Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εμπειρία στρατηγού, καρδιά εφήβου

Εμπειρία στρατηγού, καρδιά εφήβου

Βαλμπουενά και Παπαδόπουλος

Ο Ματιέ Βαλμπουενά κλείνει τα 38 του χρόνια τον Σεπτέμβρη. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος τον ακολουθεί τρεις μήνες μετά. Μακράν οι δύο πιο «ηλικιωμένοι» στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Και από τους πλέον ηλικιωμένους της Super League. Αν βεβαίως κάποιος έριχνε τη ματιά του χθες βράδυ στο Καραϊσκάκη, το μόνο που δεν θα μπορούσε να καταλάβει είναι τη διαφορά ηλικίας τους από τους άλλους.

Εκοβε και έραβε ο Γάλλος δημιουργικά όσο είχε δυνάμεις στο απαιτητικό (για τη θέση του) 3-4-3 που επιλέγει αυτόν τον καιρό ο Πέδρο Μαρτίνς. Δικλίδα ασφαλείας ο έλληνας άσος ανασταλτικά. Και μιας και προφανώς δεν ήταν ούτε η πρώτη, αλλά ούτε η τελευταία φορά; Καταλαβαίνει ο καθένας γιατί ο Πέδρο Μαρτίνς εδώ και μια διετία δεν το συζητά καν για να τους επιτρέψει την «αποστρατεία». Πρωταθλητές.

Ποδοσφαιριστές από εκείνους που η πορεία και η διαδρομή δεν προέκυψαν τυχαία. Προσωπικότητες. Εχει ανάγκη ο Ολυμπιακός σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να πάρει από όλους. Σιγά μην έκαναν πίσω λοιπόν οι συγκεκριμένοι σε αυτό το προσκλητήριο. Και αν ο Βαλμπουενά βαστάει ακόμη μια χαρά στον κύκλο του rotation (με 7 ασίστ στο ενεργητικό του) έχοντας στιγμές σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από τους άλλους wingers και δημιουργούς του πρωταθλητή, ο Αβραάμ του Γενάρη συμπλήρωσε 250′ συμμετοχής σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Ο ίδιος Αβραάμ που μέχρι τον Γενάρη είχε όλα και όλα 73′ συμμετοχής. «Εγώ αν έχω Αβραάμ στην Τούμπα δεν φοβάμαι τίποτα» έλεγε χρόνια πριν ο αείμνηστος Σάββας Θεοδωρίδης, στην εποχή που ο αρχηγός ήταν μια ταχύτητα πάνω από τους περισσότερους σέντερ φορ της Super League. Μην το επαναλάβει και ο κόουτς Μαρτίνς αν αναλογιστεί κανείς τη χθεσινή του εικόνα, αλλά και την επιλογή του Πορτογάλου πέραν τούδε με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024