Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκάλυψη: Πρόσωπο... φάντασμα ο 12ος εμπλεκόμενος στην δολοφονία του Άλκη - Ποιος ήταν ο ρόλος του

Αποκάλυψη: Πρόσωπο… φάντασμα ο 12ος εμπλεκόμενος στην δολοφονία του Άλκη – Ποιος ήταν ο ρόλος του

Όλα όσα γνωρίζουμε για τον 12ο εμπλεκόμενο στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας τους 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, καθώς όσο περνούν οι μέρες νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με την υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 10 άτομα για την εν λόγω υπόθεση, ενώ ακόμα ένας αναζητείται, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψής του. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε το MEGA στην επίθεση συμμετείχε ακόμα ένα άτομο. Σε περίπτωση που οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν θα μιλάμε για το 12ο άτομο.

Δεν τον… γνωρίζει κανείς

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για άτομο που βρισκόταν στο τρίτο όχημα που χρησιμοποίησε το τάγμα εφόδου για την εν λόγω επίθεση.

Στις καταθέσεις τους τα άτομα, τα οποία έχουν εμπλακεί, αναφέρουν ένα άτομο, το οποίο ήταν ο οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου.

Ωστόσο… αυτό είναι το μόνο που φαίνεται να γνωρίζουμε για τον άνδρα αυτόν. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το MEGA, οι υπόλοιποι συλληφθέντες οι οποίοι έχουν αρχίσει να μιλάνε και… να δίνει ο ένας τον άλλο, έχουν αναφερθεί στην ύπαρξη 12ου ατόμου, χωρίς όμως κανένας να γνωρίζει ποιος είναι αυτός.

Πρόκειται για άνδρα 23-24 ετών, ύψους περίπου 1,70, ενώ οι πληροφορίες θέλουν να κατοικεί στο Ωραιόκαστρο.

Τη μέρα της επίθεσης φέρεται να φορούσε ένα σκούφο και ήταν αξύριστος.

Σοκάρει η κατάθεση αστυνομικού

Την ίδια στιγμή, τα όσα εκτυλίχθηκαν το μοιραίο βράδυ της 5ης Φεβρουαρίου περιγράφει στην κατάθεσή του ο αστυνομικός που συμμετείχε στην επιχείρηση σύλληψης των δραστών της δολοφονικής επίθεσης.

Ο αστυνομικός περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια όσα υποστήριξαν οι συλληφθέντες, τον σχεδιασμό της οργανωμένης, όπως φαίνεται, επίθεσης κατά οπαδών του «Άρη», του Άλκη και των φίλων του.

Ο ίδιος περιγράφει και τον ρόλο του τρίτου οχήματος το οποίο σταμάτησε στην οδό Γαζη, μπροστά από την παρέα του Άρη. Όπως έγινε γνωστό, η Αστυνομία αναζητά και 12ο άτομο.

Σύμφωνα μάλιστα με την κατάθεση του αστυνομικού σε έναν από τους συλληφθείς βρέθηκε πάνω του ποσότητα ναρκωτικής ουσίας, ενώ ερωτηματικά προκαλεί η κατάθεση ενός εκ των δραστών ο οποίος ισχυρίζεται πως δεν επιτέθηκε στον Άλκη με το δρεπάνι, δίνοντας άλλη τροπή στην υπόθεση.

«Έκανα μ@λ@κί@»

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι… πισώπλατες μαχαιριές ανάμεσα στα μέλη της επίθεση, τα οποία έχουν συλληφθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τον 21χρονο Έλληνα Γ.Κ. κατηγορεί ο 23χρονος Αλβανός, που έχει συλληφθεί από τις πρώτες ώρες μετά τη δολοφονία του Άλκη, για το ότι εκείνος έδωσε το χτύπημα που οδήγησε τον 19χρονο στον θάνατο.

Στην απολογία του ο 23χρονος παραδέχεται ότι ήταν στο σημείο της δολοφονίας, ενώ περιέγραψε πώς έγινε η επίθεση.

Ανάμεσα σε άλλα, ο 23χρονος είπε: «…ύστερα από λίγη ώρα επιστρέψαμε όλοι στα γραφεία του Συνδέσμου στην Παλαιών Πατρών Γερμανού. Εκεί έφτασαν και τα έτερα άτομα, που επέβαιναν στα άλλα δύο αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και ο Γ.Κ, ο οποίος μπροστά σε όλους μας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Eκανα μ@λ@κί@. Ξέχασα εκεί το δρεπάνι!».

Επίσης, ο 23χρονος χαρακτήρισε τον εαυτό και τους συγκατηγορουμένους του «θύματα τoυ φανατισμού» και ανέφερε ότι «μετά τον αγώνα βόλεϊ των ομάδων ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού φτάσανε στο Σύνδεσμο και έτερα μέλη μας ενημέρωσαν ότι, ψάχνουν οπαδούς της ομάδας του Άρη, γιατί είχε προηγηθεί μεταξύ τους οπαδικό επεισόδιο».

«Θύματα του φανατισμού, ξεκινήσαμε από το κέντρο της Θεσσαλονίκης τρία αυτοκίνητα, προς αναζήτηση οπαδών του ΑΡΗ, που όπως γνωρίζαμε στο παρελθόν είχαν τραυματίσει βαριά συνοπαδό μας», τόνισε.

Σύμφωνα με την απολογία του, πίστευε ότι σκοπός τους ήταν ο «διαπληκτισμός με ύβρεις και χειροδικίες και ουδέποτε σκέφτηκα ότι, από ένα τέτοιο περιστατικό θα προκληθούν τα μοιραία αποτελέσματα, που εν τέλει προέκυψαν».

Παραδέχθηκε, μάλιστα, ότι ο ίδιος οδηγούσε το CITROEN ΙΧ του στο οποίο επέβαιναν άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, που τους κατονόμασε στο RENAULT, και άλλοι τέσσερις στο δεύτερο POLO, στο οποίο επέβαινε και ο Γ.Κ., ο οποίος είχε το δρεπάνι.

Έκανε λόγο για συμπλοκή

Περιέγραψε ότι: «Πριν φτάσουμε στη διασταύρωση επί της οδού Πλαστήρα, στο ύψος με την οδό Γαζή, το αυτοκίνητο μάρκας POLO, αιφνίδια έστριψε αριστερά επί της οδού Γαζή. Σταματήσαμε τα δύο αυτοκίνητα που προπορευόμασταν και περιμέναμε επί της οδού Πλαστήρα. Τα άτομα που επέβαιναν στο POLO, μας έδωσαν σήμα να κατέβουμε, αυτό σήμαινε ότι, είχαν βρεθεί τα άτομα που έψαχναν.

Αξίζει στο σημείο αυτό, να αναφέρω ότι, τόσο εγώ, όσο και τα άτομα που επέβαιναν στο δικό μου αυτοκίνητο, δεν φέραμε όπλα, μαχαίρια, ή άλλο όργανο, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε θανάσιμο τραυματισμό. Και ξεκίνησε η συμπλοκή».

«Τρόμαξα…»

Όπως ανέφερε κατέβηκαν όλοι από τα αυτοκίνητα, ενώ όπως ισχυρίζεται: «… εγώ δεν είχα τραβήξει το χειρόφρενο και το αμάξι ξεκίνησε να κατηφορίζει μόνο στην Πλαστήρα. Ενώ όλοι είχαν ήδη φτάσει στο σημείο της συμπλοκής, εγώ μπήκα αμέσως ξανά στο αμάξι και τράβηξα το χειρόφρενο. Άφησα ανοιχτή την πόρτα του οδηγού, κατέβηκα από το αμάξι, όταν όμως είδα τι γινόταν προς το σημείο της συμπλοκής, τρόμαξα και ουδέποτε πλησίασα.

Όταν αντιλήφθηκα ότι, η κατάσταση είχε ξεφύγει, χωρίς να έχω εικόνα, για το το ακριβώς συνέβαινε στο σημείο της συμπλοκής και βλέποντας να ανεβαίνουν από την Παπαναστασίου οπαδοί του ΑΡΗ, που φώναζαν και έβριζαν, τρομοκρατημένος φώναξα: ΠΑΜΕ, ΠΑΜΕ. Τις περισσότερες λεπτομέρειες, για τη συμπλοκή τις έμαθα αργότερα».

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο 23χρονος, «εκείνη τη στιγμή δεν γνώριζα ότι, κάποιος βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο», ενώ δικαιολογεί τη φυγή τους, λέγοντας «ήδη άτομα από το Σύνδεσμο του ΑΡΗ άρχισαν να έρχονται προς το μέρος μας, πετώντας αντικείμενα και καρέκλες, όλοι όσοι είχαν κατέβει από τα αυτοκίνητα μας επέστρεψαν γρήγορα και επιβιβάστηκαν».

Πήγαν στα γραφεία συνδέσμου του ΠΑΟΚ

Τέλος, ανέφερε ότι στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του Συνδέσμου του ΠΑΟΚ και κατέληξε: «…ύστερα από λίγη ώρα επιστρέψαμε όλοι στα γραφεία του Συνδέσμου στην Παλαιών Πατρών Γερμανού. Εκεί έφτασαν και τα έτερα άτομα, που επέβαιναν στα άλλα δύο αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και ο Γ.Κ, ο οποίος μπροστά σε όλους μας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εκανα μ@λ@κί@. Ξέχασα εκεί το δρεπάνι»!»

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024