Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καναδάς - Πέθαναν από το κρύο μετανάστες στα σύνορα με τις ΗΠΑ - Ανάμεσά τους ένα μωρό

Καναδάς – Πέθαναν από το κρύο μετανάστες στα σύνορα με τις ΗΠΑ – Ανάμεσά τους ένα μωρό

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η αναπληρώτρια διευθύντρια της αστυνομίας της Μανιτόμπα είπε ότι πιθανότατα οι τέσσερις αυτοί άνθρωποι «εγκαταλείφθηκαν μόνοι τους εν μέσω χιονοθύελλας» και πολικού ψύχους, αφού η θερμοκρασία στην περιοχή είχε πέσει στους -35 βαθμούς

Τα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και ενός μωρού, βρέθηκαν την Τετάρτη σε απόσταση μερικών μέτρων από τα σύνορα των ΗΠΑ με τον Καναδά, σε ένα δρόμο που χρησιμοποιούν συνήθως οι παράτυποι μετανάστες, ανακοίνωσε την Πέμπτη η καναδική αστυνομία.

«Από τις πρώτες ενδείξεις, πιστεύουμε ότι όλοι τους πέθαναν από υποθερμία», ανέφερε η Βασιλική Χωροφυλακή του Καναδά στην ανακοίνωσή της.

Το μωρό και δύο ενήλικες βρέθηκαν νεκροί σε απόσταση μόλις 12 μέτρων από τα σύνορα με τις ΗΠΑ και 10 χιλιομέτρων ανατολικά του Έμερσον, στη Μανιτόμπα. Λίγο αργότερα, εντοπίστηκε το πτώμα ενός ακόμη ατόμου, που μοιάζει να είναι εφηβικής ηλικίας.

Το πρωί της Τετάρτης, Αμερικανοί συνοριοφύλακες εντόπισαν μια ομάδα ατόμων που είχε περάσει τα σύνορα. Ο ένας μετέφερε βρεφικά είδη, όμως δεν υπήρχε κανένα μωρό ανάμεσά τους. Ξεκίνησαν τότε έρευνες και στις δύο πλευρές των συνόρων. Έπειτα από τέσσερις ώρες και ενώ στην περιοχή επικρατούσαν πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, βρέθηκαν τα πτώματα.

Η εθνικότητα των θυμάτων δεν είναι γνωστή. Η αστυνομία προσπαθεί να τους ταυτοποιήσει και συνεχίζει τις έρευνες στην περιοχή αυτή.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η αναπληρώτρια διευθύντρια της αστυνομίας της Μανιτόμπα, Τζέιν Μακλάτσι, είπε ότι πιθανότατα οι τέσσερις αυτοί άνθρωποι «εγκαταλείφθηκαν μόνοι τους εν μέσω χιονοθύελλας» και πολικού ψύχους, αφού η θερμοκρασία στην περιοχή είχε πέσει στους -35 βαθμούς.

Μέσα στη νύχτα, ήταν αναγκασμένοι να διασχίσουν μια μεγάλη, ανοιχτή έκταση που είχε καλυφθεί με ένα παχύ στρώμα χιονιού και ήταν αδύνατον να την περάσουν με τα πόδια. Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν σνόουμομπιλ και άλλα οχήματα παντός εδάφους, για να καταφέρουν να ερευνήσουν την περιοχή.

Εδώ και μερικά χρόνια, η κωμόπολη Έμερσον έχει μετατραπεί σε μία από τις οδούς που χρησιμοποιούν οι μετανάστες για να μετακινούνται μεταξύ των δύο χωρών της Βόρειας Αμερικής. Η Μακλάτσι σημείωσε ότι οι απόπειρες είχαν μειωθεί εδώ και ένα χρόνο, αφού έκλεισαν και τα σύνορα λόγω της πανδημίας.

Ο κεντρικός και ανατολικός Καναδάς πλήττεται από σφοδρό κύμα ψύχους, με ισχυρούς ανέμους και τη θερμοκρασία να έχει πέσει κάτω από τους -30°C.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024