Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας 72-76: Μεγάλη ζημιά στο ΣΕΦ

Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας 72-76: Μεγάλη ζημιά στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός «έκαψε» την εντός έδρας ήττα που θα μπορούσε να κάνει στο πιο εύκολο παιχνίδι του δεύτερου γύρου, χάνει 3η σερί φορά και μπαίνει σε... δύσκολο μονοπάτι

Κακή ήττα στο χειρότερο δυνατό σημείο υπέστη ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν με 76-72 από τον Ερυθρό Αστέρα και πραγματοποίησαν την πρώτη τους ήττα στο ΣΕΦ στο πιο εύκολο εντός έδρας ματς του δεύτερου γύρου.

Επίσης, αυτή ήταν η 3η σερί ήττα του Ολυμπιακού στη Euroleague, μετά από εκείνες με Φενέρμπαχτσε (94-80) και Μακάμπι Τελ Αβίβ (84-69).

Πλέον, το ρεκόρ της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι στο 12-8, με τους Πειραιώτες να πέφτουν στην 5η θέση της βαθμολογίας. Ο Ερυθρός Αστέρας με ρεκόρ 8-12 βρίσκεται στην 14η θέση.

O συγκινητικός Σάσα Βεζένκοφ πρόσθεσε μία ακόμη τρομερή εμφάνιση. 20 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 24 στο σύστημα αξιολόγησης (PIR). Αλλά δεν έφτανε. Ούτε οι 18 πόντοι, τα 4 ριμπάουντ και οι 4 ασίστ του Κώστα Σλούκα. Έδωσαν ό,τι μπορούσαν, κυρίως, αυτοί οι δύο παίκτες, αλλά με 17 λάθη και 27,6% στο τρίποντο (8/29) δεν θα μπορούσε να ελπίζει σε πολλά περισσότερα ο Ολυμπιακός.

Από την άλλη πλευρά, αυτή των νικητών, πρωταγωνιστές ήταν οι Ντόμπριτς και Κάλινιτς με 14 και 12 πόντους αντίστοιχα.

Σημαντικό ρόλο στην κακή εμφάνιση του Ολυμπιακού έπαιξαν προφανώς και οι απουσίες των Γιώργου Πρίντεζη, Κώστα Παπανικολάου και Σακίλ ΜακΚίσικ. Τρεις κομβικοί παίκτες που δεν αγωνίστηκαν απόψε.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Κακή άμυνα και λάθη έφεραν διψήφιο σέρβικο προβάδισμα

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ νωθρά αμυντικά τον αγώνα και μοιραία έμεινε αρκετά πίσω στο σκορ. Τα λάθη πολλά από τους «ερυθρόλευκους» και με τον Ντόμπριτς να «πυροβολά» η διαφορά έφτασε έως και τους 10 πόντους (10-20).

Πολύ κακός σε αυτό το διάστημα ο Ντόρσεϊ, που δεν βοήθησε σε κανέναν τομέα του παιχνιδιού.

Σλούκας, Βεζένκοφ και βελτίωση στην άμυνα έφεραν πάνω-κάτω το ματς

Ωστόσο, 2 λεπτά πριν το φινάλε της πρώτης περιόδου ο Σλούκας μπήκε στη θέση του Ντόρσεϊ και η εικόνα του ματς άλλαξε αμέσως. Ο Ολυμπιακός αμυντικά βρήκε τα πατήματά του και με ένα σερί 11-0 πήρε το προβάδισμα (21-20). Και όλα αυτά μέσα σε ένα δίλεπτο. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Ερυθρό μπροστά στο σκορ με 22-21.

Με πεντάδα Ουόκαπ, Σλούκα, Βεζένκοφ, Ζαν Σαρλ και Μάρτιν ο Ολυμπιακός θύμησε ξανά το πόσο σκληρή ομάδα είναι στην άμυνα και γι’ αυτό πήρε ανάσα και μικρό προβάδισμα 26-22, με το επιμέρους σκορ να φτάνει μέχρι και το 16-2! Καθοριστικοί πόντοι από Σλούκα, Βεζένκοφ και Ουόκαπ που «κουβάλησαν» επιθετικά σε αυτό το σημείο.

Με την εκ νέου είσοδο του Ντόρσεϊ στο παρκέ χάθηκε ξανά η… μπάλα στην άμυνα, με τον Ερυθρό Αστέρα να ανακτά το προβάδισμα και να τελειώνει το πρώτο ημίχρονο προηγούμενος με 37-36.

Πολλά λάθη, «όαση» ο Βεζένκοφ

Το πρώτο μισό του τρίτου δεκαλέπτου είχε ίδια εικόνα με αυτή του πρώτου.  Ο Ερυθρός Αστέρας κυριάρχησε απόλυτα στο παρκέ, εκμεταλλευόμενος τα λάθη των γηπεδούχων, και στο 26′ πήρε προβάδισμα 8 πόντων (42-50). Αλλά με μπροστάρη τον Βεζένκοφ που πέτυχε μερικούς σημαντικούς πόντους σε αυτό το διάστημα και τους Ουόκαπ-Φαλ να ακολουθούν, ο Ολυμπιακός μάζεψε τη διαφορά και την έφτασε στον πόντο (52-53, 29′).

Η αστοχία στο τρίποντο, το τάιμ άουτ που πήγε να γυρίσει τούμπα τον αγώνα και τα καλάθια που έγειραν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ του Ερυθρού

Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ ξεκίνησαν με άστοχα τρίποντα την τέταρτη περίοδο, με αποτέλεσμα ο Ερυθρός Αστέρας να αυξήσει τη διαφορά στους 8 πόντους σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο (57-65, 35′). Εκείνη την ώρα όμως ο Γιώργος Μπαρτζώκας πήρε τάιμ άουτ και… ξύπνησε τους παίκτες του, με τον Ολυμπιακό μέσα σε 2 λεπτά να μειώνει στον πόντο (65-66, 37′).

Αλλά οι Σέρβοι έβαλαν τα επόμενα σουτ, πήραν εκ νέου διαφορά και εν τέλει επικράτησαν 76-72, «σπάζοντας» το εκπληκτικό εντός έδρας αήττητο ρεκόρ του Ολυμπιακού, το οποίο έφτασε στα 9 ματς! Τρίτη συνεχόμενη ήττα για τους Πειραιώτες, ενώ ακολουθεί η εξαιρετικά δύσκολη αναμέτρηση με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη την ερχόμενη Τετάρτη (2/2, 21:45).

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 36-37, 52-56, 72-76

Τα στατιστικά των δύο ομάδων:

Περισσότερα σε λίγο…

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024