ΕΛΣΤΑΤ: Οι Έλληνες αφήνουν τα αυτοκίνητα και στρέφονται στις μηχανές
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας
Πτώση κατά 12,1% καταγράφηκε στον αριθμό των αυτοκινήτων που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2021 (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού), σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Ειδικότερα, κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 14.044 αυτοκίνητα, έναντι 15.983 τον αντίστοιχο μήνα του 2021.
Τα καινούρια αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν τον περασμένο μήνα ανέρχονται σε 6.057, έναντι 8.478 τον Ιανουάριο του 2021, καταγράφοντας πτώση 28,6%.
Η κυκλοφορία νέων μοτοσυκλετών κυβισμού άνω των 50 cc (καινούργιων και μεταχειρισμένων εξωτερικού) κατά τον μήνα Ιανουάριο του 2022, ανήλθε σε 2.331 έναντι 1.957 τον αντίστοιχο μήνα του 2021, παρουσιάζοντας αύξηση 19,1%. Οι καινούριες μοτοσυκλέτες που κυκλοφόρησαν τον Ιανουάριο ανέρχονται σε 2.092 από 1.704 τον αντίστοιχο μήνα του 2021, καταγράφοντας αύξηση 22,8%.
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442