Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Ντοκουμέντα από την τελευταία νύχτα της Ίριδας - Στο μικροσκόπιο οι ιατρικοί φάκελοι των τριών παιδιών

Πάτρα: Ντοκουμέντα από την τελευταία νύχτα της Ίριδας – Στο μικροσκόπιο οι ιατρικοί φάκελοι των τριών παιδιών

Όπως μετέδωσε αποκλειστικά το Live News, την τελευταία νύχτα της Ίριδας, το μωράκι βρισκόταν στο σπίτι με τη μητέρα του και τη θεία του, ενώ ο πατέρας απουσίαζε

Την ώρα που γιατροί προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο με τους θανάτους των τριών αδερφών στην Πάτρα, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, το MEGA φέρνει στο «φως» της δημοσιότητας αποκλειστικές πληροφορίες για την τελευταία νύχτα της Ίριδας.

Πρόκειται για το μικρότερο από τα τρία κορίτσια της οικογένειας, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 6 μηνών. Όπως μετέδωσε αποκλειστικά το Live News, την τελευταία νύχτα της Ίριδας, το μωράκι βρισκόταν στο σπίτι με τη μητέρα του και τη θεία του, ενώ ο πατέρας απουσίαζε.

Το χρονικό της τραγωδίας

Τη μέρα που πέθανε το μωρό, η μητέρα των τριών παιδιών ήταν μόνη στο σπίτι, χωρίς τον σύζυγό της και είχε πάει για να την βοηθήσει η αδελφή της. Το μωρό ξύπνησε στις 17.30 το απόγευμα και αφού το τάισε η μαμά του βρεφική κρέμα, έκατσαν μαζί με τη θεία του, στον καναπέ. Το μωρό δεν γκρίνιαζε, δεν έδειχνε να το απασχολεί κάτι και ήταν ευδιάθετο.

Τίποτα δεν δείχνει τα όσα θα επακολουθήσουν. Μάνα και θεία φροντίζουν την Ίριδα και μαζί την ετοιμάζουν για το βραδινό ύπνο. Είναι η νύχτα που έμελλε να είναι η τελευταία της ζωής της…

Λίγο αργότερα, πριν νυχτώσει, η μητέρα και η θεία το έκαναν μπάνιο. Στη συνέχεια της έδωσαν γάλα και αμέσως μετά η μητέρα το έβαλε στην κούνια για να κοιμηθεί. Το μωρό κοιμόταν συνήθως με πιπίλα, ένα μικρό πανάκι πετσετέ στο χεράκι του και μια κουβερτούλα τύπου fleece.

Η μικρή Ίριδα πέφτει για ύπνο και οι δύο γυναίκες κάθονται και συζητούν. Όλα κυλούν ήρεμα μέχρι εκείνη την ώρα.

To μωρό ξύπνησε κατά τη διάρκεια της νύχτας στις 02.30. Η μαμά του, πήγε από πάνω του, του έβαλε την πιπίλα, το σκέπασε και το μωρό ξανακοιμήθηκε.

Η μικρή Ίριδα νεκρή στην κούνια της

Την επόμενη ημέρα, στις 11.30, η μητέρα ζήτησε από τη θεία να πάει να ξυπνήσει το μωρό για να το ταΐσουν και να πάνε βόλτα. Η θεία πλησίασε την κούνια και βρήκε το 6 μηνών παιδί ξεσπέπαστο, τα χείλια του ήταν μελανιασμένα και τα μάτια του μισάνοιχτα.

Αμέσως, έβαλε τα χέρια της στο στήθος του μωρού και διαπίστωσε ότι δεν ανέπνεε.

Η θεία σε κατάσταση σοκ φωνάζει την αδερφή της για βοήθεια. Τη μητέρα της μικρής Ίριδας που μέχρι εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στην κουζίνα, ανυποψίαστη για την τραγωδία, καθώς πίστευε ότι το αγγελούδι της, με ένα μικρό διάλειμμα, κοιμόταν από το προηγούμενο βράδυ.

Τρέχοντας η θεία, πήγε στην κουζίνα και φώναξε τη μητέρα του μωρού για βοήθεια. Η θεία άρχισε ΚΑΡΠΑ και τεχνητή αναπνοή και ζήτησε από την μητέρα να πάει για να την βοηθήσει και να καλέσουν ασθενοφόρο.

Οι μαλάξεις συνεχίζονται αλλά η Ίριδα δεν επανέρχεται. Το ασθενοφόρο φτάνει στο σπίτι ταχύτατα αλλά η μάχη για το αγγελούδι έχει ήδη χαθεί…

Το ασθενοφόρο έφτασε σχεδόν αμέσως, σε περίπου 5 λεπτά. Στο μεταξύ η μητέρα και η θεία συνέχιζαν τις μαλάξεις στο νεογέννητο κοριτσάκι, χωρίς όμως αυτό να επανέρχεται. Στο Καραμανδάνειο που μεταφέρθηκε, οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Για το μεγάλο κακό ενημερώνεται γρήγορα και ο πατέρας. Μόλις ένα χρόνο μετά τον θάνατο του πρώτου του παιδιού, καλείται να διαχειριστεί ένα νέο τραγικό χτύπημα.

Χωρίς και πάλι να γνωρίζει την αιτία θανάτου. Όπως συνέβη και με τη Μαλένα το 2019 όταν σε συνέντευξή του, στο newsit.gr, εμφανιζόταν συντριμμένος.

Στην περίπτωση της Ίριδας όμως ο θάνατος διαπιστώνεται εντελώς αναπάντεχα μέσα στο σπίτι. Το αγγελούδι δεν έχει πεθάνει μέσα σε νοσοκομείο.

Τόσο η μητέρα, όσο και η θεία δεν καταλόγισαν κάπου την ευθύνη και δεν μπορούσαν να φανταστούν το λόγο που πέθανε το μωρό. Και οι δύο απέκλεισαν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Η αρχική έκθεση των γιατρών έκανε λόγο για αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ωστόσο στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι το παιδί είχε σπάνιο καρδιολογικό πρόβλημα.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024