Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία: Χιονίζει σε Μαλακάσα και Ιπποκράτειο Πολιτεία - Τι θα γίνει τις επόμενες ώρες

Κακοκαιρία: Χιονίζει σε Μαλακάσα και Ιπποκράτειο Πολιτεία – Τι θα γίνει τις επόμενες ώρες

Η κακοκαιρία «χτυπάει» τις ορεινές περιοχές στην Αττική.

Τα χιόνια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους στα βόρεια της Αττικής, ενώ σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ.

Πιο συγκεκριμένα, χιονίζει στη Μαλακάσα και την Ιπποκράτειο Πολιτεία, καθώς και σε άλλες περιοχές στα βόρεια της Αττικής.

Δείτε βίντεο

Η πρόγνωση του Meteo

Ψυχρό μέτωπο διασχίζει με πολύ μεγάλη ταχύτητα τη χώρα από την αρχή της ημέρας, προκαλώντας σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις βοριάδες, σημειώνει το Meteo.

Παράλληλα βροχές και σποραδικές καταιγίδες εκδηλώνονται στο Αιγαίο, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις σημειώνονται σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας, και κατά τόπους σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Η κακοκαιρία είναι Κατηγορίας 1 όσον αφορά τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI).

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 8/2, στη Δυτική Ελλάδα και στις περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας ο καιρός θα βελτιωθεί. Εξαίρεση αποτελεί η Θράκη όπου κατά τόπους και κατά περιόδους έως και μετά το μεσημέρι θα σημειώνεται χιονόνερο ή χιόνι.

Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα τα φαινόμενα γρήγορα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια, και μετά το μεσημέρι θα εντοπίζονται κυρίως σε περιοχές της Βοιωτίας, της Αττικής και της Εύβοιας. Σε αυτές τις περιοχές παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται σε υψόμετρο γενικά μεγαλύτερο των 300-350 μέτρων, και πιθανόν κατά διαστήματα σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου, συμπεριλαμβανομένων τμημάτων της βόρειας και δυτικής Αττικής.

Παράλληλα, χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Κρήτης, ενώ από το απόγευμα θα χιονίσει στα ορεινά της Νάξου, καθώς επίσης σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Χίου και της Λέσβου.

Στους παρακάτω χάρτες, παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων που θα εκδηλώνονται τις μεσημεριανές και πρώτες βραδινές ώρες της Τρίτης 08/02. Με μπλε-πράσινες αποχρώσεις απεικονίζονται οι βροχοπτώσεις και με ροζ αποχρώσεις οι χιονοπτώσεις.

Δείτε την πορεία της κακοκαιρίας

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024