Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Νεκρός ο άνδρας που απειλούσε με μαχαίρι αστυνομικούς σε σιδηροδρομικό σταθμό

Γαλλία: Νεκρός ο άνδρας που απειλούσε με μαχαίρι αστυνομικούς σε σιδηροδρομικό σταθμό

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, Ζαν-Μπατίστ Τζεμπαρί, ο άνδρας αυτός ήταν «ήδη κάποιος γνωστός στις αστυνομικές δυνάμεις επειδή τριγυρνούσε στον σταθμό».

Δύο αστυνομικοί πυροβόλησαν τη Δευτέρα και σκότωσαν έναν άνδρα που τους απειλούσε με ένα μαχαίρι 30 εκατοστών στο σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ ντι Νορ της γαλλικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο άνδρας αυτός ήταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι 30 εκατοστών που είχε χαραγμένα πάνω του τα αρχικά ACAB (All Cops Are Bastards, Όλοι οι μπάτσοι είναι μπάσταρδοι).

Οι δύο αστυνομικοί περιπολούσαν στην κεντρική πλατφόρμα του σταθμού γύρω στις επτά σήμερα το πρωί τοπική ώρα όταν εμφανίστηκε ο άνδρας αυτός κραδαίνοντας το μαχαίρι, ανακοίνωσε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμαμέν.

Οπως έγραψε ο ίδιος στο Twitter, οι αστυνομικοί «έκαναν χρήση του όπλου τους, εξουδετερώνοντας έτσι κάθε κίνδυνο για τους ίδιους και για τους ταξιδιώτες».

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, Ζαν-Μπατίστ Τζεμπαρί, ο άνδρας αυτός ήταν «ήδη κάποιος γνωστός στις αστυνομικές δυνάμεις επειδή τριγυρνούσε στον σταθμό».

Σε ανακοίνωσή της, η Alliance, ένα από τα βασικά συνδικάτα των αστυνομικών, χαρακτήρισε τον επίδοξο δράστη «τρομοκράτη κατά των αστυνομικών», ο οποίος είχε βάλει «στο στόχαστρό του τους αστυνομικούς για να τους σκοτώσει με το μαχαίρι με το οποίο ήταν οπλισμένος».

Για την Alliance, «αυτή η επίθεση(…) δείχνει για μια ακόμη φορά σήμερα ότι οι συνάδελφοί μας παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα, στη γωνιά του δρόμου, στον προαύλιο χώρο μιας εκκλησίας ή σε μια καθημερινή αποστολή τους μέσα σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό».

Ο Γκαρ ντι Νορ είναι ένας από τους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς στην Ευρώπη απ΄όπου πραγματοποιούνται διεθνή δρομολόγια και ο οποίος συνδέει τη Γαλλία με τη Βρετανία και το Βέλγιο.

Μια δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου France Television που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σταθμό ανήρτησε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο ακούγονται δύο πυροβολισμοί.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό ο Τζεμπαρί είπε ότι το περιστατικό δεν φαίνεται να συνδέεται με τρομοκρατία και ότι το περιστατικό προκάλεσε μεγάλες καθυστερήσεις στα δρομολόγια σήμερα το πρωί.

Η ανησυχία σχετικά με το βίαιο έγκλημα και την τρομοκρατία είναι κυρίαρχα θέματα για τους γάλλους ψηφοφόρους που ετοιμάζονται να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές τον Απρίλιο.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024