Ποιο μέτρο πιθανότατα θα αποτελεί παρελθόν το επόμενο Σαββατοκύριακο – Τι θα γίνει με τις Απόκριες
Δύο μέτρα προς κατάργηση αυτή την εβδομάδα.
Έτοιμα να χαλαρώσουν κι άλλο τα μέτρα κατά του κοροναϊού δηλώνουν όλο και περισσότερα μέλη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων.
Μετά από μία σχετικά στάσιμη εβδομάδα, καθώς το μόνο που αποφασίστηκε ήταν η απελευθέρωση του ορίου των έξι ατόμων στην εστίαση, αυτή την εβδομάδα αναμένεται συζήτηση και απόφαση για μία σειρά θεμάτων.
Η συζήτηση αναμένεται να χωριστεί σε δύο θεματικές.
Η μία θα αφορά η χαλάρωση μέτρων για τους εμβολιασμένους και η άλλη τις Απόκριες, με έμφαση στην Καθαρά Δευτέρα.
Δεδομένου πως τόσο η κυβέρνηση όσο και οι ειδικοί δηλώνουν θετικοί στην άρση των μέτρων μόνο για τους εμβολιασμένους, ακολουθώντας την ίδια τακτική με άλλα ευρωπαϊκά κράτη, φαίνεται πως από το επόμενο κιόλας Σαββατοκύριακο θα έχουμε τις πρώτες αλλαγές.
Το πρώτο μέτρο που θα εξεταστεί είναι πλήρης απελευθέρωση των μέτρων σε εμβολιασμένους σε εστίαση και κέντρα διασκέδασης.

Όλα δείχνουν πως και οι ειδικοί θα δώσουν το «πράσινο φως» προκειμένου να μην είναι πλέον μόνο καθήμενοι οι πελάτες.
Έτσι εκτός από τον έλεγχο των πιστοποιητικών και φυσικά την τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας (μάσκα, αντισηπτικά, αποστάσεις), δεν θα υπάρχει πια κανένας κανόνας στην εστίαση.
Το δεύτερο μέτρο που θα εξεταστεί είναι η αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα, από 10% στο 50%. Παρ΄όλο που το θέμα είχε συζητηθεί και την περασμένη εβδομάδα, τελικά δεν είχε αλλάξει κάτι, ωστόσο το πιθανότερο είναι οι νέες ανακοινώσεις την Τετάρτη να περιλαμβάνουν και την αύξηση χωρητικότητας στα γήπεδα.
Τι θα γίνει με τα καρναβάλια
Την περασμένη εβδομάδα, οι ειδικοί της Επιτροπής είχαν αναφέρει λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης πως την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου θα συζητήσουν εκτενώς και για τα πρωτόκολλα της Καθαράς Δευτέρας.
Η συζήτηση λοιπόν για τα υγειονομικά πρωτόκολλα και για τον αν θα πραγματοποιηθούν μαζικές εκδηλώσεις το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας θα ξεκινήσει την Τετάρτη, αλλά δεν είναι σίγουρο πως αυτά θα «κλειδώσουν» και την ίδια ημέρα.

Πάντως μερίδα των ειδικών δεν λέει όχι στις Απόκριες, αλλά ανησυχεί για τις μαζικές εκδηλώσεις και τον ανεμβολίαστο πληθυσμό, με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζονται φρούδες οι ελπίδες όσων ονειρεύονταν… πατρινό καρναβάλι για πάντα με άρματα και παρελάσεις.
Τέλος αυτό που δύσκολα θα πέσει στο τραπέζι των ειδικών είναι η κατάργηση της υποχρεωτικής μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, καθώς οι περισσότεροι θεωρούν πως η επιδημιολογική κατάσταση δεν επιτρέπει ακόμη να πετάξουμε εντελώς τις μάσκες, όπως η Δανία.
- Η αντιαεροπορική άμυνα της Ρωσίας απέκρουσε επιδρομή drones της Ουκρανίας
- Νότιο Σουδάν: Νέα κλιμάκωση της βίας, έκκληση για πολιτική λύση και προστασία αμάχων στο ΣΑ του ΟΗΕ
- Πόση ενέργεια μας έχει απομείνει;
- Καιρός: Βροχές και καταιγίδες – Θα ξεκινήσουν από τα δυτικά και τα νότια, θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα
- Οικονομική ασφυξία: Το μετέωρο βήμα του συνταξιούχου με απώλειες 3,5 δισ. ευρώ φέτος
- Μετασχηματισμός ΕΛΤΑ: Σε ιδιώτες 150 «ιδιολειτουργούμενα» καταστήματα
- Κληρονομιά: Πώς μοιράζεται όταν δεν υπάρχει διαθήκη
- Τα αρχεία Έπσταϊν και η «λάσπη» πίσω από την καλογυαλισμένη βιτρίνα της τέχνης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)






























































![Ιράν: Ο Αραγκτσί λέει πως έχει δώσει εντολή για σχέδιο που θα διασφαλίζει την μη ανάπτυξη πυρηνικών όπλων [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/Araghchi-1-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442