Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Η καλύτερη επίθεση κόντρα στην καλύτερη άμυνα

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Η καλύτερη επίθεση κόντρα στην καλύτερη άμυνα

Ο ΠΑΟΚ των 40 γκολ στην επίθεση και ο Ολυμπιακός των 9 γκολ στην άμυνα

Είναι μια μάχη που θα κρίνει το «από εδώ και πέρα» της σεζόν. Αν δηλαδή θα καταφέρει ο ΠΑΟΚ να βάλει ανταγωνισμό στον Ολυμπιακό, μειώνοντας την απόσταση στους έξι βαθμούς. Και με δεδομένο πως εκτός από τα έξι ματς που θα απομένουν, θα υπάρχει και η διαδικασία των πλέι-οφ, κανείς δε θα μπορεί να διαγράψει τον Δικέφαλο από τη μάχη του τίτλου.

Σε αυτό στοχεύει σήμερα η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Νίκη με… μισό – μηδέν, ώστε να μείνει ζωντανή.

Κι από την άλλη; Ο Ολυμπιακός θεωρητικά ακόμα και με την ισοπαλία αν φύγει από την Τούμπα θα έχει πάρει αυτό που θέλει. Θα έχει διατηρήσει δηλαδή μια απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες του. Αν φύγει με τη νίκη, τότε… πιάστε τον.

Είναι συγκεκριμένα τα «όπλα» των δύο ομάδων. Ατομικά και ομαδικά. Γνωρίζουν καλά ο ένας τον άλλον, γνωρίζουν τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία του αντιπάλου τους. Και είναι δύο ομάδες που έχουν κατακτήσει έως εδώ στο πρωτάθλημα δύο ξεχωριστές κορυφές.

Ο ΠΑΟΚ εκείνη της επίθεσης. Ο Ολυμπιακός εκείνη της άμυνας. Παρ’ όλο που είχαμε… μάθει τον Λουτσέσκου να βάζει πάνω απ’ όλα την αμυντική λειτουργία των ομάδων των οποίων ηγείται, φέτος ο δικός του ΠΑΟΚ είναι διαφορετικός. Τα 40 γκολ σε 18 παιχνίδια συνιστούν την καλύτερη επιθετικά ομάδα του πρωταθλήματος. Ακολουθεί με 32 η ΑΕΚ. Και με 30 ο Ολυμπιακός.

Κι από την άλλη πλευρά, η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού. Μοιάζει με… κάστρο. Με δύσβατο μονοπάτι για κάθε αντίπαλο. Μόλις εννιά γκολ παθητικό σε 18 παιχνίδια. Παναθηναϊκός και Αστέρας ακολουθούν με 15, 18 γκολ έχει δεχτεί η ΑΕΚ, 20 ο ΠΑΟΚ.

Η καλύτερη επίθεση κόντρα στην καλύτερη άμυνα λοιπόν απόψε στην Τούμπα. Σε ένα ντέρμπι πίσω από κλειστές πόρτες. Αλλά με το γόητρο και το κίνητρο πάντα σε υψηλά επίπεδα.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024