Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Bentley αντεπιτίθεται ηλεκτρικά

Η Bentley αντεπιτίθεται ηλεκτρικά

Η βρετανική φίρμα επιταχύνει τα σχέδια εξηλεκτρισμού της με την υλοποίηση της στρατηγικής Beyond100 η οποία προβλέπει πέντε υβριδικά μοντέλα το 2022 και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Bentley έως το 2025

Η Bentley ξεδίπλωσε τα τολμηρά σχέδια της σε ό,τι αφορά την ηλεκτροκίνηση, ανακοινώνοντας πέντε υβριδικές εκδόσεις μοντέλων της για το πολύ κοντινό μέλλον αλλά και ισάριθμα αμιγώς ηλεκτροκίνητα με αφετηρία το 2025 και ορίζοντα το 2030.

Ειδικότερα, σε συνέχεια της επένδυσης 2,5 δισεκατομμυρίων στερλινών στο εργοστάσιο του Crewe για την αναπροσαρμογή των γραμμών παραγωγής ούτως ώστε να μπορούν να υποδεχτούν την κατασκευή αυτοκινήτων με ηλεκτρική τεχνολογία, η βρετανική φίρμα «κλείδωσε» το λανσάρισμα πέντε υβριδικών για φέτος τα οποία θα αποτελούν παραλλαγές αντίστοιχης τεχνολογίας των υφιστάμενων μοντέλων της.

Ήδη η γκάμα των Βρετανών «μετρά» τα υβριδικά μοντέλα Bentayga Hybrid και Flying Spur Hybrid τα οποία αξιοποιούν V6 κινητήρες επικουρούμενους από υβριδική τεχνολογία. Στις νέες όμως υβριδικές επιλογές που θα προσφέρει η Bentley στο άμεσο μέλλον αναμένεται να συγκαταλέγονται υβριδικά σύνολα με πρωταγωνιστές V8 κινητήρες τα οποία θα προσφέρουν ισχύ που θα αγγίζει τους 700 ίππους, υπερέχοντας έτσι, από πλευράς ισχύος, των W12 εκδόσεων που έχει η Bentley στην γκάμα της.

Σε κάθε περίπτωση το νέο υβριδικό μοντέλο της Bentley που αναμένεται να κάνει πρώτο την εμφάνισή του θα είναι μια υβριδική εκδοχή της Continental GT η οποία θα αξιοποιήσει τόσο V6 όσο και V8 κινητήρες σε συνδυασμό με ηλεκτρική τεχνολογία. Την υβριδική πεντάδα αναμένεται να «κλείσει» το 2022 μια LWB παραλλαγή εκδοχή της Bentayga με μεγαλύτερο μεταξόνιο.

Σε ό,τι αφορά τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα σχέδια της Bentley, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί στο πλαίσιο της στρατηγικής Beyond100, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας θα κάνει την εμφάνισή του το 2025 ενώ η συνέχεια θα δοθεί με τέσσερα ακόμα μοντέλα, δηλαδή περίπου ένα κάθε χρόνο έως το 2030.

Εξάλλου όπως έχει επίσης ανακοινωθεί, η Bentley η οποία φέτος συμπληρώνει τα 102 της χρόνια έχει θέσει ως στόχο την κλιματική ουδετερότητα έως το 2030 και την ανάδειξη της ως ηγετικής φίρμας στον τομέα της βιώσιμης πολυτέλειας.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024