Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Στη φυλακή γιατί είχε το ίδιο όνομα με καταζητούμενο – Μόνο που αυτός είναι μαύρος και ο καταζητούμενος λευκός

ΗΠΑ: Στη φυλακή γιατί είχε το ίδιο όνομα με καταζητούμενο – Μόνο που αυτός είναι μαύρος και ο καταζητούμενος λευκός

Έναν απίστευτο Γολγοθά βίωσε ένας μαύρος άνδρας επειδή οι αστυνομικοί τον μπέρδεψαν με έναν λευκό καταζητούμενο και τον συνέλαβαν. Είχαν απλά το ίδιο όνομα.

Όταν ο λευκός Σέιν Μπράουν διέπραττε το αδίκημα για το οποίο καταζητείται, ο μαύρος Σέιν Μπράουν δεν είχε καν γεννηθεί. Και όμως έγινε και αυτό. Η αστυνομία τον συνέλαβε επειδή είχε το ίδιο όνομα με τον καταζητούμενο και τον έκλεισε φυλακή.

Ο 25χρονος μαύρος Σέιν Μπράουν βρισκόταν σε ένα πάρκινγκ στην κομητεία Κλαρκ στο Λας Βέγκας, στις ΗΠΑ, όταν ένα περιπολικό τον πλησίασε και του ζήτησε το δίπλωμα του. Ο Σέιν αρνήθηκε και οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν.

Στο τμήμα, τα κομπιούτερ της αστυνομίας έδειξαν ότι ένας Σέιν Μπράουν είναι καταζητούμενος χρόνια τώρα για ένα κακούργημα αλλά και για οπλοκατοχή. Η αστυνομικοί πίστεψαν ότι έπιασαν «λαβράκι» και η προσαγωγή έγινε σύλληψη.

Ο μαύρος Σέιν Μπράουν μεταφέρθηκε στο Κέντρο Κράτησης της κομητείας. Μάταια προσπαθούσε να εξηγήσει ότι δεν έχει καταδικαστεί ποτέ του για κανένα κακούργημα και ότι ποτέ δεν είχε στην κατοχή του όπλο.

Ζητά 500.000 δολάρια

Πέρασε 6 μερόνυχτα στο κέντρο κράτησης και όταν ήρθε η ώρα να συζητηθεί η υπόθεση της αποφυλάκισης του με εγγύηση, ο Σέιν ξέσπασε στο δικαστήριο. Τους είπε ότι κρατάνε λάθος άνθρωπο και ότι για το κακούργημα που τον κατηγορούν και το οποίο έγινε το 1984, εκείνος δεν είχε γεννηθεί.

Ο δικαστής πείστηκε και ζήτησε λεπτομερέστερη εξέταση του φακέλου του. Τελικά προέκυψε ότι ο μαύρος Σέιλ Μπράουν δεν είχε καμία σχέση με τον Σέιν Μπράουν που καταζητεί η αστυνομία.

Εκείνος είναι λευκός, ψηλότερος, με καστανά μαλλιά και μπλε μάτια. Ο 25χρονος δεν το άφησε να περάσει έτσι. Ήδη έχει καταθέσει μήνυση στο αστυνομικό τμήμα αλλά και στο κέντρο κράτησης και ζητάει αποζημίωση 500.000 δολαρίων.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024