Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Australian Open - Το πεπρωμένο του Ναδάλ, η πρόκληση του Μεντβέντεφ

Australian Open – Το πεπρωμένο του Ναδάλ, η πρόκληση του Μεντβέντεφ

Ο Ράφαελ Ναδάλ θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ το πρωί της Κυριακής στον τελικό του Αustralian Open, με τους δύο να μάχονται για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς

Στις 10:30 ώρα Ελλάδας όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον μεγάλο τελικό του Australian Open, όπου θα τεθούν αντιμέτωποι ο Ράφαελ Ναδάλ και ο Ντανίλ Μεντεβέντεφ, οι οποίοι θα διεκδικήσουν τον πρώτο τίτλο της φετινής χρονιάς.

Η σημερινή αναμέτρηση θα είναι η δεύτερη φορά που οι δύο τενίστες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε έναν τελικό Grand Slam διοργάνωσης. Το Σεπτέμβριο του 2019 ο Ναδάλ είχε κερδίσει με 3-2 τον Μεντβέντεφ στον τελικό του US Open και είχε κατακτήσει τον 19ο Major τίτλο του. Από την άλλη πλευρά, ο Ρώσος κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο το Σεπτέμβριο του 2021 στο US Open, όπου είχε επικρατήσει του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Εκτός από τον τελικό του 2019 οι δυο τους έχουν βρεθεί αντιμέτωποι άλλες τέσσερις φορές, με τον Ναδάλ να έχει επικρατήσει στις τρεις από αυτές, ενώ ο 26χρονος Ρώσος είχε επικρατήσει με 2-1 σετ στα ημιτελικά του ΑΤΡ Finals το 2020 στο Λονδίνο.

Ο Ράφαελ Ναδάλ ψάχνει τον 21ο τίτλο της καριέρας και τον δεύτερο στην Αυστραλία, ενώ θέλει να ξεπεράσει τους Φέντερερ και Τζόκοβιτς. Από την άλλη, ο Ρώσος ψάχνει τον δεύτερο Grand Slam τίτλο του και θέλει να δείξει πως είναι έτοιμος να διαδεχτεί τους Big 3, που είναι στη δύση της καριέρας τους.

Ο δρόμος μέχρι τον τελικό 

Για να καταφέρει ο Ναδάλ να φθάσει μέχρι τον τελικό της Μελβούρνης χρειάστηκε αρχικά να ξεπεράσει το εμπόδιο του Χιρόν, όπου δε δυσκολεύτηκε και επικράτησε εύκολα με 3-0 σετ, ενώ στον επόμενο γύρο επικράτησε πάλι με 3-0 του Χάνφμαν. Ούτε στον τρίτο γύρο συνάντησε κάποιο εμπόδιο και νίκησε με 3-1 σετ τον Χατσάνοφ, ενώ και στον επόμενο γύρο νίκησε τον Μαναρινό με 3-0.

Η πρώτη δυσκολία ήρθε στον προημιτελικό, όπου τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Σαποβάλοφ, αλλά τελικά βρήκε τον τρόπο να επικρατήσει με 3-2 σετ, ενώ στον ημιτελικό ξεπέρασε το εμπόδιο του Μπερετίνι με 3-1.

Από την άλλη πλευρά, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ αρχικά απέκλεισε εύκολα τον Λάκσονεν με 3-0 και στη συνέχεια ακολούθησε η μεγάλη μάχη του με τον Κύργιο, στην οποία επικράτησε δύσκολα με 3-0 χωρίς να χάσει κάποιο σετ. Στον τρίτο γύρο ξεπέρασε το εμπόδιο του Φαν ντε Ζάντσουλπ με 3-0, ενώ στον τέταρτο, αν και δυσκολεύτηκε, νίκησε με 3-1 σετ τον Κρέσι.

Στα προημιτελικά βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αφού ο Αλιασίμ προηγήθηκε 2-0, αλλά τελικά ο Ρώσος έκανε την ανατροπή και επικράτησε με 3-2, ενώ στον ημιτελικό επιβλήθηκε με 3-1 του Στέφανου Τσιτσιπά.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024