Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καλάβρυτα: Εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους δύο ορειβάτες

Καλάβρυτα: Εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους δύο ορειβάτες

Δύο από τους τρεις ορειβάτες έχουν εντοπιστεί χωρίς τις αισθήσεις τους στα Καλάβρυτα

Δύο είναι οι ορειβάτες που έχουν εντοπιστεί χωρίς τις αισθήσεις τους στα Καλάβρυτα, όπως τόνισαν στελέχη της πυροσβεστικής στο in. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του τρίτου, ενώ γίνονται προσπάθειες για να τους προσεγγίσουν.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει νωρίτερα γνωστά είχαν βρεθεί μπουφάν, κράνος, σακίδιο και αντικείμενα που εξετάζεται αν ανήκουν στους τρεις αναρριχητές που χάθηκαν στο σημείο από χθες το βράδυ.

Ανακοίνωση σχετικά με την εξέλιξη της έρευνας εξέδωσε νωρίτερα το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, κάνοντας λόγω για χιονοστιβάδα η οποία «πιθανότατα παρέσυρε τους αναρριχητές στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν την επιθυμητή διαδρομή».

Ελικόπτερο και drones

Στην περιοχή αυτή την ώρα επιχειρούν 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνα και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, περιπολικό της ΕΛΑΣ και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπως επίσης και ένα ελικόπτερο του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας – διάσωσης.

Παράλληλα, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμει κλιμάκιο εννέα εθελοντών – διασωστών, του παραρτήματος Αχαΐας, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Έμπειροι ορειβάτες

Χθες σήμανε συναγερμός στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και στις αρμόδιες υπηρεσίες αφού από το βράδυ του Σαββάτου αγνοούνται οι τρεις ορειβάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com, οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της «μαυρολίμνης».

Το Χιονοδρομικό Κέντρο αναζήτησε τους δύο άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024