Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η χειρότερη εξέλιξη για την Σάκκαρη (vids)

Η χειρότερη εξέλιξη για την Σάκκαρη (vids)

Δύσκολα τα πράγματα για τη Σάκκαρη, η οποία στον τελικό της Αγίας Πετρούπολης θα βρει απέναντί της μια από τις καλύτερες τενίστριες σε indoors διοργανώσεις.

Σάκκαρη VS Κονταβέιτ. Μέρος 13ο. Η Μαρία νίκησε την Ιρίνα Καμέλια Μπέγκου (2-1 σετ) και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του τουρνουά που διεξάγεται την Αγία Πετρούπολη, όπου θα αντιμετωπίσει την Ανέτ, η οποία απέκλεισε με 2-0 σετ την Γελένα Οσταπένκο.

Οι δύο τενίστριες, Νο.1 και Νο.2 του ταμπλό αντίστοιχα, επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά και προκρίθηκαν στον τελικό του indoors τουρνουά, όπου το μεσημέρι της Κυριακής (15:30) θα κοντραριστούν με έπαθλο το βαρύτιμο τρόπαιο. Δύο αθλήτριες οι οποίες γνωρίζονται πολύ καλά, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Αυτή θα είναι η 13η φορά που θα κοντραριστούν, με το h2h να είναι 6-6, ενώ οι δύο τενίστριες συνδέονται εκτός κορτ με στενή φιλία.

Αυτή μάλιστα θα είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια που θα τεθούν αντιμέτωπες σε έναν τελικό indoors τουρνουά, καθώς είχαν κοντραριστεί τον περασμένο Σεπτέμβριο (26/9) στον αντίστοιχο της Οστράβα. Σε εκείνο το ματς είχε νικήσει η Ανετ με 2-0 σετ (6-2, 7-5).

Η Κονταβέιτ είναι η χειρότερη αντίπαλος που θα μπορούσε να έχει η Μαρία στον τελικό του τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης, καθώς η Εσθονή τενίστρια μετράει 19 συνεχόμενες νίκες σε indoors διοργανώσεις, έχοντας κατακτήσει σε αυτό το διάστημα τρία σερί τουρνουά. Σε Οστράβα, Μόσχα και Κλουζ, ενώ στην Αγία Πετρούπολη θα ψάξει τον τέταρτο σερί τίτλο της σε indoors και έκτο συνολικά στην καριέρα της σε επίπεδο WTA, ενώ επίσης έχει πάρει 11 τίτλους σε χαμηλότερης κατηγορίας διοργανώσεις (ITF).

Η παρουσία της Ανέτ στον τελικό είναι η χειρότερη δυνατή εξέλιξη για την Μαρία Σάκκαρη, η οποία όσο περνούσαν οι γύροι ήλπιζε να βρεθεί κάποια που θα σταματήσει την Εσθονή. Μάταια, όμως, με την Ανέτ Κονταβέιτ να παίζει εξαιρετικό τένις καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας και να φτάνει στον μεγάλο τελικό της ρώσικης διοργάνωσης, αποκλείοντας κατά σειρά τις Τέιχμαν (2-1), Κιρστέα (2-0), Μπένσιτς (2-0) και Οσταπένκο (2-0).

Εντυπωσιακές εμφανίσεις από την Εσθονή, που είναι χωρίς αμφιβολία το μεγάλο φαβορί για να πάρει τον τίτλο και στην Αγία Πετρούπολη. Η Σάκκαρη, όμως, θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη και να κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο της καριέρας της σε επίπεδο WTA.

Η Ελληνίδα τενίστρια, που έφτασε στον τελικό αποκλείοντας κατά σειρά τις Ποτάποβα (2-0), Αλεξάντροβα (2-0), Μέρτενς (2-0) και Μπέγκου (2-1), παρότι τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά στην ελίτ του παγκοσμίου τένις, έχει πανηγυρίσει μόνο έναν τίτλο στην καριέρα της. Το 2019 στο χωμάτινο τουρνουά του Ραμπάτ. Από τότε έχει βρεθεί σε έναν ακόμα τελικό. Αυτόν στην Οστράβα, όπου όπως προαναφέραμε, ηττήθηκε από την Κονταβέιτ.

Οι δύο τενίστριες πέρσι έπαιξαν 5 φορές, με την Μαρία να κερδίζει σε Μαδρίτη και Τόκιο (Ολυμπιακοί Αγώνες), ενώ η Ανέτ επικράτησε Αυστραλία (Grampians Trophy), Οστράβα και WTA Finals (Μεξικό). Αξίζει να σημειώσουμε ότι παρότι πρόκειται για δύο τενίστριες τοπ επιπέδου, μόνο τα δύο από τα 12 ματς είχαν τρία σετ. Τα 10 από τα 12 κρίθηκαν στα δύο.

Αυτό σημαίνει ότι είναι… ζωτικής σημασίας για την Σάκκαρη να κατακτήσει το πρώτο σετ στον αυριανό τελικό, αφού θα της δώσει μεγάλο αβαντάζ για την κατάκτηση του τίτλου. Η Μαρία ξέρει ότι για να καταφέρει να κερδίσει θα πρέπει να κάνει το τέλειο παιχνίδι, αφού θα έχει απέναντί της μια από τις καλύτερες τενίστριες σε indoors διοργανώσεις.

Γνωρίζει όμως τον τρόπο για να καταφέρει. Το έχει κάνει 6 φορές στο παρελθόν. Στο τουρνουά της Ρωσίας θέλει να κάνει το 7-6 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις και να κατακτήσει το δεύτερο τουρνουά στην καριέρα της. Μια επιτυχία, που θα επιβραβεύσει την Ελληνίδα τενίστρια για την ανοδική της πορεία τα τελευταία χρόνια και θα τη βοηθήσει πολύ και ψυχολογικά.

Η Μαρία έχει μπροστά της μια μεγάλη μάχη. Μια ευκαιρία να πάρει έναν τίτλο. Μπορεί να τα καταφέρει; Χωρίς αμφιβολία ναι. Αρκεί να μην αφήσει την Ανετ να κάνει το παιχνίδι της. Να επιβάλλει τον ρυθμό της, να mixάρει τα χτυπήματά της και να την βγάλει εκτός comfort zone. Με καλό σερβίς, mixαρισμένα χτυπήματα και πολύ τρέξιμο θα βγει νικήτρια…

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024