Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Hyundai Ioniq 6: Σε αντίστροφη μέτρηση

Hyundai Ioniq 6: Σε αντίστροφη μέτρηση

To επόμενο μέλος της ηλεκτροκίνητης γκάμας της Hyundai με τον αριθμό 6 συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης εν όψει της πρεμιέρας του η οποία θα πραγματοποιηθεί πριν την εκπνοή του έτους

Φωτογραφίες: Automedia

Το Ioniq 6 παρουσιάζει για ακόμα μια φορά τα διαπιστευτήριά του, ως δοκιμαστικό πρωτότυπο, με φόντο τα χιονισμένα τοπία του ευρωπαϊκού βορρά όπου προετοιμάζεται να για να «αντιμετωπίσει» μοντέλα όπως το Tesla Model 3 και το BMW i4.

H σημαντικότερη πτυχή του τετράθυρου μοντέλου θα είναι η προσφερόμενη αυτονομία η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διαμορφωθεί σε 500 χλμ. χάρη στον συνδυασμό της αεροδυναμικής σχεδίασης και της αρχιτεκτονικής E-GMP όπου θα βασίζεται.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η παραπάνω αρχιτεκτονική θα φιλοξενεί μπαταρία 77,4 KWh ενώ η κορυφαία έκδοση θα υιοθετεί δύο μοτέρ με συνδυαστική ισχύ που θα φτάνει τους τους 306 ίππους και θα εξασφαλίζει κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Η παραπάνω διαμόρφωση θα αφορά την κορυφαία έκδοση καθώς χαμηλότερα στην γκάμα θα υπάρξουν και εκδόσεις με μικρότερης απόδοσης μπαταρία (58 KWh) και ένα ηλεκτρικό μοτέρ.

Σε ό,τι αφορά την πρεμιέρα του, έχει μεταφερθεί για τις αρχές του καλοκαιριού καθώς η Hyundai επιθυμεί να πραγματοποιήσει ορισμένες αλλαγές στη σχεδίαση που σε κάθε περίπτωση θα είναι εμπνευσμένη από το Prophecy Concept το οποίο παρουσιάστηκε πριν δύο χρόνια. Είναι ήδη σαφές πάντως ότι το Ioniq 6 θα πάρει την μορφή ενός κομψού τετράθυρου coupe με αισθητικές λεπτομέρειες που θα παραπέμπουν στο Ioniq 5.

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν τεκμήρια από το εσωτερικό, το Ioniq 6 αναμένεται να μιμηθεί εξίσου την διαμόρφωση του πρωτοτύπου που προηγήθηκε, υιοθετώντας δύο ψηφιακές οθόνες για το infotainment και τον πίνακα οργάνων καθώς και μια συμβατική κεντρική κονσόλα με υποβραχιόνιο η οποία όμως θα σταματά στα μπροστινά καθίσματα.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024