Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τούρκος αναλυτής: Οι ΗΠΑ οδηγούν την Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας όπως την Ελλάδα κατά της Τουρκίας

Τούρκος αναλυτής: Οι ΗΠΑ οδηγούν την Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας όπως την Ελλάδα κατά της Τουρκίας

Ο τούρκος δημοσιογράφος και αναλυτής Μουσταφά Ιλκέρ Γιουτζέλ, ο οποίος ήταν και υποψήφιος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, λέει ότι οι ΗΠΑ στρέφουν την Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας όπως κάνουν με την Ελλάδα κατά της Τουρκίας.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν μήπως ακτή στην Μαύρη θάλασσα;», αναρωτιέται ο τούρκος δημοσιογράφος και αναλυτής Μουσταφά Ιλκέρ Γιουτζέλ (φωτογραφία αρχείου, επάνω).

«Υποδαυλίζουν την Ελλάδα»

«Οχι. Και στη Μεσόγειο δεν έχουν και στην Ανατολική Μεσόγειο δεν έχουν, αλλά υποδαυλίζουν την Ελλάδα εναντίον μας» απαντά ο ίδιος, όπως μεταδίδουν τα tourkikanea.gr.

Και συνεχίζει: «Χώρες του ατλαντικού συμφώνου όπως η Γαλλία εξοπλίζουν την Ελλάδα. Οπως οδηγούν την Ελλάδα εναντίον μας, έτσι και τώρα, όπως ανέφεραν και οι πολύτιμοι προλαλήσαντες, ωθούν την Ουκρανία ενάντια στη Ρωσία».

«Οπως η Αμερική καθοδηγεί την Ελλάδα εναντίον μας, έτσι καθοδηγεί και την Ουκρανία ενάντια στη Ρωσία. Δηλαδή, η Ουκρανία υπέπεσε σε μια θέση Ελλάδας στη Μαύρη Θάλασσα» προσθέτει ο τούρκος δημοσιογράφος (στο βίντεο που ακολουθεί, από το χρονικό σημείο 2:19).

Ποιος είναι ο Γιουτζέλ

Ο Μουσταφά Ιλκέρ Γιουτζέλ είναι ένας από τους ιδρυτές της Ενωσης Νέων Τουρκίας, υποστηρικτές της οποίας είχαν πρόσφατα συλληφθεί γιατί πέρασαν κουκούλα σε μέλος του πολιτικού προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Στις τοπικές εκλογές για τον μητροπολιτικό δήμο της Κωνσταντινούπολης ήταν υποψήφιος δήμαρχος με το Κόμμα Vatan (πρώην Εργατικό Κόμμα), αριστερό, εθνικιστικό κόμμα, το οποίο έχει ορισμένα στοιχεία αριστερής ιδεολογίας αλλά πολλά μέλη του είναι στρατηγοί κατηγορούμενοι στις υποθέσεις «Εργκένεκον» και «Βαριοπούλα».

Επικεντρώνει την εξωτερική πολιτική του σε Ελλάδα, Αρμενία, ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ και θεωρεί ότι η γενοκτονία των Αρμενίων είναι ένα ψέμα και τα 152 νησιά στο Αιγαίο βρίσκονται υπό την κατοχή της Ελλάδας και της ΕΕ και «πρέπει να απελευθερωθούν».

Γαλάζια Πατρίδα και Δωδεκάνησα

Την ίδια στιγμή, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου – ηγέτης του τουρκικού κόμματος CHP και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε τηλεοπτικό κανάλι, υπεραμύνθηκε της Γαλάζιας Πατρίδας και έθεσε θέμα κυριαρχίας ακόμα και στα Δωδεκάνησα.

«Φυσικά θα προστατεύσουμε και θα μεγαλώσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα, σε αυτό το θέμα δεν έχουμε κανένα δισταγμό. Στη Γαλάζια Πατρίδα, ούτε μια σταγόνα δεν δίνουμε και δεν παραχωρούμε, ούτε μια σταγόνα σε κάποιον άλλο» είπε.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

«Δεν υποχωρούμε στο θέμα αυτό διότι το διεθνές δίκαιο δίνει πολλά επιχειρήματα. Πρέπει να κάτσουμε και να συζητήσουμε με την Ελλάδα και πρέπει χωρίς κανένα δισταγμό να πάμε αυτή την υπόθεση στο αρμόδιο διεθνές δικαστήριο. Η Τουρκία 100% θα κερδίσει και δεν έχω κανένα δισταγμό» πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε, επίσης, στη συνθήκη της Λωζάννης, την οποία παραβιάζει η Ελλάδα, όπως είπε, ενώ «στρατιωτικοποιεί τα νησιά. Τα νησιά δεν πρέπει να στρατιωτικοποιούνται».

Και έθεσε θέμα κυριαρχίας στα Δωδεκάνησα, επισημαίνοντας ότι «υπάρχει το ζήτημα της κυριαρχίας των Δωδεκανήσων που στο παρελθόν ανήκαν στους Ιταλούς. Εφυγαν, αποσύρθηκαν οι Ιταλοί και τώρα πρέπει να συζητηθεί το θέμα της κυριαρχίας των Δωδεκανήσων στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024