Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανική κρίση: Η Ρωσία αρνείται πως απάντησε στις ΗΠΑ σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας

Ουκρανική κρίση: Η Ρωσία αρνείται πως απάντησε στις ΗΠΑ σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας

Η απάντηση εξακολουθεί να ετοιμάζεται, λένε διπλωματικές πηγές

Η Ρωσία έστειλε συμπληρωματικές ερωτήσεις μάλλον, παρά μια απάντηση στις ΗΠΑ στο πλαίσιο της επικοινωνίας τους σχετικά με το αίτημα της Μόσχας για εγγυήσεις ασφαλείας, δήλωσε σήμερα ανώτερος Ρώσος διπλωμάτης.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε, χθες, Δευτέρα πως έλαβε γραπτή απάντηση της Ρωσίας στη δική της επιστολή για την ουκρανική κρίση – η οποία απειλεί να προκαλέσει νέα σύρραξη στην Ευρώπη.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως λάβαμε γραπτή απάντηση της Ρωσίας», ανέφερε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, χωρίς να αναφερθεί στο περιεχόμενό της.

Όμως ανώτερη διπλωματική πηγή είπε στο κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA πως η επιστολή περιείχε ερωτήσεις του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, οι οποίες εστάλησαν και σε άλλα μέλη του ΝΑΤΟ, για το πώς οι ομόλογοι της Μόσχας αντιλαμβάνονται την αρχή του «αδιαίρετου χαρακτήρα της ασφάλειας».

Τι αναφέρει η Μόχα για τις απαντήσεις στις αντιπροτάσεις της Ουάσινγκτον

Η Μόσχα εξακολουθεί να εργάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ, για να δώσει μια απάντηση στις αντιπροτάσεις της Ουάσινγκτον, δήλωσε η πηγή.

Η Ουάσινγκτον και οι Βρυξέλλες απάντησαν την περασμένη εβδομάδα στα αιτήματα της Μόσχας για νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις ασφαλείας εν μέσω μιας αντιπαράθεσης σχετικά με τα σχέδια της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν απαντήθηκαν τα κύρια αιτήματα της Μόσχας για την ασφάλειά της, αλλά η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεχίσει τις συνομιλίες.

Δεν τροφοδοτεί η Μόσχα τις εντάσεις λένε πηγές της Ρωσίας

Στο μεταξύ, η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει απέναντι στις απειλές επιβολής κυρώσεων από τις ΗΠΑ σε σχέση με τις εντάσεις στην Ουκρανία, δίνοντας τον τόνο για τη σημαντική τηλεφωνική συνομιλία που αναμένεται να έχουν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών.

«Η Ουάσινγκτον, όχι η Μόσχα, τροφοδοτεί τις εντάσεις. Δεν θα υποχωρήσουμε και δεν θα σταθούμε προσοχή ακούγοντας τις απειλές για αμερικανικές κυρώσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή της στην σελίδα της στο Facebook η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον.

Αυτή ήταν η αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας στις ΗΠΑ σε μήνυμα της αμερικανικής διπλωματίας στο Twitter στο οποίο κατηγορείτο η Μόσχα ότι «εισέβαλε»» στην Ουκρανία το 2014 και προσάρτησε την χερσόνησο της Κριμαίας.

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024