Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: «Επιχειρηματική» η συνομιλία Μπάιντεν-Πούτιν - ΗΠΑ και ΝΑΤΟ απέτυχαν να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες της Ρωσίας

Ρωσία: «Επιχειρηματική» η συνομιλία Μπάιντεν-Πούτιν – ΗΠΑ και ΝΑΤΟ απέτυχαν να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες της Ρωσίας

Ο βοηθός του Πούτιν δήλωσε, μάλιστα, ότι η συνομιλία των δύο ηγετών, «διεξήχθη σε μία ατμόσφαιρα υστερίας σχετικά με την υποτιθέμενη επικείμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, από Αμερικανούς αξιωματούχους»

Ο βοηθός του Ρώσου προέδρου, Γιούρι Ουσάκοφ, περιέγραψε την τηλεφωνική επικοινωνία του Σαββάτου μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, ως «ισορροπημένη και επιχειρηματική», αλλά είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ απέτυχαν να αντιμετωπίσουν τις κύριες ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλεια.

Σύμφωνα με το CNN, ο Ουσάκοφ δήλωσε, μάλιστα, ότι η συνομιλία των δύο ηγετών, η οποία διήρκεσε λίγο περισσότερο από μία ώρα, «διεξήχθη σε μία ατμόσφαιρα υστερίας σχετικά με την υποτιθέμενη επικείμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, από Αμερικανούς αξιωματούχους – όλοι το γνωρίζουν αυτό».

Και προσέθεσε ότι «η πίεση γύρω από το θέμα της εισβολής έγινε συντονισμένα και η υστερία έφτασε στο αποκορύφωμά της».

Σύμφωνα με τον Ουσάκοφ, ο Μπάιντεν είπε στον Πούτιν ότι ήταν «αφοσιωμένος στη διπλωματική οδό και είχε διατυπώσει μια σειρά από σκέψεις, που θεωρεί ότι ανταποκρίνονται σε πολλές από τις ανησυχίες της Ρωσίας».

Όμως, υπογράμμισε ο Ρώσος αξιωματούχος, ο Πούτιν του απάντησε πως η Δύση αγνόησε τις κύριες ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλεια, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους «φουσκώνουν» την Ουκρανία με νέα όπλα και ενθαρρύνουν προκλήσεις από τις ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή του Ντονμπάς και στην Κριμαία.

«Η ρωσική πλευρά, φυσικά, θα αναλύσει προσεκτικά τις σκέψεις που εξέφρασε ο πρόεδρος Μπάιντεν και αναμφίβολα θα τις λάβει υπόψη, αλλά δυστυχώς αυτές οι σκέψεις δεν επηρεάζουν τα κεντρικά, βασικά στοιχεία των ρωσικών πρωτοβουλιών για την επέκταση του ΝΑΤΟ, για τη μη ανάπτυξη δυνάμεων κρούσης στην Ουκρανία και για την επιστροφή της Συμμαχίας στην κατάσταση του 1997», είπε ο Ουσάκοφ.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024