Κακοκαιρία «Ελπίδα»: «Η Πολιτεία άφησε τα φορτηγά γιατί δεν ήθελε να κόψει την εφοδιαστική αλυσίδα» λέει η Αττική Οδός
Τι ισχυρίζεται ο διευθυντής κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόμου την ώρα που συνεχίζεται η προσπάθεια απεγκλωβισμού
Για το φιάσκο με τους χιλιάδες εγκλωβισμένους οδηγούς στην Αττική Οδό μίλησε ο Φάνης Παπαδημητρίου, διευθυντής κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόμου, καθώς το γαϊτανάκι ευθυνών συνεχίζεται.
Μιλώντας στο MEGA, ο ίδιος παραδέχεται την αποτυχία στη διαχείριση της κρίσης, ωστόσο αφήνει σαφείς αιχμές και κατά της πολιτείας και των αρμόδιων υπηρεσιών σε ό,τι αφορά κυρίως στη διέλευση των φορτηγών.
Διαβάστε επίσης: Η «κατάρρευση» ενός πανάκριβου δρόμου – Πώς και γιατί η… υπερσύγχρονη Αττική οδός μετατράπηκε σε «λευκή παγίδα»
«Υπήρξε σύσκεψη υπό τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας. Εισηγηθήκαμε από την αρχή ότι πρέπει να απαγορευτούν τα φορτηγά από την Κυριακή. Τα φορτηγά απαγορεύτηκαν εχτές στις 2 το μεσημέρι, όταν ήταν πολύ αργά. Άποψή μου ότι τα φορτηγά θα έπρεπε να είχαν απαγορευτεί από την Κυριακή το απόγευμα, όπως είχε γίνει σε άλλες περιπτώσεις. Αν είχε γίνει αυτό, η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη» σημείωσε, μια προσπάθεια να εξηγήσει τι πήγε λάθος.
«Το πρόβλημα σημειώθηκε επειδή δίπλωσαν νταλίκες και σταμάτησαν αυτοκίνητα στη μέση του δρόμου. Θα βοηθούσε πολύ αν δεν είχαμε φορτηγά από την αρχή. Είχαμε 5.000 φορτηγά από τις 7 εχτές το πρωί στην Αττική Οδό. Η πολιτεία δεν ήθελε να κόψει την εφοδιαστική αλυσίδα» συνέχισε.
Σύμφωνα με τον ίδιο «η κακοκαιρία μας έπιασε στη χειρότερη ώρα, 9 το πρωί με όλη την Αθήνα στο δρόμο. Η κυκλοφορία ήταν πολύ μεγάλη, 70.000 αυτοκίνητα, 5.000 φορτηγά και 35 εκχιονιστικά δικά μας ανάμεσά τους».
«Όταν νιώθεις ότι το δρόμο τον έχεις, δεν τον κλείνεις. Η εταιρεία δεν κλείνει το δρόμο μόνη της, χρειάζεται συντονισμός με την Τροχαία, και με διαταγή της Τροχαίας κλείνει, όπως και εκείνη απαγόρευσε τη διέλευση των φορτηγών. Ό,τι επιχείρηση έχει γίνει το βράδυ, έχει γίνει προσεγγίζοντας ανάποδα. Η Αττική Οδός έχει 35 εκχιονιστικά, κάποια εγκλωβίστηκαν και τα ίδια. Γίνονταν και γίνονται τιτάνιες προσπάθειες. Και πάμε και κόντρα, και ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Έχει έρθει και η Πυροσβεστική τώρα και προσπαθούμε να κάνουμε το αδύνατο, δυνατό» κατέληξε ο κ. Παπαδημητρίου.
Δείτε όσα είπε
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 10 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πυρά της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – «Για μια ακόμα μια φορά αποκλίνουμε από την Ευρώπη»
- Το Μεξικό θα υποβάλει μηνυτήριες αναφορές στις ΗΠΑ για θανάτους πολιτών του που σκοτώθηκαν από την ICE
- Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τη Γαλλία: Ο Μπόνο απέκρουσε πέναλτι του Εμπαπέ (vid)
- Χάαλαντ: «Αν δείτε τι συμβαίνει στη Νορβηγία, θα καταλάβετε ότι δεν είναι η συνηθισμένη εικόνα της χώρας»
- Η πληρωμένη απάντηση του Αλ. Τσίπρα στον Άδωνι και τα… λουλούδια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442