Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: «Σε δυο χρόνια θα στείλουμε άνθρωπο στο φεγγάρι»

Τουρκία: «Σε δυο χρόνια θα στείλουμε άνθρωπο στο φεγγάρι»

Το διαστημικό πρόγραμμα της Τουρκίας προχωράει με ταχείς ρυθμούς (έτσι τουλάχιστον λένε οι ίδιοι οι Τούρκοι) και σε δυο χρόνια θα μπορούν να στείλουν άνθρωπο στο φεγγάρι.

Μπορεί η οικονομία της Τουρκίας να βρίσκεται στα τάρταρα. Μπορεί ο πληθωρισμός να σκαρφαλώνει κάθε μήνα. Μπορεί ο κόσμος να έχει εξαθλιωθεί, να πεινάει και να μην έχει τη δυνατότητα να αγοράσει βασικά αγαθά, αλλά οι Τούρκοι δηλώνουν έτοιμοι να πατήσουν στο φεγγάρι.

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Διαστημικής Υπηρεσίας (TUA) Σερντάρ Γιλντιρίμ μάλιστα είπε ότι η επίτευξη ενός τέτοιου σχεδίου είναι η ναυαρχίδα όλων των σχεδίων που έχει η χώρα, ενώ είπε με αισιοδοξία ότι «η Τουρκία θα φτάσει πολύ μακριά».

Αυτό γράφει σήμερα η εφημερίδα Yeni Safak, αλλά με μια προσεκτικότερη ανάγνωση των όσων είπε ο κ. Γιλντιρίμ φαίνεται ότι έχουν δρόμο ακόμη να διανύσουν οι Τούρκοι.

«Είναι ένα τεχνολογικά τεράστιο άλμα στο πρόγραμμα. Τώρα, φυσικά, το να φτάσεις στο φεγγάρι δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται στην σκέψη. Το παλεύουμε.» είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως ο σχεδιασμός έχει ήδη αρχίσει. Μάλιστα λένε ότι ο πύραυλος που θα πάει Τούρκο αστροναύτη στο φεγγάρι, θα είναι φτιαγμένος στην Τουρκία, ότι οι προετοιμασίες και οι εργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη και ότι οι Τούρκοι είναι πλέον έτοιμοι για το άλμα αυτό.

Και φυσικά στόχος είναι να καρφώσουν την τουρκική σημαία στο φεγγάρι. Αρχικά θα στείλουν ένα μη επανδρωμένο όχημα που θα προσγειωθεί στη σελήνη ενώ αυτό το όχημα θα αφήσει και την τουρκική σημαία εκεί.

«Έχουμε ένα τέτοιο όνειρο. Να υψωθεί η σημαία μας στο φεγγάρι, και αν μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο στο σημείο του φεγγαριού που είναι ορατό από την Τουρκία. Όταν το βλέπουν από την Τουρκία (το φεγγάρι), τότε οι άνθρωποι που το κοιτάζουν με τηλεσκόπιο θα μπορούν να δουν τη σημαία μας και να τη φωτογραφίσουν»

Φεγγάρι όπως… Αιγαίο

Τελικά φαίνεται ότι οι Τούρκοι είναι… «παμφάγοι». Μετά τα όσα κάνουν στο Αιγαίο και αμφισβητούν την Ελληνική κυριαρχία, τώρα έβαλαν στο μάτι όχι μόνο το φεγγάρι, ότι έχουν και σε αυτό δικαιώματα, αλλά και όλους τους πλανήτες.

Ο κ. Γιλντιρίμ είπε χαρακτηριστικά: «Η Τουρκία και ο λαός μας έχουν δικαιώματα τόσο στο φεγγάρι όσο και σε άλλα ουράνια σώματα. Η συνθήκη του ΟΗΕ λέει ότι όλα τα αντικείμενα στο διάστημα είναι κοινή ιδιοκτησία της ανθρωπότητας. Φτάνοντας στη Σελήνη, στην πραγματικότητα, έχει μια νομική διάσταση. Η Τουρκία είναι μια χώρα που εάν καταφέρει να στείλει ένα όχημα στο φεγγάρι και να αφήσει ένα σημάδι εκεί τότε θα μπορεί να υπερασπιστεί και θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της εκεί.»

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024