Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οικονόμου: Μομφή χωρίς μορφή η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Οικονόμου: Μομφή χωρίς μορφή η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Οικονόμου έκανε απολογισμό του κυβερνητικού έργου αναφερόμενος σε κάθε τομέα από την εθνική άμυνα, την οικονομία, την παιδεία, την υγεία

Ως «κίνηση απελπισίας» εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα χαρακτήρισε την πρόταση μομφής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς και απευθύνεται σε όλη την κοινωνία.

Όπως είπε, η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα ακόμα πυροτέχνημα. «Για να αμυνθεί στην συνεχή φθίνουσα πορεία που καταγράφουν τα εκλογικά του ποσοστά».

«Συμπαγής κυβέρνηση»

Ο κ. Οικονόμου έκανε απολογισμό του κυβερνητικού έργου αναφερόμενος σε κάθε τομέα από την εθνική άμυνα, την οικονομία, την παιδεία, την υγεία.

«Η τριήμερη συζήτηση ανέδειξε μία κυβέρνηση συμπαγή, υπεύθυνη που σέβεται και υπερασπίζεται τους δημοκρατικούς θεσμούς. Μία κυβέρνηση που στηρίζει τους εργαζόμενους, που εφαρμόζει το πρόγραμμα του πρώτου ενσήμου που προωθεί την ασφαλιστική μεταρρύθμιση με τη δημιουργία του ατομικού κουμπαρά. Που θωρακίζει τα εθνικά μας σύνορα και χειρίζεται την πρόκληση του μεταναστευτικού. Η συζήτηση ανέδειξε τη μείωση της ανεργίας, την ώρα που πολλοί μιλούσαν για λουκέτα και έκρηξη της ανεργίας. Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας για πρώτη φορά ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια. Ανέδειξε τις δράσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τις μεταρρυθμίσεις για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και των πανεπιστημίων μας».

Αναφερόμενος στο επενδυτικό περιβάλλον, ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως οι μεγάλοι επενδυτικοί κολοσσοί δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας.

Παραμένει η πίεση στο ΕΣΥ

Σε ό,τι αφορά στο μέτωπο της πανδημίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι καταγράφεται τάση σταθεροποίησης των κρουσμάτων, ωστόσο, όπως διευκρίνισε, η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει και επανέλαβε πως όσοι πολίτες δεν έχουν ακόμη αποφασίσει να εμβολιαστούν εκθέτουν εαυτούς σε ανυπολόγιστο κίνδυνο επιβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση σταθερά προσανατολίζεται στην ενίσχυση των εμβολιασμών, τόσο σε ό,τι αφορά στην α’ δόση, όσο και σε ό,τι αφορά στην αναμνηστική.

«Έχουμε τάσεις σταθεροποίησης, αλλά η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει. Επιμένουμε στην προσπάθεια εμβολιασμού. Μετά από εισήγηση επιτροπής, από σήμερα έχουμε μερική αποκλιμάκωση των μέτρων. Από 7 Φεβρουαρίου δεν θα θεωρούνται εμβολιασμένοι όσοι έχουν συμπληρώσει 7μηνο από τη δεύτερη δόση ή τρεις μήνες από την πρώτη δόση για το μονοδοσικό. Επίσης, μέσα στην εβδομάδα θα επαναξεταστεί η χωρητικότητα στα γήπεδα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τους υγειονομικούς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως αυτό που ισχύει μέχρι σήμερα «είναι να είναι εμβολιασμένοι με τις δύο δόσεις. Η σύσταση για τρίτη δόση ισχύει για όλους».

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024