Ιδιαίτερη είναι η αποψινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα για τον Κώστα Σλούκα.
Ο Έλληνας γκαρντ συνεχίζει να γράφει τον μύθο του στην Ευρωλίγκα, καθώς έφτασε τις 300 αναμετρήσεις στην διοργάνωση και πλέον ο επόμενος στόχος του είναι 310 εμφανίσεις του Νίκου Ζήση.
Ο 30χρονος γκαρντ έχει δεκαετή παρουσία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, με τις φανέλες των Ολυμπιακό και Φενέρμπαχτσε, ενώ στο παρελθόν έχει κατακτήσει συνολικά 3 φορές το βαρύτιμο τρόπαιο, ενώ έχει αγωνιστεί και άλλες τρεις φόρες στον τελικό.
Οι δύο ομάδες θα «λύσουν» τις διαφορές τους στην ρεβάνς του Λονδίνου, με τους «κανονιέρηδες» να έχουν ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό, μετά την αποψινή ισοπαλία στο Μετροπολιτάνο.
Η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης χάρη σε πέναλτι του Γιόκερες στο 44' ενώ στο 56′ ο Άλβαρες ισοφάρισε σεε 1-1 για την Ατλέτικο και πάλι από τα 11 βήματα.
Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε 46 πόντους στο 2ο ημίχρονο, πέτυχε μόνο 33 κι έτσι δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το +6 με το οποίο είχε νικήσει στο 1ο παιχνίδι. Δεύτερη σερί χρονιά τροπαιούχος στο Europe Cup η Μπιλμπάο.