Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ολυμπιακός είχε δύο γαλλικά «κλειδιά»

Ο Ολυμπιακός είχε δύο γαλλικά «κλειδιά»

Ο Γιαν Εμβιλά πέτυχε το γκολ των ερυθρόλευκων. αλλά πρέπει να επισημανθεί και η καλή απόδοση του Ματιέ Βαλμπουενά

Ο Ολυμπιακός ήθελε για πολλούς λόγους τη νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά πάνω απ’ όλα για να διατηρήσει την διαφορά των εννέα βαθμών από τον δεύτερο της βαθμολογίας, ΠΑΟΚ.

Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους, επικρατώντας της Ένωσης με 1-0, ένα αποτέλεσμα που τους δίνει καλή ψυχολογία και για το παιχνίδι με την Αταλάντα στη Ιταλία, για το Γιουρόπα Λιγκ.

Πάνω απ’ όλα όμως, όπως προαναφέραμε, διατηρεί τους πειραιώτες σε απόσταση εννέα βαθμών από τον δικέφαλο του Βορρά.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε επίσης την εξαιρετική παράδοση που έχει κόντρα στην ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, ενώ και ο Πέδρο Μαρτίνς μέτρησε μιαν ακόμα νίκη απέναντι στους κιτρινόμαυρους, είτε μιλάμε για εντός είτε για εκτός έδρας του Ολυμπιακού με την Ένωση. Πέμπτη συνεχόμενη νίκη για την ακρίβεια.

Ο Γιαν Εμβιλά ήταν ο σκόρερ του Ολυμπιακού και αυτό σημαίνει πως ο διεθνής μεσοαμυντικός ήταν το γαλλικό «κλειδί» για την επικράτηση της ομάδας του λιμανιού.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε όμως μόνο ένα γαλλικό «κλειδί» στο χθεσινό παιχνίδι. Είχε και δεύτερο και αυτός ήταν ο Ματιέ Βαλμπουενά.

Ο πολύπειρος μέσος πέρασε στο ματς σαν αλλαγή και βοήθησε πολύ τους πειραιώτες, με τις εκτελέσεις στις στατικές φάσεις.

Αυτός ήταν άλλωστε που εκτέλεσε το κόρνερ στην φάση που σκόραρε ο Εμβιλά, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του Πειραιά.

Ο Βαλμπουενά έκανε μεγάλη προσπάθεια για να δώσει μιαν ειθετική ώθηση στο παιχνίδι των ερυθρόλευκων, προσπάθησε πολύ για να κουμαντάρει τα πράγματα στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Παράλληλα όμως φρόντισε να προσφέρει λύσεις και στην  αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Βαλμπουενά γύρισε στα μετόπισθεν και βοήθησε την ομάδα του στις προσπάθειες των κιτρινόμαυρων.

Ο Βαλμπουενά αποδεικνύει πως και την φετινή σεζόν προσφέρει πράγματα στον Ολυμπιακό, παρά το ότι δεν είναι βασικός.

Όποτε τον έχει χρησιμοποιήσει ο Μαρτίνς δίνει το 100% κι αυτό έκανε και στο χθεσινό παιχνίδι απέναντι στην Ένωση.

Όταν ο Ολυμπιακός έχει στο χορτάρι έναν παίκτη με τα εξαιρετικά χτυπήματα του Βαλμνπουενά σε κόρνερ και φάουλ, τότε αυξάνονται (κατά πολύ μάλιστα) οι πιθανότητες να βρουν γκολ οι ερυθρόλευκοι.

Χρειάστηκε λοιπόν αυτό το γαλλικό «κλειδί» για να… ξεκλειδώσει ο Ολυμπιακός την αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων, με τον Βαλμπουενά να εκτελεί ένας από τα… γνωστά του κόρνερ.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να βρουν το γρήγορο γκολ, για να αλλάξουν τα δεδομένα του ματς, αλλά στάθηκαν άτυχοι στο δοκάρι του Καμαρά.

Είναι προφανές πως αν οι πρωταθλητές είχαν ανοίξει τόσο νωρίς το σκορ στο ματς, τότε και η εξέλιξη του αγώνα θα ήταν πολύ διαφορετική.

Όπως και να’ χει πάντως ο Ολυμπιακός βρήκε τρόπο να σκοράρει ξανά απέναντι στην ΑΕΚ κι έτσι η ομάδα του Πειραιά έκανε ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος.

Τώρα υπάρχει το μεγάλο παιχνίδι με την Αταλάντα και οι ερυθρόλευκοι θέλουν να κάνουν το μεγάλο κόλπο στο Μπέργκαμο.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024