Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά σε φυλακές - Συμμετείχε και σωφρονιστικός υπάλληλος

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά σε φυλακές – Συμμετείχε και σωφρονιστικός υπάλληλος

Δείτε πώς δρούσε το κύκλωμα...

Σπείρα που διακινούσε ακατέργαστη κάνναβη και κοκαϊνη σε φυλακές, εξαρθρώθηκε από την υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τη διεύθυνση και τους υπαλλήλους καταστήματος κράτησης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας τέσσερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης – δύο φυλακισμένοι αλλοδαποί και δύο Ελληνες – ένας εκ των οποίων είναι σωφρονιστικός υπάλληλος.

Ο τελευταίος, ενεργώντας και για λογαριασμό των υπολοίπων μελών, είχε εισάγει στις δικαστικές φυλακές δύο  αυτοσχέδιες συσκευασίες σε σχήμα σόλας παπουτσιού, με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 70 γραμμαρίων, και τις είχε κρύψει μέσα σε τουαλέτα, με σκοπό την παράδοσή τους σε φυλακισμένο αλλοδαπό και την περαιτέρω διακίνησή της στις φυλακές.

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι όμως, εντόπισαν τα ναρκωτικά, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν οι κατηγορούμενοι. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της παράβασης της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και του σωφρονιστικού κώδικά. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλοι δύο αλλοδαποί, μέλη της ίδιας σπείρας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο σωφρονιστικός υπάλληλος ήταν ο οργανωτής της εισαγωγής και μεταφοράς των ναρκωτικών εντός των φυλακών, ο άλλος ημεδαπός ήταν επιφορτισμένος με την παραλαβή, αποθήκευση και φύλαξη των ναρκωτικών ουσιών, ενώ οι φυλακισμένοι αλλοδαποί είχαν αναλάβει να βρίσκουν προμηθευτές ναρκωτικών ουσιών, καθώς και υποψήφιους «πελάτες».

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: 480 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 4,3 γραμ. κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, 4 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και πλήθος νάιλον συσκευασιών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024