Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζωγράφου: Μετέτρεψε το σπίτι της σε εργαστήριο παρασκευής του επικίνδυνο ναρκωτικού DTM – Το πουλούσε ως «ελιξίριο ομορφιάς»

Ζωγράφου: Μετέτρεψε το σπίτι της σε εργαστήριο παρασκευής του επικίνδυνο ναρκωτικού DTM – Το πουλούσε ως «ελιξίριο ομορφιάς»

Η σπείρα εξαρθρώθηκε ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας και της πρεσβεία των ΗΠΑ. Συνολικά συνελήφθησαν 3 άτομα

Το σπίτι της, στου Ζωγράφου είχε μετατρέψει μια γυναίκα 31 ετών μαζί με τον συνεργό της, σε εργαστήριο παρασκευής του ναρκωτικού DTM (διμεθυλοτρυπαμίνη).

Μόλις παρασκεύαζαν μεγάλη ποσότητα τη συσκεύαζαν σε δέματα τα οποία έστελναν με το ταχυδρομείο στους αγοραστές που είχαν προπληρώσει. Η αστυνομία σε ανακοίνωση της αναφέρει.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μεσημβρινές ώρες της 7-2-2022 στου Ζωγράφου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 31χρονη ημεδαπή, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Συγκατηγορούμενοι της 31χρονης, είναι 28χρονη αλλοδαπή και 48χρονος ημεδαπός.

Στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας για τη σύλληψη εμπόρων ναρκωτικών, σε συνεργασία με την H . S . I ( Homeland Security Investigation ) της Πρεσβείας των Η.Π.Α. και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση ατόμων στην παρασκευή διμεθυλοτρυπταμίνης ( DMT ), εντοπίστηκε η οικία «εργαστήριο» παρασκευής της προαναφερθείσας ναρκωτικής ουσίας και πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση των κατηγορουμένων.

Ειδικότερα, η 31χρονη κατελήφθη να παραδίδει σε υποκατάστημα ταχυδρομικών υπηρεσιών, για λογαριασμό των συγκατηγορούμενων της, -21- δέματα με προορισμό διάφορες χώρες, που περιείχαν -26- φιαλίδια με υγρό, συνολικού καθαρού βάρους -910- γραμμ., στο οποίο ανιχνεύτηκε η ουσία διμεθυλοτρυπταμίνη ( DMT ).

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν εγκαταστήσει εργαστήριο παρασκευής διμεθυλοτρυπταμίνης σε οικία στο Βύρωνα και στη συνέχεια συσκεύαζαν και απέστελλαν τη ναρκωτική ουσία, μέσω ταχυδρομικών δεμάτων, σε διάφορες χώρες, με το προκάλυμμα της αποστολής «ελιξίριων ομορφιάς».

Μάλιστα, διατηρούσαν και ιστοσελίδα πώλησης «ελιξίριων ομορφιάς», μέσω της οποίας λάμβαναν τις παραγγελίες των ναρκωτικών ουσιών.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-78- γυάλινα φιαλίδια με περιεχόμενο διμεθυλοτρυπταμίνη ( DMT ), συνολικού βάρους -2- κιλών και -402- γραμμ.

-22- φιαλίδια με περιεχόμενο άγνωστο υγρό, συνολικού βάρους -7.668- γραμμαρίων

-80- συσκευασίες με περιεχόμενο άγνωστη σκόνη συνολικού βάρους -3.015- γραμμαρίων

-το χρηματικό ποσό των -6.600- ευρώ,

-102- φιαλίδια,

-100- καπάκια δοσομετρητές,

-πλήθος χάρτινων φακέλων αποστολής δεμάτων,

-αυτοκόλλητα από τα υποτιθέμενα «ελιξίρια ομορφιάς» και

-δελτία ομαδικής κατάθεσης ταχυδρομικών αντικειμένων»

Το DTM

Το DTM ή αλλιώς διμεθυλοτρυπαμίνη, είναι ένα ισχυρό ψυχεδελικό ναρκωτικό. Στην πιάτσα το συγκεκριμένο ναρκωτικό έχει πολλά ονόματα όπως, «Μπαχαρικό του ξωτικού», «το Πνευματικό μόριο», «Ψύχωση των 45 λεπτών», «Dimitri», «Ταξίδι επιχειρηματία» κ.α.

Είναι εισπνεόμενο ναρκωτικό σε μορφή κρυσταλλικής σκόνης και οι αντιδράσεις που προκαλεί διαρκούν από 5 μέχρι και 45 λεπτά. Είναι άκρως επικίνδυνο και εθιστικό και δεν είναι λίγοι οι χρήστες που το παίρνουν που μετά από χρόνια αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα.

Δημιουργεί οπτικές και ακουστικές παραισθήσεις, καθώς και ευφορία, διεσταλμένες κόρες, αυξημένο καρδιακό ρυθμό και αρτηριακή πίεση, ζαλάδα, προβλήματα συντονισμού, ναυτία, άγχος και παράνοια.

Μεγάλες δόσεις μπορούν να οδηγήσουν σε κώμα, μυική δυσκαμψία, ημικρανίες, ρίγη, διάρροια και πυρετό. Μπορεί ακόμα και να οδηγήσει σε κρίσεις, καρδιακές αρρυθμίες, αναισθησία και θάνατο.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024