Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ελπίδα: Εταιρείες delivery αναστέλλουν λόγω χιονιού τις διανομές - Βίντεο που κόβει την ανάσα

Ελπίδα: Εταιρείες delivery αναστέλλουν λόγω χιονιού τις διανομές – Βίντεο που κόβει την ανάσα

Η κάμερα του in, σε live μετάδοση από το κέντρο της Αθήνας, την ώρα της έντονης χιονόπτωσης, συνάντησε ντελιβερά ο οποίος παρέδιδε μια παραγγελία στο Αρχαιολογικό Μουσείο επί της Πατησίων.

Ντυμένη στα λευκά υποδέχτηκε η Αθήνα την εβδομάδα, καθώς ήδη από το πρωί της Δευτέρας, πυκνό χιόνι είχε καλύψει σχεδόν τα πάντα στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Η απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων έγινε γνωστή από το απόγευμα της Κυριακής, ενώ νωρίς το πρωί της επομένης η Πολιτική Προστασία έστειλε στους Αθηναίους πολίτες μήνυμα από το 112 να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενόψει της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Ήδη από το μεσημέρι η χιονόπτωση ήταν πολύ έντονη, με του οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στους δρόμους.

Ορισμένοι εργοδότες πήραν την απόφαση να κλείσουν από νωρίς τις επιχειρήσεις τους, για να μην εγκλωβιστούν οι ίδιοι και οι εργαζόμενοί τους.

Όσον αφορά τους διανομείς, η Wolt είχε βγάλει πριν από δύο μέρες πως «παγώνει» τα delivery σε ορισμένες περιοχές λόγω της κακοκαιρίας, ενώ η efood ανακοίνωσε πως αναστέλλει τις διανομές λόγω της έντονης χιονόπτωσης, έως ότου βελτιωθεί και ο καιρός.

Δεν υιοθέτησαν ωστόσο όλοι οι εργοδότες και επιχειρήσεις την ίδια στάση, ενώ ορισμένοι πολίτες δεν αντιλήφθηκαν μάλλον την επικινδυνότητα του να οδηγεί κάποιος με μηχανάκι στους δρόμους τη στιγμή που χιονίζει.

Η κάμερα του in, σε live μετάδοση από το κέντρο της Αθήνας, την ώρα της έντονης χιονόπτωσης, συνάντησε ντελιβερά ο οποίος παρέδιδε μια παραγγελία στο Αρχαιολογικό Μουσείο επί της Πατησίων.

Ένας από τους περαστικούς μάλιστα σαστίζει σε τέτοιο βαθμό λέγοντας του πως δεν θα έπρεπε να δουλεύει πάνω στη μηχανή με αυτή τη χιονόπτωση.

Ο ντελιβεράς ανεβαίνει προς το Αρχαιολογικό Μουσείο, με ελάχιστη ταχύτητα προσπαθώντας να κρατήσει ισορροπία πάνω στη μηχανή και παραδίδει την παραγγελία στον/ην εργαζόμενο/η που τον περίμενε στην κορυφή της σκάλας του κτιρίου.

Είναι αντιληπτό πως ορισμένες φορές, κάποιοι πολίτες μπορεί να δυσκολεύονται να βγουν έξω εν μέσω μιας κακοκαιρίας, επιλέγοντας το delivery. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ωστόσο, το λιγότερο που έχουν να κάνουν είναι να μην διανοηθούν να διαμαρτυθούν για τον χρόνο παράδοσης της παραγγελίας και να δώσουν ένα καλό φιλοδώρημα.

Όσον αφορά ωστόσο, από την άλλη, τους εργοδότες, που πρωτίστως ευθύνονται για το γεγονός ότι δεν αναστέλλουν την δουλειά των διανομέων τους με αυτή την κακοκαιρία, οι οδηγίες από το υπουργείο Εργασίας είναι ξεκάθαρες:

«Όσον αφορά στις επιχειρήσεις-εργοδότες (συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών πλατφορμών) που απασχολούν εργαζόμενους διανομείς, τόσο στο χώρο της εστίασης όσο και σε άλλες δραστηριότητες μεταφορών/διανομής αντικειμένων με δίτροχα οχήματα, τονίζεται ότι οι εργοδότες οφείλουν αν δεν το έχουν ήδη κάνει, να εφοδιάσουν άμεσα τους διανομείς με τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας (κράνος, γάντια, αδιάβροχή στολή προστασίας κλπ.). Πέραν της παροχής του αναγκαίου εξοπλισμού ατομικής προστασίας, οι εργοδότες οφείλουν επίσης, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, να προβούν και στην άμεση παύση εργασιών σε περίπτωση επικράτησης ακραίων καιρικών συνθηκών (χιονόπτωση, παγετός)».

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024