Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νορβηγία: Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης του Μπρέιβικ

Νορβηγία: Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης του Μπρέιβικ

Ο κίνδυνος της βίας είναι πραγματικός και σημαντικός και ίσος με αυτόν που ήταν όταν καταδικάστηκε για πρώτη φορά, έκριναν οι δικαστές

Νορβηγικό δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, τονίζοντας ότι πρέπει να παραμείνει στη φυλακή.

Ο Μπρέιβικ, ένας αντιμουσουλμάνος νεοναζί, σκότωσε 77 ανθρώπους στη χειρότερη θηριωδία εν καιρώ ειρήνης της Νορβηγίας, τον Ιούλιο του 2011. Σκότωσε οκτώ ανθρώπους με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο Όσλο και στη συνέχεια σκότωσε άλλους 69, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν έφηβοι, σε κατασκήνωση νέων του Εργατικού Κόμματος.

«Ο κίνδυνος της βίας είναι πραγματικός και σημαντικός και ίσος με αυτόν που ήταν όταν καταδικάστηκε για πρώτη φορά», δήλωσε το περιφερειακό δικαστήριο στο Τέλεμαρκ, σε μια ομόφωνη ετυμηγορία – κάτι που είχε επισημάνει και η ψυχίατρος που τον παρακολουθεί στη φυλακή.

Ο Μπρέιβικ, 42 ετών, εκτίει τη μέγιστη ποινή των 21 ετών στη Νορβηγία, η οποία μπορεί να παραταθεί επ’ αόριστον εάν κριθεί ότι αποτελεί συνεχή απειλή για την κοινωνία.

Είχε, ωστόσο, το δικαίωμα να ζητήσει αποφυλάκιση με όρους μετά την εκπλήρωση των πρώτων 10 ετών της ποινής του και δικαιούται να υποβάλει αίτηση αποφυλάκισης ένα χρόνο μετά από κάθε απόρριψη.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024