Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καλάβρυτα: Αυτοί είναι οι τρεις νεκροί ορειβάτες - Το χρονικό της τραγωδίας

Καλάβρυτα: Αυτοί είναι οι τρεις νεκροί ορειβάτες – Το χρονικό της τραγωδίας

Τραγική κατάληξη είχε η αναζήτηση των τριών αναρριχητών στα Καλάβρυτα, οι οποίοι αγνοούνταν από το απόγευμα του Σαββάτου

Νεκροί εντοπίστηκαν σήμερα, Κυριακή, οι τρεις ορειβάτες στα Καλάβρυτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν ίχνη χιονοστιβάδας στην πλαγιά.

Οι τρεις φίλοι ήταν έμπειροι και μέλη Ορειβατικών συλλόγων έχοντας κατακτήσει διακρίσεις. Πιο συγκεκριμένα οι τρεις άνθρωποι που έχασαν την ζωή τους είναι ο Γ.Τ., μορφή του ορειβατικού κινήματος στην Πάτρα, ο Α. Σ., μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Πατρών και ο Π. Τ., προϊστάμενος του ΕΛΓΑ στην Κορινθία και μόνιμος κάτοικος Πατρών.

Και οι τρεις ήταν ηλικίας 50-55 ετών.

Το χρονικό της τραγωδίας των αναρριχητών

Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας kalavrytanews.com, οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της «μαυρολίμνης».

Το Χιονοδρομικό Κέντρο αναζήτησε τους τρεις άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.

Αμέσως με οχήματα του Χιονοδρομικού, το προσωπικό του Κέντρου άρχισαν την αναζήτησή τους και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν άντρες της Π.Υ.Καλαβρύτων, Περιπολικό του Α.Τ.Καλαβρύτων και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καλαβρύτων ενω έχει ζητηθεί και η συνδρομή της 6ης ΕΜΑΚ.

Ο καιρός για τα δεδομένα του Χελμού είναι καλός χωρίς καιρικά φαινόμενα και χαμηλό άνεμο, αλλά με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

«Πιθανότατα χιονοστιβάδα παρέσυρε τους αναρριχητές»

Αξίζει να σημειωθεί πως από τις εναέριες και επίγειες έρευνες που διεξάγονταν από τις πρώτες πρωινές ώρες, διέκριναν ίχνη χιονοστιβάδας, πολύ μεγάλου μεγέθους, στην βάση της ορθοπλαγιάς στα ύδατα της Στυγός.

Πιθανότατα, η συγκεκριμένη χιονοστιβάδα παρέσυρε τους αναρριχητές στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν την επιθυμητή διαδρομή.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024