Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηλεκτρική συνέχεια για την Skoda με τριπλέτα νέων μοντέλων

Ηλεκτρική συνέχεια για την Skoda με τριπλέτα νέων μοντέλων

Η τσεχική φίρμα αποκαλύπτει τα επόμενα ηλεκτρικά της βήματα τα οποία συνοψίζονται σε τρία νέα μοντέλα αντίστοιχης τεχνολογίας τα οποία όμως θα είναι μικρότερα από το Enyaq

Το Enyaq iV Coupe προστέθηκε μόλις στην γκάμα της Skoda και ο επικεφαλής της φίρμας, Thomas Schafer, ανοίγει τα χαρτιά του για τα επόμενα ηλεκτρικά σχέδια των Τσέχων, διευκρινίζοντας ότι θα ακολουθήσουν τρία μοντέλα αντίστοιχης τεχνολογίας τα οποία, όπως άφησε να εννοηθεί, θα είναι μικρότερα από το Enyaq. Όπως επεσήμανε ο ίδιος, προς το παρόν δεν υπάρχουν σκέψεις, για την εξέλιξη ενός επταθέσιου ηλεκτροκίνητου μοντέλου αν και όπως είπε, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί στο μέλλον.

«Η γκάμα του Enyaq iV είναι μόνο η αρχή για την ηλεκτρική τεχνολογία μας. Έχουμε ήδη “καθ’οδόν” τρία ηλεκτρικά μοντέλα τα οποία θα εμφανιστούν μέσα στα επόμενα χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την προσθήκη στην γκάμα ενός ηλεκτρικού SUV μεγαλύτερου από το Enyaq ο ίδιος τόνισε: «Ποτέ δεν λέμε ποτέ. Ωστόσο πρέπει να γίνεται ένα βήμα την φορά. Προς το παρόν έχουμε το Enyaq και αυτό αποτελεί την προτεραιότητά μας».

Αυτό σημαίνει επίσης ότι τα τρία νέα μοντέλα θα είναι μικρότερου μεγέθους από το Enyaq iV. Ήδη όπως έχει γίνει γνωστό η Skoda έχει κατοχυρώσει την ονομασία Elroq για το επόμενο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της το οποίο θα πάρει την μορφή ενός SUV αντίστοιχου μεγέθους με το Karoq.

Aν και τα χαρακτηριστικά των άλλων δύο ηλεκτρικών μοντέλων παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι τόσο το Elroq όσο και τα ηλεκτρικά που θα ακολουθήσουν θα έχουν ως αφετηρία μετεξελιγμένες εκδοχές της αρχιτεκτονικής MEB η οποία ήδη ετοιμάζεται να αποκτήσει μια μικρότερη παραλλαγή.

«Οι επικεφαλής των Seat, Cupra και VW έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να υπάρξει μια μικρότερη εκδοχή της ΜΕΒ και πιέζουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Φυσικά όταν συμβεί αυτό, η εκδοχή της Skoda θα είναι απολύτως διαφοροποιημένη από τις υπόλοιπες φίρμες του ομίλου, όπως ακριβώς ταιριάζει στα δεδομένα της δικής μας φίρμας», δήλωσε ο T. Schafer.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024