Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Είχε ο Μάρκο Πόλο κόρη εκτός γάμου; - Αποκαλυπτικά εγγραφα

Είχε ο Μάρκο Πόλο κόρη εκτός γάμου; – Αποκαλυπτικά εγγραφα

Ο ερευνητής δήλωσε ότι βρήκε στοιχεία της ύπαρξή της σε έγγραφα της οικογένειας Πόλο μεταξύ αυτών η διαθήκη της, η οποία γράφτηκε στις 7 Ιουλίου 1319

Ο Μαρτσέλο Μπολογνάρι (Marcello Bolognari), διδακτορικός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Ca’ Foscari της Βενετίας βρήκε έγγραφα που αποκαλύπτουν ότι ο Μάρκο Πόλο είχε μια κόρη εκτός γάμου, την Ανιέζε (Agnese)

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Guardian, πιστεύεται ότι γεννήθηκε μεταξύ του 1295, τη χρονιά που ο έμπορος και εξερευνητής επέστρεψε στη Βενετία μετά από δύο δεκαετίες στην Ασία, και του 1298, όπου συνελήφθη αιχμάλωτος και φυλακίστηκε μετά την Ναυμαχία του Κόρτσουλα.

Έμεινε στη φυλακή για ένα χρόνο καταγράφοντας τα ταξίδια και τις εμπειρίες του σ ένα βιβλίο με τίτλο «Τα Ταξίδια του Μάρκο Πόλο» το οποίο έγινε ένα από τα πρώτα μπεστ σέλερ παγκοσμίως. Όταν αφέθηκε ελεύθερος, επέστρεψε στη Βενετία, και παντρεύτηκε τη Ντονάτα Μπαντόερ, με την οποία απέκτησε τρεις κόρες, τη Φαντίνα, την Μπελέλα και τη Μορέτα.

Ο ερευνητής δήλωσε ότι βρήκε στοιχεία της ύπαρξή της σε έγγραφα της οικογένειας Πόλο μεταξύ αυτών η διαθήκη της, η οποία γράφτηκε στις 7 Ιουλίου 1319. Μάλιστα η Ανιέζε, είχε αναθέσει στον Πόλο, να την παραδώσει στον ιερέα Πιέτρο Παγκάνο (Pietro Pagano), στην εκκλησία του San Felice της Βενετίας.

«Δεν ξέρουμε αν ήταν παντρεμένος πριν ή αν το παιδί γεννήθηκε από κάποια σχέση. Το γεγονός ότι η Ανιέζε είχε εμπιστευτεί στον Πόλο τη διαθήκη της αποδεικνύει ότι γνώριζε την ύπαρξή της και ότι είχαν μια «δυνατή σχέση εμπιστοσύνης»», πρόσθεσε ο Μπολονιάρι.

Η κοπέλα δεν κατονόμαζε τη μητέρα της στη διαθήκη της, κάτι που, σύμφωνα με τον Μπολονιάρι, ίσως να δηλώνει πως είχε πεθάνει. Περιέγραφε «μια στοργική οικογενειακή ζωή». Ήταν παντρεμένη και είχε δύο μικρά παιδιά.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024