Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άρης – Λαμία 0-0 : No γκολ, no πρόκριση

Άρης – Λαμία 0-0 : No γκολ, no πρόκριση

Το γνωστό πρόβλημα στο γκολ δεν επέτρεψε στον καλύτερο Άρη να πάρει τη νίκη (0-0) στο Κλεάνθης Βικελίδης και η πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου θα κριθεί στο δεύτερο παιχνίδι στην Λαμία.

Το γνωστό πρόβλημα του Άρη έκανε την εμφάνιση του και στον πρώτο προημιτελικό κυπέλλου (0-0) με την Λαμία στο Κλεάνθης Βικελίδης. Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι η ομάδα του Άκη Μάντζιου δεν κατάφερε να σκοράρει και πλέον η πρόκριση θα κριθεί στην Λαμία (25/1). Ο Άρης ήταν πολύ καλύτερος, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, δεν κατάφερε, όμως να τις εκμεταλλευτεί.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα «έπεσε» , με τους κιτρινόμαυρους να τα βρίσκουν …σκούρα, απέναντι στην πολύ καλά οργανωμένη μεσοαμυντικά Λαμία. Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν στο Κλεάνθης Βικελίδης με μοναδικό στόχο να μην χάσουν και το κατάφεραν, χωρίς να απειλήσουν την εστία του Άρη. Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά την Κυριακή στο Κλεάνθης Βικελίδης, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα.
Οι κινήσεις των πάγκων

Με νέα πρόσωπα και το αγαπημένο του 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Άκης Μάντζιος. Ο προπονητής του Άρη έκανε την έκπληξη, με την απόφαση του να ξεκινήσει τον Μάνο στην κορυφή της επίθεσης. Ακόμα, στην ενδεκάδα επέστρεψε και ο Τζέγκο, ως παρτενέρ του Σάσα στα αμυντικά χαφ, καθώς και ο Λούμος στην αριστερή πλευρά της άμυνας. Η Λαμία προερχόταν από την εντός έδρας νίκη επί του Ιωνικού και ο Μιχάλης Γρηγορίου επέλεξε την ίδια ακριβώς ενδεκάδα. Με σύστημα 4-3-3 και τους Ρόμανιτς, Καραμάνο και Αραμπούλι να είναι η τριάδα στην επίθεση.

Πίεση με το «καλημέρα»

Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά και πήρε από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού. Οι κιτρινόμαυροι πίεζαν ψηλά και ανάγκασαν σε αρκετά λάθη στα πρώτα λεπτά τους παίκτες της Λαμίας, κλέβοντας την μπάλα.

Η ανάπτυξη του Άρη γινόταν κυρίως από δεξιά, με τους Μανσίνι και Σούντγκρεν, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί με αντεπιθέσεις, χωρίς, όμως, να τα καταφέρουν. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι δημιούργησαν δυο καλές στιγμές. Στο 8΄ο Φαμπιάνο σούταρε δυνατά έξω από την μεγάλη περιοχή, όμως ο Σαράνοφ απέκρουσε σε κόρνερ, ενώ τρία λεπτά αργότερα μετά από γέμισμα του Γκάμα, ο Μπερτόλιο με κεφαλιά μέσα από την μεγάλη περιοχή, έστειλε τη μπάλα άουτ. Ο Αργεντινός απείλησε και στο 20΄ με δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, όμως, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας της Λαμίας και κατέληξε άουτ.

Εντολές για σουτ

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι μετά το 25ο λεπτό και κατάφεραν να κυκλοφορήσουν την μπάλα, «παγώνοντας» τον ρυθμό. Ήταν ξεκάθαρο, πάντως, ότι ο Άκης Μάντζιος είχε δώσει εντολή στους παίκτες του να σουτάρουν σε κάθε ευκαιρία, όπως έγινε και στο 33΄ με τον Μάνο μέσα από την μεγάλη περιοχή, όμως, η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 40΄ ήταν η σειρά του Γκάμα να απειλήσει με απευθείας φαουλ, όμως, ο Σαράνοφ μπλόκαρε την μπάλα, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Πορτογάλος μπήκε από αριστερά στη μεγάλη περιοχή και σούταρε δυνατά αλλά άστοχα. Στο 45΄ ο αρχηγός του Άρη έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία, όταν μετά από γύρισμα του Σάσα πλάσαρε στην κίνηση, όμως, ο Σαράνοφ απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ο Άρης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του πρώτου ημιχρόνου, οι παίκτες του είχαν διάθεση και τελικές, όμως, αυτό που του έλειπε ήταν το γκολ.

Αναγκαστική αλλαγή του Κουέστα

Στο ίδιο μοτίβο ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, με τον Άρη να πιέζει ψηλά και να προσπαθεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία της Λαμίας. Σε μια προσπάθεια για αντεπίθεση των φιλοξενούμενων στο 50΄, ο Κουέστα πρόλαβε τον Ρόμανιτς και απομάκρυνε την μπάλα, όμως, τραυματίστηκε. Του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, εφτά λεπτά αργότερα, όμως, ζήτησε αλλαγή με τον Ντένις να παίρνει τη θέση του. Παράλληλα ο Άκης Μάντζιος, θέλοντας να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της ομάδας του, πέρασε τους Εντιαγέ και Γκαρσία στη θέση των Γκάμα και Τζέγκο, ενώ ο Γρηγορίου «απάντησε» λίγο αργότερα με την είσοδο του Τσανδάρη.

Η διακοπή του αγώνα, πάντως, μετά τον τραυματισμό του Κουέστα, είχε ως αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός του αγώνα. Μετά το 72ο λεπτό ο προπονητής του Άρη πέρασε στο παιχνίδι και τους Ιτούρμπε και Λόπεθ. Χωρίς, όμως, αποτέλεσμα, καθώς οι γηπεδούχοι δεν είχαν «καθαρό» μυαλό και δεν κατάφεραν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα της Λαμίας. Ο Άρης έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων με τους Λόπεθ και Σάσα και η Λαμία έφυγε με θετικό αποτέλεσμα (0-0) από το Κλεάνθης Βικελίδης.

Αρης (Α. Μάντζιος): Κουέστα (60′ Ντένις), Σούντγκρεν, Φάμπιανο, Μπράμπετς, Λούμορ, Σάσα, Τζέγκο (59′ Εντιαγέ), Μανσίνι, Μπερτόλιο (73′ Ιτούρμπε), Γκάμα (60′ Γκαρσία), Μάνος (73′ Λόπεθ)

Λαμία (Μ. Γρηγορίου): Σαράνοφ, Προβυδάκης, Γκόλεμιτς, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Νούνιεζ (90+4′ Αντέτζο), Μπεχαράνο, Καραμάνος (71′ Μπανγκουρά), Τιρόνε (65′ Τζανδάρης), Ρόμανιτς, Αραμπούλι

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024