Οικονόμου: Μομφή χωρίς μορφή η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ
Ο κ. Οικονόμου έκανε απολογισμό του κυβερνητικού έργου αναφερόμενος σε κάθε τομέα από την εθνική άμυνα, την οικονομία, την παιδεία, την υγεία
Ως «κίνηση απελπισίας» εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα χαρακτήρισε την πρόταση μομφής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς και απευθύνεται σε όλη την κοινωνία.
Όπως είπε, η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα ακόμα πυροτέχνημα. «Για να αμυνθεί στην συνεχή φθίνουσα πορεία που καταγράφουν τα εκλογικά του ποσοστά».
«Συμπαγής κυβέρνηση»
Ο κ. Οικονόμου έκανε απολογισμό του κυβερνητικού έργου αναφερόμενος σε κάθε τομέα από την εθνική άμυνα, την οικονομία, την παιδεία, την υγεία.
«Η τριήμερη συζήτηση ανέδειξε μία κυβέρνηση συμπαγή, υπεύθυνη που σέβεται και υπερασπίζεται τους δημοκρατικούς θεσμούς. Μία κυβέρνηση που στηρίζει τους εργαζόμενους, που εφαρμόζει το πρόγραμμα του πρώτου ενσήμου που προωθεί την ασφαλιστική μεταρρύθμιση με τη δημιουργία του ατομικού κουμπαρά. Που θωρακίζει τα εθνικά μας σύνορα και χειρίζεται την πρόκληση του μεταναστευτικού. Η συζήτηση ανέδειξε τη μείωση της ανεργίας, την ώρα που πολλοί μιλούσαν για λουκέτα και έκρηξη της ανεργίας. Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας για πρώτη φορά ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια. Ανέδειξε τις δράσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τις μεταρρυθμίσεις για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και των πανεπιστημίων μας».
Αναφερόμενος στο επενδυτικό περιβάλλον, ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως οι μεγάλοι επενδυτικοί κολοσσοί δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας.
Παραμένει η πίεση στο ΕΣΥ
Σε ό,τι αφορά στο μέτωπο της πανδημίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι καταγράφεται τάση σταθεροποίησης των κρουσμάτων, ωστόσο, όπως διευκρίνισε, η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει και επανέλαβε πως όσοι πολίτες δεν έχουν ακόμη αποφασίσει να εμβολιαστούν εκθέτουν εαυτούς σε ανυπολόγιστο κίνδυνο επιβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση σταθερά προσανατολίζεται στην ενίσχυση των εμβολιασμών, τόσο σε ό,τι αφορά στην α’ δόση, όσο και σε ό,τι αφορά στην αναμνηστική.
«Έχουμε τάσεις σταθεροποίησης, αλλά η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει. Επιμένουμε στην προσπάθεια εμβολιασμού. Μετά από εισήγηση επιτροπής, από σήμερα έχουμε μερική αποκλιμάκωση των μέτρων. Από 7 Φεβρουαρίου δεν θα θεωρούνται εμβολιασμένοι όσοι έχουν συμπληρώσει 7μηνο από τη δεύτερη δόση ή τρεις μήνες από την πρώτη δόση για το μονοδοσικό. Επίσης, μέσα στην εβδομάδα θα επαναξεταστεί η χωρητικότητα στα γήπεδα» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Για τους υγειονομικούς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως αυτό που ισχύει μέχρι σήμερα «είναι να είναι εμβολιασμένοι με τις δύο δόσεις. Η σύσταση για τρίτη δόση ισχύει για όλους».
- Σε σχηματισμό μετώπου «εμπόδιο στην παρακμή» καλεί ο Ανδρουλάκης – Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο in
- Tα κορίτσια της Γάζας γιατρεύουν τα τραύματα τους με πυγμαχία
- Αποθέωση στο Ηράκλειο από χιλιάδες οπαδούς του ΟΦΗ στη φιέστα για την κατάκτηση του Κυπέλλου (vids)
- Βούλα: Τέσσερις συλλήψεις σε γνωστό κατάστημα για παράνομο πάρκινγκ με αμοιβή σε δημόσιους χώρους
- Fuel Pass: Πότε εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης
- Βρετανία: Ο Στάρμερ ενώπιον πιθανής κοινοβουλευτικής έρευνας για την υπόθεση Μάντελσον
- Τι είπε ο Λανουά στους διαιτητές του τελικού Κυπέλλου
- Δουδωνής: Εξόχως προβληματικό ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442