Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δολοφονία Άλκη: Με βαρύ οπλισμό και... έτοιμοι για πόλεμο οι δράστες

Δολοφονία Άλκη: Με βαρύ οπλισμό και… έτοιμοι για πόλεμο οι δράστες

Τα ευρήματα προκαλούν σοκ...

Με κομμένη την ανάσα το πανελλήνιο παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη.

Μάλιστα, από τη δικογραφία, παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το πώς προσπάθησαν οι δράστες να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

«Το αριστερό χέρι του G. είχε κοπεί και είχε αίματα και επίσης είχε αίματα και μέσα στο αυτοκίνητο. Γι’ αυτόν τον λόγο, έβγαλε από το αυτοκίνητο τα πλατοκαθίσματα και τα πέταξε σε ένα κάδο λίγο παραπάνω από το σημείο που είχε παρκάρει. Σε συνομιλία του με τον Τ είπε ότι ο G λίγο μετά το σημείο που είχαν παρκάρει με το Citroen πέταξε το μαχαίρι σε κάποιον υπόνομο» αναφέρεται στη δικογραφία.

Έτοιμοι για… πόλεμο

Από όσα συμπεριλαμβανόνται στην δικογραφία προκύπτει ότι η εντεκάδα των κατηγορούμενων, της δολοφονικής αγέλης των χούλιγκαν, είχε συγκεκριμένους ρόλους. Ηταν χωρισμένη σε ομάδες εντοπισμού των υποψήφιων στόχων, άτομα παρακολούθησης, αποθηκάριους οπλισμού και τους θηρευτές της ομάδας κρούσης που έκαναν τα εκδικητικά αιματηρά σαφάρι εναντίον των αντιπάλων τους. Δηλαδή, υπήρχε μια δομή στο επίπεδο των επιθέσεων και βασική ομάδα κρούσης διαφόρων ηλικιών.

Δείγμα αυτών των ομάδων εντοπισμού προέρχεται από τις αναφορές σε καταθέσεις που παρουσιάζει ο ΣΚΑΙ:

«Ο 23χρονος πήρε κάποιον τηλέφωνο, να πάει να δει αν στην περιοχή Χαριλάου, υπάρχουν Αρειανοί και να τον ενημερώσει. Μετά από λίγο, κάλεσε και του είπε ότι δεν υπάρχουν πολλοί συγκεντρωμένοι, παρά μονο διάσπαρτες παρέες σε πεντάδες. Τότε ο 23χρονος είπε να ξεκινήσουν και να χτυπήσουν όποιον βρουν εκεί κοντά….» αναφέρει χαρακτηριστικά μια μαρτυρία.

Από τις καταθέσεις των κατηγορουμένων αποδιδεται στον 23χρονο ένας καθοδηγητικός ρόλος. Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος ήταν ο «κλειδοκράτορας» του συγκεκριμένου συνδέσμου.

Πέταξαν το μαχαίρι εξαφάνισαν κηλίδες αίματος

Από την δικογραφία προκύπτει και ο βαρύς οπλισμός που είχαν οι δράστες ο οποίος ήταν:

  • 1 δρεπάνι
  • 3 μαχαίρια
  • 1 στειλιάρι
  • 4 σιδηρολοστούς

Κάποια από αυτά τα πέταξαν και σε υπόνομο ενώ έβγαλαν και κάθισμα από αμάξι που είχε αίμα από έναν από τους δράστες. Μάλιστα, ένας από τους δράστες σε μεταξύ τους συνομιλίες αναφέρει ότι έκανε βλακεία που ξέχασε εκεί το δρεπάνι.

Άλλη μαρτυρία αναφέρεται στον τραυματισμένο δράστη, καθώς ένας από τους φίλους του Άλκη φαίνεται να έχει αντεπιτεθεί χτυπώντας με ένα κράνος έναν από τους κατηγορούμενους.

«Το αριστερό χέρι του 23χρονου είχε κοπεί και είχε γεμίσει αίματα μέσα στο αυτοκίνητο γι αυτό έβγαλε από το αυτοκίνητο το πλατοκάθισμα και το πέταξε σε ένα κάδο. Εκεί πέταξε και το μαχαίρι που κρατούσε σε έναν υπόνομο. Στη συνέχεια πήγαν με ταξί στον σύνδεσμο για να δέσουν το χέρι του».

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024