Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρήτη: Στα χέρια των Αρχών και οι υπόλοιποι βαρυποινίτες που δραπέτευσαν

Κρήτη: Στα χέρια των Αρχών και οι υπόλοιποι βαρυποινίτες που δραπέτευσαν

Οι πέντε δραπέτες κατάφεραν να παραβιάσουν ένα παράθυρο με κάγκελα σε τουαλέτα

Συνελήφθησαν στα Χανιά οι δύο βαρυποινίτες δραπέτες που διέφευγαν μετά την απόδραση από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων. Σημειώνεται πως προχθές οι Αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν στο κέντρο του Ηρακλείου και τους υπόλοιπους τρεις κακοποιούς που κατάφεραν να αποδράσουν.

Πρόκειται για υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 43, 32 και 29 ετών, καταδικασμένους για πληθώρα αδικημάτων σε πολυετείς καθείρξεις. Οι αστυνομικοί νωρίτερα είχαν εντοπίσει στις Σίσσες του Ρεθύμνου το όχημα, το οποίο είχαν κλέψει για να διαφύγουν, και έτσι είχαν μια εικόνα ότι κατευθύνονται από Δύση προς Ανατολή.

Πώς το έσκασαν κάτω από τη μύτη της Αστυνομίας

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, ξεκίνησε εξέταση μαρτύρων και συγκεκριμένα του αξιωματικού υπηρεσίας της υπηρεσίας μεταγωγών και του σκοπού των κρατητηρίων που αντιλήφθηκε την απόδραση το επόμενο πρωί. Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους, τα κρατητήρια στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων είναι ακατάλληλα για περιπτώσεις κράτησης ποινικών, καθώς τα κελιά δεν κλείνουν.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν, το μόνο που κλείδωνε ήταν η κεντρική πόρτα, ενώ ο σκοπός των κρατητηρίων αδυνατεί να ελέγχει την κατάσταση, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με πάνω από 15 ανθρώπους, εκ των οποίων κάποιοι ποινικοί. Η απόδραση έγινε αντιληπτή περίπου στις 6:15 το πρωί της Δευτέρας και ενώ ήδη οι τρεις συλληφθέντες είχαν φτάσει στην Αμμουδάρα Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, οι πέντε δραπέτες κατάφεραν να παραβιάσουν ένα παράθυρο με κάγκελα σε τουαλέτα, χρησιμοποιώντας αυτοσχέδια λίμα που έφτιαξαν από μεταλλική βέργα και δύο βίδες που αφαίρεσαν με τη βοήθεια νυχοκόπτη από φωτιστικό που είχε προστατευτικό μεταλλικό πλέγμα.

Ο δραπέτης, που ομολόγησε ότι είχε την ιδέα της απόδρασης, ανέφερε στο Δικαστήριο ότι χρειάστηκαν περίπου 2-3 ώρες για να λιμάρουν το κάγκελο και να αφαιρέσουν εντελώς το παράθυρο στον άδειο χώρο των γυναικείων κρατητηρίων. Στη συνέχεια, δεν χρειάστηκαν παραπάνω από ένα λεπτό για να βρεθούν έξω, στο προαύλιο του αστυνομικού μεγάρου!

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024