Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Θρίλερ και αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο των τριών κοριτσιών

Πάτρα: Θρίλερ και αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο των τριών κοριτσιών

Αλλεπάλληλες είναι οι καταθέσεις που δίνουν πρόσωπα που ενδεχομένως να μπορούν να διαφωτίσουν την υπόθεση του θανάτου τριών παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα.

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η υπόθεση με τα τρία κοριτσάκια στην Πάτρα, που έχασαν αιφνιδίως τη ζωή τους, με την κοινή γνώμη να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα.

Τα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των τριών θανάτων παραμένουν αναπάντητα, με τις αρχές να αναζητούν τους λόγους για τους οποίους τα τρία κοριτσάκια κατέληξαν μέσα σε τρία χρόνια με παρόμοια κλινική εικόνα.

Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών και οι δικαστικές αρχές έχουν αναλάβει να ρίξουν φως στην υπόθεση με τις έρευνες να στρέφονται προς πάσα κατεύθυνση.

Ιατροδικαστές και γιατροί προσπαθούν να αντιληφθούν τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο των κοριτσιών.

Το δράμα της οικογένειας ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2019, όταν η 3 ετών Μαλένα διαγνώστηκε με λευχαιμία και μια ημέρα μετά την χημειοθεραπεία της, εξέπνευσε αιφνιδίως από ανακοπή καρδιάς.

Ο αιφνίδιος θάνατος

«Ένα κοριτσάκι πανέξυπνο και δραστήριο», έτσι περιγράφουν την 9χρονη Τζωρτζίνα οι γονείς των συμμαθητών της, που τη συναντούσαν καθημερινά στο δημοτικό σχολείο όπου περνούσε τις περισσότερες ώρες της ημέρας της.

Ο ιατροδικάστης που εξέτασε την 9χρονη, δεν κατάφερε να διαγνώσει τι προκάλεσε την καρδιακή ανακοπή της Τζωρτζίνας.

«Ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας χαρακτηρίστηκε «αιφνίδιος με αδιευκρίνιστα αίτια». Θα διενεργηθούν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις και από τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων θα έχουμε μια πιο σαφή εικόνα», δήλωσε ο ιατροδικαστής.

«Υπάρχει ένα άλυτο μυστήριο γύρω από τον θάνατο των τριών κοριτσιών. Ειδικά η Τζωρτζίνα είναι αυτή που θα μας οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου. Οι γιατροί θα είναι εξαιρετικά συνεργάσιμοι από τους φακέλους που έχουν», ανέφερε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου.

Η Τζωρτζίνα, βίωσε τους θανάτους των δύο μικρότερων αδελφών της, τα προηγούμενα χρόνια, ενώ την άνοιξη του 2021 είχε νοσηλευτεί στην Πάτρα με τους γιατρούς να λένε ότι η πρώτη μάχη είχε κερδηθεί.

Μέχρι στιγμής και παρά τις πληροφορίες δεν έχει δοθεί εντολή για εκταφή του παιδιού.

Οι γονείς των τριών κοριτσιών που χθες ζήτησαν μέσω του δικηγόρου τους να μην υπάρχει αναπαραγωγή συγκεχυμένων πληροφοριών φαίνεται πως δεν βρίσκονται πλέον στο σπίτι τους.

«Δεν αποκλείω τίποτα»

Ο Ιωάννης Παπαγιάννης, παιδοκαρδιολόγος και διευθυντής παιδοκαρδιολογικού τμήματος του Ωνασείου, που φρόντισε την Τζωρτζίνα όταν βρισκόταν στο νοσοκομείο της Αθήνας, δήλωσε στο MEGA πως είχαν γίνει όλες οι εξετάσεις για την τοποθέτηση απινιδωτή, το 2021.

«Δεν ανευρέθη απολύτως τίποτα. Ήταν όλα φυσιολογικά, άριστη καρδιά, άριστο καρδιογράφημα. Μετά την τοποθέτηση του μηχανήματος, παρακολουθούσαμε το παιδί από μακριά. Με μία συσκευή που λαμβάναμε από το μηχάνημα παίρναμε στοιχεία για το αν υπήρχε επικίνδυνη δραστηριότητα. Το παρακολουθούσαμε από τον Ιούνιο του 2021 μέχρι την ημέρα του θανάτου. Η συσκευή δεν έδειξε καμία απολύτως σοβαρή αρρυθμία» είπε ο κ. Παπαγιάννης.

«Να σας απαντήσω στα καρδιολογικά, το παιδί δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα επιφάνειας, που μπορεί να προκαλέσει αιφνίδιο θάνατο. Δεν αποκλείω τίποτα άλλο. Η ανακοπή καρδιάς είναι το τελικό στάδιο μετά απ’ οτιδήποτε σοβαρό. Αν λείπει το οξυγόνο στον άνθρωπο, θα σταματήσει η καρδιά. Δεν είχε καρδιακό πρόβλημα, το είχαμε ελέγξει από κάθε πλευρά» προσέθεσε.

Καρέ καρέ το τελευταίο δραματικό βράδυ της ζωής της Ίριδας

Ένα αγγελούδι μόλις 6 μηνών βρίσκεται νεκρό στην κούνια του, δίπλα σε ένα ματωμένο πανάκι. Η θεία του, είναι η πρώτη που μπαίνει στο δωμάτιο και αισθάνεται τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια της. Δεν είναι μπροστά ούτε η μητέρα αλλά ούτε και ο πατέρας της μικρής. Με τα λεπτά που ακολουθούν να είναι δραματικά και να μην θυμίζουν σε τίποτα τις ώρες που προηγήθηκαν. Όταν η αδικοχαμένη Ίριδα έδειχνε χαρούμενη και ξέγνοιαστη στην αγκαλιά τόσο της μητέρας όσο και της θείας της.

Μέσα στο σπίτι εκείνο το τελευταίο 24ωρο για το μωρό, ήταν η μητέρα του και η αδερφή της. Ο πατέρας δεν ήταν μαζί τους κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι δύο γυναίκες ήταν μαζί και φρόντιζαν τη μικρή Ίριδα που έδειχνε να το απολαμβάνει. Λίγες ώρες μετά όμως τα πάντα θα άλλαζαν. Με το αγγελούδι να εντοπίζεται νεκρό στη κούνια του, δίπλα από το πανάκι που κρατούσε για να κοιμηθεί. Ένα πανάκι που ήταν γεμάτο αίματα…

Τη μέρα που πέθανε το μωρό, η μητέρα των τριών παιδιών ήταν μόνη στο σπίτι, χωρίς τον σύζυγό της και είχε πάει για να την βοηθήσει η αδελφή της. Το μωρό ξύπνησε στις 17.30 το απόγευμα και αφού το τάισε η μαμά του βρεφική κρέμα, έκατσαν μαζί με τη θεία του, στον καναπέ. Το μωρό δεν γκρίνιαζε, δεν έδειχνε να το απασχολεί κάτι και ήταν ευδιάθετο.

Τίποτα δεν δείχνει τα όσα θα επακολουθήσουν. Μάνα και θεία φροντίζουν την Ίριδα και μαζί την ετοιμάζουν για το βραδινό ύπνο. Είναι η νύχτα που έμελλε να είναι η τελευταία της ζωής της…

Λίγο αργότερα, πριν νυχτώσει, η μητέρα και η θεία το έκαναν μπάνιο. Στη συνέχεια της έδωσαν γάλα και αμέσως μετά η μητέρα το έβαλε στην κούνια για να κοιμηθεί. Το μωρό κοιμόταν συνήθως με πιπίλα, ένα μικρό πανάκι πετσετέ στο χεράκι του και μια κουβερτούλα τύπου fleece.

Η μικρή Ίριδα πέφτει για ύπνο και οι δύο γυναίκες κάθονται και συζητούν. Όλα κυλούν ήρεμα μέχρι εκείνη την ώρα.

To μωρό ξύπνησε κατά τη διάρκεια της νύχτας στις 02.30. Η μαμά του, πήγε από πάνω του, του έβαλε την πιπίλα, το σκέπασε και το μωρό ξανακοιμήθηκε.

Η μικρή Ίριδα νεκρή στην κούνια της

Η επόμενη μέρα είναι αυτή που αποκαλύπτεται η τραγωδία. Η ώρα έχει πάει 11.30 το πρωί κaι το νεογέννητο κοριτσάκι δεν έχει ξυπνήσει. Η μητέρα λέει στην αδερφή της να μπει στο δωμάτιο και να την σηκώσει για να ετοιμαστούν και όλοι μαζί να πάνε βόλτα. Είναι τα δευτερόλεπτα που οι δύο γυναίκες δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ.

Η θεία μπαίνει στο δωμάτιο και μόλις πλησιάζει την κούνια παγώνει. Το αγγελούδι είναι νεκρό. Ξεσκέπαστο με το σωματάκι του παγωμένο… Οι σκηνές που εκτυλίσσονται στο σπίτι παραπέμπουν σε ταινία θρίλερ.

Στις 11.30 το πρωί της επόμενης μέρας, η μητέρα ζήτησε από την αδελφή της να πάει να ξυπνήσει το μωρό, για να το ταϊσουν και να το πάνε βόλτα. Η θεία μπήκε στο δωμάτιο και πλησίασε την παιδική κούνια. Το παιδί ήταν ξεσκέπαστο, στην κορυφή της κούνιας, με το σωματάκι του, να είναι σχεδόν κάθετο στο στρώμα. Η θεία έπιασε το χέρι και διαπίστωσε πως ήταν παγωμένο. Ενστικτωδώς έπιασε το στήθος του και κατάλαβε ότι δεν ανασαίνει. Άμεσα το σήκωσε και είδε πως τα χειλάκια του μωρού ήταν μελανιασμένα. Τα ματάκια του ήταν μισάνοιχτα.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024