Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα «μαζεύει» ο Παπαδόπουλος για Novartis: Πρέπει και ο Γεωργιάδης να ζητήσει συγγνώμη

Τα «μαζεύει» ο Παπαδόπουλος για Novartis: Πρέπει και ο Γεωργιάδης να ζητήσει συγγνώμη

«Για το πολιτικό μέρος, είπα πολύ καθαρά ότι στο δικό μας πόρισμα μιλήσαμε για πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης Καραμανλή και της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανασκευή των αρχικών δηλώσεων – βόμβα για τον ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο βουλευτής Σάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος ουσιαστικά είχε αρχικά πει ότι δεν υπάρχει εμπλοκή για τα εννέα πολιτικά πρόσωπα στη Novartis και μάλιστα ευχήθηκε και στον Ανδρέα Λοβέρδο να αθωωθεί, καλώντας επί της ουσίας το κόμμα του να αποδεχτεί το δικαστικό πόρισμα και την αρχειοθέτηση της υπόθεσης.

Ανασκευάζει

Μετά την εντύπωση που προκάλεσαν οι δηλώσεις του καθώς αποτέλεσαν επιχείρημα υπέρ όσων κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ για σκευωρία στο σκάνδαλο της Novartis, ο Σάκης Παπαδόπουλος ξαναζήτησε το λόγο στη Βουλή προκειμένου να ανασκευάσει.

«Εγώ μίλησα για την αναγκαιότητα σεβασμού των αποφάσεων της Δικαιοσύνης και Δικαιοσύνη σημαίνει και η λειτουργία της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς με την κυρία Τουλουπάκη. Και αδικήσατε κατάφορα την εργασία και τα πορίσματα που έβγαλε η κυρία Τουλουπάκη…» ανέφερε πριν από λίγο ο Σάκης Παπαδόπουλος θέλοντας να «μαζέψει» τα όσα είπε αρχικά.

Να ζητήσει συγγνώμη από την Τουλουπάκη

Με παρέμβασή του, επί προσωπικού, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «εγώ δεν αναφέρθηκα στο σύνολο της Δικαιοσύνης και στο γεγονός ότι συνεχίζουν να υπάρχουν ερωτηματικά για το ποινικό μέρος αλλά υπάρχει η αναγκαιότητα για σεβασμό της Δικαιοσύνης και ο Άδωνις Γεωργιάδης θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη τουλάχιστον από την κυρία Τουλουπάκη για όσα είπε ότι θα την καθίσει στο σκαμνί».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι «για το πολιτικό μέρος, είπα πολύ καθαρά ότι στο δικό μας πόρισμα (σ.σ. της εξεταστικής για την υγεία), μιλήσαμε για πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης Καραμανλή και της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου».

Ο προεδρεύων, αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, διέκοψε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντάς του ότι «αυτό δεν είναι προσωπικό θέμα, με βάση τον κανονισμό της Βουλής. Σας έδωσα τον λόγο για να εξηγήσετε και να πείτε αυτό που θέλατε γιατί σας καταλαβαίνω και κατανοώ το πολιτικό ζήτημα».

Επιβεβαιώνει ότι στήθηκε η σκευωρία από ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Λίγο πριν η αρχική τοποθέτηση του Σάκη Παπαδόπουλου είχε δώσει την ευκαιρία στη Νάντια Γιαννακοπούλου του ΚΙΝΑΛ να υποστηρίζει πως επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά πως η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έστησε την σκευωρία για να εξοντώσει 10 πολιτικούς της αντιπάλους.

«Είναι πολύ σοβαρά όσα ακούστηκαν από τον κ. Παπαδόπουλο. Το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ έχει απολύτως ξεκάθαρη και αταλάντευτη θέση όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να κάνουν σπέκουλα. Επάνω σε ένα υπαρκτό σκάνδαλο στήθηκε μια ολόκληρη σκευωρία εξόντωσης 10 κορυφαίων πολιτικών στελεχών. Εξαιτίας αυτής της εργαλειοποίησης από την προηγούμενη κυβέρνηση, δεν μπορέσαμε να αποδώσουμε τις πραγματικές ευθύνες στους επίορκους υγειονομικούς» ανέφερε αρχικά η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.

«Αυτό που ακούσαμε σήμερα είναι ότι ουσιαστικά δεν υπήρχε λόγος γι αυτό που εκτυλίχθηκε με τις 10 κάλπες», πρόσθεσε σε άλλο σημείο και κατήγγειλε την τακτική της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να αμφισβητεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης που θέτουν στο αρχείο τους φακέλους των πολιτικών προσώπων, ενώ πρόσθεσε πως η έρευνα για τα πρόσωπα που έστησαν την σκευωρία και εργαλειοποίησαν τους Θεσμούς πρέπει να πάει «μέχρι τέλος».

Διαβάστε επίσης – Παπαδόπουλος: Πρέπει να αποδεχτούμε την αρχειοθέτηση για Novartis – Δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Καθαρές εξηγήσεις

«Ορθώς η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ζήτησε να δοθεί στην δημοσιότητα το πόρισμά της Δικαιοσύνης» τόνισε σε διευκρινιστική δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος μετά τη συζήτηση στη Βουλή.

Στη γραπτή του δήλωση ο κ. Παπαδόπουλος με τίτλο με τίτλο «Καθαρές εξηγήσεις» οέκανε λόγο για παρερμηνεία των όσων ανέφερε νωρίτερα στην ολομέλεια για την Novartis σημειώνοντας τα εξής:

«1. Δήλωσα πολύ καθαρά ότι σέβομαι την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης στο σύνολο της για το ποινικό μέρος  της διερεύνησης ευθυνών πολιτικών προσώπων για τα σκάνδαλα στην υγεία και στο φάρμακο. Η εισαγγελία  κατά της διαφθοράς εξέτασε ως όφειλε τους φακέλους που σωστά απέστειλε στην Δικαιοσύνη η προανακριτική επιτροπή με βάση και την νομοθεσία και τις  καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων, καταλήγοντας να αρχειοθετήσει τις 7 από τις 10 περιπτώσεις  ελέγχου.

»2. Ζήτησα από την κυβέρνηση να απαντήσει αν σέβεται τον θεσμό των προστατευόμενων μαρτύρων.

»3. Για την αρχειοθέτηση των υποθέσεων Αβραμόπουλου-Γεωργιάδη, δήλωσα  ότι σέβομαι την απόφαση της Δικαιοσύνης, παρά τα ερωτηματικά που συνεχίζουν να  υπάρχουν. Ορθώς η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ζήτησε να δοθεί στην δημοσιότητα το πόρισμά της Δικαιοσύνης.

»4. Ζήτησα από τον ‘Αδωνι Γεωργιάδη να ζητήσει συγνώμη από την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για όσα απαράδεκτα είπε ότι θα την καθίσει στο σκαμνί.

»5. Για το πολιτικό μέρος των ευθυνών για διασπάθιση δημοσίου χρήματος στην Υγεία και στο Φάρμακο, η Ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαμε στην εξεταστική Επιτροπή, καταλογίσαμε ευθύνη στις κυβερνήσεις Καραμανλή, Σαμαρά- Βενιζέλου και τονίσαμε ότι η υπόθεση NOVARTIS είναι παγκόσμιο σκάνδαλο αθέμιτου ανταγωνισμού, διαφθοράς συνειδήσεων , υπερτιμολογήσεων και δωροδοκιών με σαφή στοιχεία και για την Ελλάδα.

»6. Η κυβέρνηση οφείλει να καταλογίσει την υπόθεση Νοβάρτις στην Ελλάδα ως τεράστιο σκάνδαλο για να μπορούμε:

»α) Να ζητήσουμε αποζημίωση του ελληνικού δημοσίου, όπως έκαναν οι ΗΠΑ.

»β) Να ξεκαθαρίσουμε ότι οι επενδυτές έρχονται σε μια χώρα που δεν επιτρέπει αθέμιτο ανταγωνισμό, μίζες, ρεμούλες, λαδώματα, και

»γ) Να ξεκαθαρίσουμε ότι το μοντέλο ανάπτυξης που θέλουμε είναι η δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, με νέο παραγωγικό πρότυπο, σεβασμό στα δημόσια αγαθά, νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την αξιοπρεπή καλά αμειβόμενη εργασία».

Δεν βρήκαμε ενοχοποιητικά στοιχεία

Αρχικά ο Σάκης Παπαδόπουλος ζήτησε το λόγο στη Βουλή και έστειλε μήνυμα προς την Κουμουνδούρου καλώντας την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποδεχτεί την αρχειοθέτηση της υπόθεσης Γεωργιάδη – Novartis.

Η τοποθέτηση του κ. Παπαδόπουλος έπεσε σαν βόμβα εντός του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αμφισβητεί όλη τη γραμμή που ακολουθεί το κόμμα το τελευταίο διάστημα με αποκορύφωμα το επεισόδιο με τον Παύλο Πολάκη.

Μάλιστα η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έγινε εντός της Βουλής όπου πήρε το λόγο και τόνισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να αποδεχθεί τις αποφάσεις της δικαιοσύνης για τη Novartis.

«Θέλω να δηλώσω στη Βουλή ότι το πόρισμα της απόφασης της δικαιοσύνης για τις υποθέσεις που αφορούν τον ποινικό χαρακτήρα ευθυνών πρώην υπουργών είμαστε αναγκασμένοι να το αποδεχτούμε γιατί και με όσες υπάρχουν αμφισβητήσεις δεν μπορούμε να το αρνηθούμε».

Όπως εξήγησε ο Σάκης Παπαδόπουλος, η εξεταστική επιτροπή που είχε συσταθεί για την υπόθεση Novartis και της οποίας ήταν μέλος, εξέτασε τις υποθέσεις των 10 πολιτικών προσώπων και μόνο για 3 διαπιστώθηκε πως έπρεπε να υπάρχει περεταίρω διερεύνηση ( Αβραμόπουλο, Γεωργιάδη, Λοβέρδο).

«Για τους δύο είδαμε ότι αρχειθετήθηκε. Εύχομαι και στον Ανδρέα Λοβέρδο για το ποινικό μέρος της υπόθεσης της υπερκοστολόγησης δαπανών φαρμάκων της Novartis να αθωωθεί στο δικαστήριο», είπε και πρόσθεσε:

Διαβάστε επίσης – ΣΥΡΙΖΑ για Γεωργαντά: «Να τον χαίρεται ο κ. Μητσοτάκης το νέο του υπουργό»

«Πρέπει να πούμε ότι στο πόρισμα εμείς που καταθέσαμε δεν βρήκαμε ενοχοποιητικά στοιχεία ούτε για τον κύριο Βενιζέλο ούτε για τον κύριο Κουτρουμάνη ούτε για τον κύριο Στουρνάρα. Ούτε βέβαια για τον κύριο Πικραμένο και τον κύριο Σαμαρά για τον κύριο Λυκουρέτζο για τον κύριο Σαλμά. Θελήσαμε τη διερεύνηση ευθυνών από τη δικαιοσύνη και η εισαγγελία διαφθοράς έκανε άριστη δουλειά γιατί ουσιαστικά συμφώνησε πως μόνο για αυτές τις περιπτώσεις έπρεπε να διερευνηθούν οι ευθύνες και τώρα έβαλε στο αρχείο την υπόθεση την οποία γνωρίζουμε».

Διαβάστε επίσης – Κοντονής: «Η παρουσία Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι εξ ορισμού θετική»

Οφείλουμε μια καθαρή απάντηση

Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε πως σε ότι αφορά το πολιτικό σκέλος στην εξεταστική επιτροπή διαπιστώθηκε πως πρόκειται για ένα παγκόσμιο σκάνδαλο εκμαυλισμού συνειδήσεων, αθέμιτου ανταγωνισμού, δωροδοκιών το οποίο έχει συμμετοχή και στην Ελλάδα.

«Οφείλουμε μια καθαρή απάντηση εκ μέρους όλων των βουλευτών που συμμετείχαν στην εξεταστική επιτροπή. Και βέβαια του αείμνηστου του Αντώνη του Μπαλωμενάκη, ο οποίος είχε συμφωνήσει με τις αντιλήψεις αυτές τις οποίες καταθέσαμε και με το πόρισμα το οποίο διαβίβασαν εμείς προς την εισαγγελία κατά της διαφθοράς», κατέληξε.

Για να μην τα πω στα κανάλια

Σημεώνεται πως ο Σάκης Παπαδόπουλος ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής. «Αν και δεν είμαι στον κατάλογο των ομιλητών θέλω να τοποθετηθώ επειδή δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος βουλευτής και επειδή ήμουν μέλος της εξεταστικής για την υγεία θέλω να πω κάποια πράγματα και να μην τα πω στα κανάλια» είπε ο Σάκης Παπαδόπουλος απευθυνόμενος στο προεδρείο.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024