Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
70 χρόνια Χλωρίνη Klinex: Πέντε πράγματα που ίσως δεν γνώριζες για το εμβληματικό απολυμαντικό

70 χρόνια Χλωρίνη Klinex: Πέντε πράγματα που ίσως δεν γνώριζες για το εμβληματικό απολυμαντικό

Με αφορμή τα εβδομηκοστά γενέθλια της χλωρίνης, σου ξανασυστήνουμε το προϊόν που έχει ταυτιστεί στην Ελλάδα με την έννοια της απολύμανσης

Έχοντας συμπληρώσει 70 χρόνια σταθερής παρουσίας στην ελληνική αγορά, κι έχοντας τη θέση της στα ράφια κάθε σπιτιού, η Χλωρίνη Klinex έχει καταφέρει να ταυτιστεί στο νου μας με την έννοια της καθαριότητας – και όχι άδικα. Το πιθανότερο είναι, λοιπόν, ότι πιστεύεις πως ξέρεις τα πάντα για αυτή. Κι όμως, ενδέχεται να διαπιστώσεις ότι το εμβληματικό απολυμαντικό καταφέρνει να διατηρεί ένα μέρος από το… μυστήριό του.

.

Ξέρουμε ότι την ξέρεις

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γνωρίζεστε και καθόλου. Κατά πάσα πιθανότητα ένα από τα πρώτα πράγματα που έμαθες στη ζωή σου είναι η ισχυρή απολυμαντική της δράση, αλλά και η ικανότητά της να επαναφέρει το λευκό σε υφάσματα και επιφάνειες και να αφαιρεί κατά τα άλλα λεκέδες που επιμένουν.

Αν εσύ ή κάποιος αγαπημένος σου υποφέρετε από αλλεργίες, σίγουρα έχετε υπόψη σας ότι μπορεί να απαλλάξει τον χώρο από τα αλλεργιογόνα και τα βακτήρια που τις προκαλούν, ενώ κάποια στιγμή μέσα στα δυο χρόνια πανδημίας, άκουσες ότι η δράση της απέναντι στον κοροναϊό SARS-CoV-2 (όπως και από όλους τους υπόλοιπους γνωστούς τύπους μικροβίων) είναι αποδεδειγμένη βάσει ΕΝ 14475 – και απαιτούνται μόλις 70ml προϊόντος σε ένα λίτρο νερού για να σου προσφέρει πλήρη απολύμανση, ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Άλλο ένα πράγμα που ξέρουμε ότι ξέρεις; Ότι αποτελεί την καλύτερη λύση για να απαλλαγείς από δυσάρεστες οσμές – και πάλι, εξαιτίας της αντιμικροβιακής της δράσης.

Ώρα για τεστ

Τι άλλο μένει να μάθεις, λοιπόν; Οι παρακάτω πληροφορίες για τη χλωρίνη Klinex ίσως διέφευγαν της προσοχής σου.

.

Ήξερες ότι…

…πρόκειται για ένα ελληνικό προϊόν;

Με αυτό δεν εννοούμε μόνο ότι παρασκευάζεται στην Ελλάδα, ενισχύοντας την ελληνική οικονομία – παρόλο που και αυτό είναι γεγονός – αλλά και ότι παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1951 από έναν έλληνα χημικό ως λευκαντικό. Στις πρώτες της βόλτες στην ελληνική αγορά, η Χλωρίνη Klinex κυκλοφορούσε σε γυάλινα μπουκάλια, μέσα σε ξύλίνα επιστρεφόμενα κιβώτια. Και από την πρώτη στιγμή, τα ελληνικά σπίτια της άνοιξαν διάπλατα τις πόρτες τους.

.

…παίρνει διαρκώς μέτρα για την προστασία σου;

Κατά τη διαδικασία παραγωγής της φιλτράρεται πολλαπλά, για να σου εξασφαλίσει σταθερά άριστη ποιότητα – βλέπεις, ξέρει ότι θα τη χρησιμοποιήσεις για να εξασφαλίσεις το πιο πολύτιμο αγαθό: την υγεία και την ασφάλεια της οικογένειάς σου. Αφού ολοκληρώσει τις αναγκαίες διαδικασίες για την παραγωγή της, κλείνει επιμελώς, με ειδικό καπάκι ασφαλείας για την προστασία των παιδιών και, φυσικά είναι εγκεκριμένη από τον ΕΟΦ για την απολυμαντική της χρήση, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Παράλληλα, φροντίζει να χρησιμοποιεί τις πιο σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους. Και μπορεί να σου το αποδείξει, επιδεικνύοντας τις πιστοποιήσεις της κατά τα αντίστοιχα πρότυπα ποιότητας, ασφάλειας, περιβάλλοντος και ασφάλειας στην εργασίας, ISO 9001, 14000 και 18000.

…απολυμαίνει χωρίς να ρυπαίνει;

Η φράση «φιλική προς το περιβάλλον» δεν αφορά μόνο την παραγωγή της, αλλά κάθε στάδιο της ζωής της, μέχρι να καταλήξει στο σιφόνι σου. Τι σημαίνει αυτό; Βασικό συστατικό της χλωρίνης είναι το υποχλωριώδες νάτριο, ένα άλας που περιέχει στο μόριό του ένα μόριο χλωρίου. Μην ανησυχείς, δεν ετοιμαζόμαστε να σε εξετάσουμε στη χημεία. Αυτό που θέλουμε να πούμε, είναι ότι όταν διασπάται μετατρέπεται κυρίως σε νερό και αλάτι, γεγονός που την κάνει απολύτως ασφαλή για χρήση, χωρίς να βλάπτει το περιβάλλον και τον υδροφόρο ορίζοντα.

…δεν την τρομάζουν οι νέοι ιοί;

Κανείς δεν ενθουσιάζεται στην προοπτική της ανάδυσης νέων μικροοργανισμών, όμως η Χλωρίνη Klinex σίγουρα ανησυχεί λιγότερο από όλους μας. Και αυτό γιατί η ισχυρή απολυμαντική της δράση οφείλεται στις ισχυρά οξειδωτικές ιδιότητες του υποχλωριώδους νατρίου (σε αδιάλυτο ποσοστό 4,5%) που οξειδώνει ταχύτατα τους μικροοργανισμούς και τους εξουδετερώνει… χωρίς να τους ζητήσει ταυτότητα. Η ισχυρή οξειδωτική του δράση και η ταχεία διάσπασή του, λίγο-πολύ εγγυώνται ότι θα συνεχίσει να σου προσφέρει την ιδανική απολύμανση και στο μέλλον, αφού είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί μικροοργανισμός που θα μπορέσει να του αντισταθεί.

…έχει πολλά πρόσωπα;

Αφότου «καθάρισε, λεύκανε και απολύμανε» όλα τα ελληνικά σπίτια, η Χλωρίνη Klinex έκανε ό,τι μπορούσε για να καλύψει ακόμη πιο αποτελεσματικά τις ανάγκες καθαριότητας του πληθυσμού. Το 1994 εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε παχύρρευστη μορφή, ενώ το 2003 έκανε την πρεμιέρα της η Χλωρίνη Klinex Advance, κάνοντας «βουτιά» στα πλυντήριά μας. Το 2021, η αλλαγή αφορούσε το… outfit της, αλλά αυτό δεν την καθιστά λιγότερο σημαντική. Και αυτό γιατί η επετειακή συσκευασία της, γιόρταζε την κοινωνική της δράση σε 1200 σχολεία, στο πλαίσιο του προγράμματος «Καθαροί Ζούμε Στο Σχολείο», που υλοποιείται τα τελευταία πέντε χρόνια, με τη δωρεάν διάθεση απολυμαντικών προϊόντων Klinex με στόχο τα καθαρά, ασφαλή σχολεία. Μέσα από αυτή, εκτός όλων των άλλων, η Klinex συμβάλλει και στη μείωση της διασποράς του ιού, ενισχύοντας την προστασία του γενικότερου πληθυσμού.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για όλα τα προϊόντα Klinex; Ανακάλυψε τα πάντα εδώ.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024