Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυψέλη: Το χρονικό της φρίκης - Το μαρτύριο που ζούσε ο 7χρονος και οι ανατρχιαστικοί ισχυρισμοί της μητέρας

Κυψέλη: Το χρονικό της φρίκης – Το μαρτύριο που ζούσε ο 7χρονος και οι ανατρχιαστικοί ισχυρισμοί της μητέρας

Η μητέρα και ο σύντροφός της προφυλακίστηκαν για το έγκλημα στην Κυψέλη ενώ αναμένεται να απολογηθούν την Τρίτη

Το κατώφλι της 12ης τακτικής ανακρίτριας αναμένεται να περάσει το πρωί της Τρίτης η μητέρα του 7χρονου Ανδρέα με τον 33χρονο σύντροφό της με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού. Το ζευγάρι φέρεται να έχει προφυλακιστεί καθώς φέρεται να σκότωσε τον 7χρονο γιο της γυναίκας πριν από πέντε χρόνια και να έκρυψαν τη σορό του σε αυτοσχέδια λάρνακα και στη συνέχεια τα οστά του σε εργαλειοθήκη στο σπίτι που έμεναν στην Κυψέλη.

Η αποκάλυψη του άγριου εγκλήματος έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και οι κρυφές πτυχές της ζωής του αγοριού που έρχονται στην επιφάνεια σοκάρουν, καθώς όπως φαίνεται ζούσε σε ένα μαρτυρικό περιβάλλον, θύμα συχνών κακοποιήσεων μέχρις ότου επήλθε ο θάνατός του με αυτόν τον φρικτό τρόπο.

Το αποτρόπαιο έγκλημα έχει φέρει ξανά στην επιφάνεια το κενό στις κοινωνικές υπηρεσίες που αν και το κακοποιητικό περιβάλλον που μεγάλωναν ο 7χρονος και η αδερφή του ήταν γνωστό, δεν έδρασαν ώστε το παιδί να απομακρυνθεί από την οικογένεια που ήταν σαφώς όχι μόνο ακατάλληλη αλλά και επικίνδυνη για την ψυχική και σωματική τους ακεραιότητα.

Όπως έκανε γνωστό το Χαμόγελο του Παιδιού, είχε κληθεί για την ίδια τη μητέρα όταν ήταν 15 ετών που είχε πέσει θύμα κακοποίησης, ενώ κυοφορούσε και πάλι ξανά για την αδερφή του 7χρονου όταν πήγε άσχημα χτυπημένη στο σχολείο. Τότε οι δάσκαλοι είχαν ενημερώσει τις Αρχές και τον οργανισμό και τελικά το κορίτσι απομακρύνθηκε από το περιβάλλον και δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια.

Μάλιστα και τότε η μητέρα προσπαθούσε να καλύψει τον σύντροφο της. “Το κοριτσάκι το πήραμε και πήγε στο νοσοκομείο με τη φροντίδα των ανθρώπων του χαμόγελου, και ήρθε και η μητέρα μαζί η οποία αιτιολογούσε τον σύντροφο ότι δεν έγινε τίποτα, ότι το αγαπάει κλπ” αναφέρει ο κ. Γιαννόπουλος.

Αποποιείται των ευθυνών η μητέρα

Στους αστυνομικούς του τμήματος ανθρωποκτονιών, η 29χρονη προσπάθησε να αποποιηθεί των ευθυνών της, χωρίς όμως να πείσει. “Είχε βάλει το παιδί τιμωρία. Εγώ δεν είδα τίποτα εκείνο το βράδυ. Δεν κατάλαβα τι έγινε γιατί εκείνη τη στιγμή έπαιζα στον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή. Δεν είδα καμία μονωτική ταινία, δεν ξέρω τι έγινε” τόνισε.

Από την πλευρά του ο 33χρονος Πολωνός, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Το παιδί έκανε φασαρία. Το φίμωσα με την μονωτική ταινία για να το κάνω να σωπάσει. Έγινε καταλάθος. Μετά φοβήθηκα να το πω“.

«Λέει ψέματα η μητέρα. Ήταν παρούσα τη στιγμή που το παιδί της έχανε τη ζωή του από ασφυξία που της προκάλεσε ο 33χρονος», επισημαίνουν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ οι ίδιες αστυνομικές πηγές.

Η σύμπτωση που ξεσκέπασε τη δολοφονία

Η σύλληψη ενός άνδρα για άσχετο λόγο, έλυσε το μυστήριο αφού αυτός είπε στους αστυνομικούς ότι γνωρίζει για ένα έγκλημα που συνέβη με ένα παιδάκι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες. o άνδρας που έδειξε στους αστυνομικούς προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν για την εξιχνίαση του μυστηρίου, γνώριζε για το έγκλημα από τον ίδιο τον σύντροφο της μητέρας, ο οποίος, ένα βράδυ που είχε μεθύσει, του το εκμυστηρεύτηκε.

Στον τόπο του εγκλήματος

Το MEGA βρέθηκε στο σπίτι της οδού Σκιάθου στην Κυψέλη που ο ο 7χρονος Ανδρέας δολοφονήθηκε άγρια από τη μητέρα του και τον σύντροφό της. Από ότι φαίνεται από τα πλάνα πρόκειται για ένα πολύ μικρό σπίτι, γεγονός που «ακυρώνει» τους ισχυρισμούς της μητέρας ότι ήταν σε διπλανό δωμάτιο και δεν είχε αντιληφθεί ότι το αγοράκι ξεψυχούσε.

Η ταράτσα όπου έθαψαν το αγοράκι είναι ορατή σε πολλά διαμερίσματα της περιοχής, γεγονός που φανερώνει ότι η μεταφορά της σορού έγινε σε ώρα που δεν είχε κόσμο.

ΤΤι αναφέρει ο βιολογικός πατέρας των παιδιών

Ο βιολογικός πατέρας των παιδιών που ζει στην Πολωνία εδώ και 8 χρόνια νοσηλεύεται σε νοσοκομείο και μιλά για όσα τραγικά έμαθε. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι άφησε τα παιδιά με τη μητέρα τους πίσω πιστεύοντας ότι τα αφήνει σε καλά χέρια, ενώ αγνοεί ότι η κόρη του δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια.

Ο πατέρας που έχει νοσηλευτεί και άλλες φορές, λέει ότι η σύζυγός του ήταν καλή μητέρα ενώ λέει ότι δεν ήξερε τον σύντροφό της. Όπως αποκαλύπτει δεν είχε επικοινωνία με τα παιδιά ή με την σύζυγό του και την ίδια στιγμή απειλεί ότι θα εκδικηθεί τον δράστη.

Η στάση της μητέρας σοκάρει καθώς φαίνεται τελείως απαθής τόσα χρόνια. Ακόμα και στις απολογίες της δεν δείχνει μετανιωμένη ενώ οι προσπάθειές της στρέφονται στο να βγάλει την ευθύνη από πάνω της.

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024