Νορβηγία: Επιχειρησιακά έτοιμο δηλώνει το Όσλο απέναντι στη Ρωσία
«Πλέον εναπόκειται πρωτίστως στον πρόεδρο Πούτιν να επιλέξει» αν θα εισβάλει στην Ουκρανία ή όχι, τόνισε Νορβηγός αντιναύαρχος
Η Νορβηγία είναι έτοιμη από επιχειρησιακής άποψης απέναντι σε ένα ευρύ φάσμα ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των νορβηγικών στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών, τονίζοντας ότι η όποια απόφαση για την έκβαση των πραγμάτων ανήκει πλέον αποκλειστικά στο Κρεμλίνο.
Οι Ρώσοι «έχουν ό,τι χρειάζονται για να πράξουν τα πάντα, από μια μικρή εισβολή στα ανατολικά, μικρές επιθέσεις σε όλη την Ουκρανία, έως πλήρη εισβολή και πιθανόν κατοχή ολόκληρης της Ουκρανίας, ή τμημάτων της χώρας», ανέφερε ο αντιναύαρχος, Νιλς Άντρεας Στένσνες.
«Πλέον εναπόκειται πρωτίστως στον πρόεδρο Πούτιν να επιλέξει αν θέλει να το κάνει ή όχι», σημείωσε.
Ο υψηλόβαθμος αξιωματικός έκανε τις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια παρουσίασης της ετήσιας αξιολόγησης από τις κύριες υπηρεσίες ασφαλείας της Νορβηγίας, για τους κινδύνους που πλανώνται πάνω από τη σκανδιναβική χώρα, μέλος του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «περισσότεροι από 150.000 Ρώσοι μαχητές» βρίσκονται σήμερα κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, καθώς και «τα πιο προηγμένα όπλα» της Ρωσίας και όλα τα απαραίτητα υλικοτεχνικά μέσα.
«Είναι πολύ δύσκολο να πούμε αν (μια επίθεση) είναι πιθανή ή απίθανη, επειδή εναπόκειται αποκλειστικά στον Ρώσο πρόεδρο να λάβει την απόφαση», επέμεινε.
Σήμερα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, προειδοποίησε και πάλι για τον «πραγματικό κίνδυνο μιας νέας ένοπλης σύγκρουσης», ενώ ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν, θεώρησε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εισβάλει στην Ουκρανία «ανά πάσα στιγμή».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI




