συνέβη λίγο πριν αποβιώσει η Ίριδα.

Καθηγήτρια Γενετικής: Η προσπάθεια εξιχνίασης των αιτιών δεν είναι πάντα εύκολη

«Μέσα στο πλαίσιο της έρευνας είναι απαραίτητος και ο γονιδιακός έλεγχος στους γονείς και τα παιδιά. Έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε τις νέες τεχνολογίες και να δούμε όλο το γονιδίωμα και οποιαδήποτε αλλαγή σε αυτό. Πρέπει να ολοκληρωθεί όλος ο έλεγχος, τοξικολογικός και ιστολογικός, που είναι σε εξέλιξη», δήλωσε στην ΕΡΤ η ιατρός Ελένη Φρυσίρα, με αφορμή την εισαγγελική έρευνα για τους αιφνίδιους θανάτους τριών κοριτσιών στην Πάτρα.

Υπάρχουν και τεχνικής φύσεως προβλήματα στην έρευνα

Μία η ημέρα μετά την ανακοίνωση της οικογένειας που ζήτησε να σταματήσει η συκοφάντησή της ως προς τα αίτια της τραγωδίας, η επίκουρη καθηγήτρια Κλινικής Γενετικής δήλωσε ότι η προσπάθεια εξιχνίασης των θανάτων δεν είναι πάντα εύκολη. «Υπάρχουν και τεχνικής φύσεως προβλήματα που μπορεί να δυσκολεύουν ένα σαφές αποτέλεσμα. Υπάρχουν και άλλοι επιγενετικοί παράγοντες που επηρεάζουν», είπε η κ. Φρυσίρα και συμπλήρωσε ότι θα χρειαστεί χρόνος μέχρι την ανακοίνωση των τελικών ευρημάτων.

Την ώρα που το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης φουντώνει και την υπόθεση έχει αναλάβει το τμήμα Ανθρωποκτονιών, που διερευνά τα αίτια των ανεξιχνίαστων θανάτων των ανήλικων κοριτσιών, η επίκουρη καθηγήτρια Κλινικής Γενετικής απέφυγε να σχολιάσει γιατί οι γιατροί έγραψαν «απροσδιόριστη αιτία θανάτου».

Υψηλόβαθμος δικαστικός: «Στην ΕΛΑΣ τα έκαναν μούσκεμα»

Για τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, μιλά υψηλόβαθμος λειτουργός της τοπικής δικαιοσύνης, με πλήρη γνώση επί της διαταχθείσας Προκαταρκτικής Εξέτασης, και δεν κρύβει την αγανάκτησή του για τις «εκτός πραγματικότητας» εικασίες που κυκλοφορούν.

«Αυτά που γράφονται, πραγματικά, δεν ξέρω ποιος τα διαδίδει. Για εκταφές, συλλήψεις το επόμενο 24ωρο… Αυτά είναι παντελώς αβάσιμα», λέει στην εφημερίδα «Πελοπόννησος». Δεν κρύβει μάλιστα πως σε επικοινωνία που υπήρχε με το Τμήμα Ανθρωποκτονιών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας, ζητήθηκε «να σταματήσουν τέτοιου είδους διαρροές στα ΜΜΕ.

Ο ίδιος μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι τα όσα ακούγονται, μάλλον αποδεικνύουν ότι κάποιοι βλέπουν πολύ CSI (αστυνομική αμερικανική σειρά, με ομάδα που εξιχνιάζει δύσκολα εγκλήματα και σκοτεινές υποθέσεις)

Από τα κουτσομπολιά μέχρι την δίωξη η απόσταση είναι τεράστια

Η άποψη μάλιστα εκπροσώπων της ΕΛΑΣ, ότι όσα λέγονται τα βγάζουν από μόνοι τους οι δημοσιογράφοι, δεν γίνεται αποδεκτή από τη δικαιοσύνη, αφού αυτή πιστεύει το αντίθετο. «Η Αστυνομία δίνει τις πληροφορίες. Να μαζευτούν. Δεν τα γεννούν μόνοι τους οι συντάκτες. Τους κάνουν διαρροές. Έχουν εκπροσώπους Τύπου. Αυτοί, στην ΕΛΑΣ, τα έκαναν μούσκεμα, αυτοί να τα μαζέψουν τώρα. Για να μην αρχίσουμε και ψάχνουμε ποιος έχει κάνει διαρροή ψευδών ειδήσεων. Στην πλάτη ανθρώπων θα παίζουμε; Από το να κάνω κουτσομπολιό μέχρι το να κάνω μία δίωξη η απόσταση είναι τεράστια»

Sports in

Λουίς Ενρίκε: «Μεγάλο κίνητρο για την Παρί το τρεμπλ»

Όσα είπε ο Λουίς Ενρίκε για ένα πιθανό τρεμπλ της Παρί Σεν Ζερμέν φέτος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024